Cannot get Handbrake to launch

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
wia5377
Posts: 2
Joined: Mon Feb 12, 2024 10:39 pm

Cannot get Handbrake to launch

Post by wia5377 »

Description of problem or question:
I cannot get the application to launch
I have read all the forums and gone through the install guide twice. I have .NET 6 installed


Steps to reproduce the problem (If Applicable):
I double click the shortcut, nothing launches



HandBrake version (e.g., 1.0.0):

1.7.3


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):
Windows 11 Home



HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

Code: Select all

HandBrake 1.7.3 (2024021000)
OS: Microsoft Windows NT 10.0.22621.0
CPU: 13th Gen Intel(R) Core(TM) i5-13500HX
Ram: 16077 MB, 
GPU Information:
  Intel(R) UHD Graphics - 31.0.101.4502
  NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU - 31.0.15.5123
Screen: 1536x864
Temp Dir: C:\Users\Deezu\AppData\Local\Temp\
Install Dir: C:\Program Files\HandBrake\
Data Dir: C:\Users\Deezu\AppData\Roaming\HandBrake

-------------------------------------------
[16:36:39] nvenc: version 12.2 is available
[16:36:39] nvdec: is available
[16:36:39] CUDA Version: 8.9
[16:36:39] vcn: not available on this system
Rodeo314
Novice
Posts: 73
Joined: Wed Jan 17, 2024 3:44 am

Re: Cannot get Handbrake to launch

Post by Rodeo314 »

wia5377 wrote: Mon Feb 12, 2024 10:43 pm Description of problem or question:
I cannot get the application to launch
I have read all the forums and gone through the install guide twice. I have .NET 6 installed
Which one? See also viewtopic.php?t=42066
wia5377
Posts: 2
Joined: Mon Feb 12, 2024 10:39 pm

Re: Cannot get Handbrake to launch

Post by wia5377 »

The exact one listen in that post
davyseal
New User
Posts: 1
Joined: Wed Apr 10, 2024 6:59 pm

Re: Cannot get Handbrake to launch

Post by davyseal »

I just installed 1.7.3 previous version worked fine, new version will not launch. Windows 10 x64 , Updated NET runtime, NVidia display adapter no backups. not sure why its not working, wished I never done the update
Post Reply