Batch Scan not scanning all files in folder?

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
Forrteroi
Posts: 1
Joined: Mon Dec 03, 2018 2:35 am

Batch Scan not scanning all files in folder?

Post by Forrteroi » Mon Dec 03, 2018 2:48 am

Description of problem or question:

I have a folder which contains 193 .mp4 files. When I click "Batch Scan" and select the folder, it says "Scanning title x/193 (x %). I notice it skips over files, like it will be scanning title 3 then it goes onto title 5 (for instance). Then after it gets to number 193, it will show the same "Scanning title X" message, but will say "Scanning title x/167.

Another interesting thing to note is that I tried individually clicking each video file in the folder, and clicking "add to queue" for each one. When I pressed "Start Encode", the end result was 168 files. I might have missed a few, but I was very methodical and doubt that was a coincidence.

There seems to be no rhyme or reason towards which files are skipped. Nothing to do with names, or file sizes. They are all in the same format, and the only thing that varies between them is the title, the bitrate, and the framerate. They were recorded with NVIDIA Shadowplay.

I have tried fully uninstalling and reinstalling Handbrake, saving to different locations, running as Administrator, and changing the encoder settings, all to no avail.

I am getting the files from an external HDD (E:/) and saving them to my Hard Drive. I have encoded other files using this method, and it worked fine.

The attached activity log is from the Handbrake that is currently running. It takes a few days for all the files to be encoded, but this should be useful(ish).

Steps to reproduce the problem (If Applicable):

I don't know.


HandBrake version (e.g., 1.0.0):

HandBrake 1.1.2 (2018090500) - 64bit


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):

Microsoft Windows NT 10.0.17134.0 - 64bit


HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

Code: Select all

HandBrake 1.1.2 (2018090500) - 64bit
OS: Microsoft Windows NT 10.0.17134.0 - 64bit
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-8600K CPU @ 3.60GHz
Ram: 16329 MB, 
GPU Information:
  NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti - 25.21.14.1694
Screen: 1920x1080
Temp Dir: C:\Users\GGPC\AppData\Local\Temp\
Install Dir: C:\Program Files\HandBrake
Data Dir: C:\Users\GGPC\AppData\Roaming\HandBrake

-------------------------------------------


# Starting Encode ...

[17:17:31] hb_init: starting libhb thread
[17:17:31] 1 job(s) to process
[17:17:31] json job:
{
  "Audio": {
    "AudioList": [
      {
        "Bitrate": 256,
        "DRC": 0.0,
        "Encoder": 512,
        "Gain": 0.0,
        "Mixdown": 4,
        "NormalizeMixLevel": false,
        "Samplerate": 48000,
        "Track": 0,
        "DitherMethod": 0
      }
    ],
    "CopyMask": [
      1073807360,
      1073743872,
      1074003968,
      1073750016,
      1090519040,
      1074790400,
      1074266112,
      1107296256
    ],
    "FallbackEncoder": 2048
  },
  "Destination": {
    "ChapterList": [],
    "ChapterMarkers": false,
    "AlignAVStart": true,
    "File": "D:\\move out\\Minecraft 2018.07.21 - 22.32.10.15-14.mp4",
    "Mp4Options": {
      "IpodAtom": false,
      "Mp4Optimize": false
    },
    "Mux": 131072
  },
  "Filters": {
    "FilterList": [
      {
        "ID": 11,
        "Settings": {
          "crop-bottom": "0",
          "crop-left": "0",
          "crop-right": "0",
          "crop-top": "0",
          "height": "1080",
          "width": "1920"
        }
      },
      {
        "ID": 6,
        "Settings": {
          "mode": "1"
        }
      }
    ]
  },
  "PAR": {
    "Num": 1,
    "Den": 1
  },
  "Metadata": {},
  "SequenceID": 0,
  "Source": {
    "Angle": 1,
    "Range": {
      "Type": "chapter",
      "Start": 1,
      "End": 1
    },
    "Title": 14,
    "Path": "E:\\A SHADOWPLAY BACKUP\\Minecraft\\Minecraft 2018.07.21 - 22.32.10.15.mp4"
  },
  "Subtitle": {
    "Search": {
      "Burn": false,
      "Default": false,
      "Enable": false,
      "Forced": false
    },
    "SubtitleList": []
  },
  "Video": {
    "Encoder": 4096,
    "Level": "auto",
    "TwoPass": false,
    "Turbo": false,
    "ColorMatrixCode": 0,
    "Options": "",
    "Preset": "veryslow",
    "Profile": "auto",
    "Quality": 21.0,
    "HWDecode": false,
    "QSV": {
      "Decode": false,
      "AsyncDepth": 0
    }
  }
}
[17:17:31] CPU: Intel(R) Core(TM) i5-8600K CPU @ 3.60GHz
[17:17:31]  - Intel microarchitecture Kaby Lake
[17:17:31]  - logical processor count: 6
[17:17:31] Intel Quick Sync Video support: no
[17:17:31] hb_scan: path=E:\A SHADOWPLAY BACKUP\Minecraft\Minecraft 2018.07.21 - 22.32.10.15.mp4, title_index=14
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
src/libbluray/disc/disc.c:323: failed opening UDF image E:\A SHADOWPLAY BACKUP\Minecraft\Minecraft 2018.07.21 - 22.32.10.15.mp4
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\index.bdmv
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\BACKUP\index.bdmv
[17:17:32] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[17:17:32] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from 'E:\A SHADOWPLAY BACKUP\Minecraft\Minecraft 2018.07.21 - 22.32.10.15.mp4':
  Metadata:
    major_brand     : mp42
    minor_version   : 0
    compatible_brands: isommp42
    creation_time   : 2018-07-21 10:44:31
    date            : 2018
  Duration: 00:12:16.04, start: 0.000000, bitrate: 46021 kb/s
    Stream #0:0(und): Video: h264 (High) [avc1 / 0x31637661]
      yuv420p, tv, smpte170m/smpte170m/bt470m
      1920x1080 [PAR 1:1 DAR 16:9], 45824 kb/s, PAR 65536:65536 DAR 16:9
      60 fps, 90k tbn (default)
    Metadata:
      creation_time   : 2018-07-21 10:44:31
      handler_name    : VideoHandle
    Stream #0:1(und): Audio: aac (LC) [mp4a / 0x6134706D]
      48000 Hz, stereo, fltp, 192 kb/s (default)
    Metadata:
      creation_time   : 2018-07-21 10:44:31
      handler_name    : SoundHandle
[17:17:32] scan: decoding previews for title 14
[17:17:32] scan: audio 0x1: aac, rate=48000Hz, bitrate=192229 Unknown (AAC) (2.0 ch)
[17:17:33] scan: 10 previews, 1920x1080, 60.000 fps, autocrop = 0/0/0/0, aspect 16:9, PAR 1:1
[17:17:33] scan: supported video decoders: avcodec qsv
[17:17:33] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[17:17:33] starting job
[17:17:33] work: compression level not specified, track 1 setting compression level 2.00
[17:17:33] work: track 1, dithering not supported by codec
[17:17:33] job configuration:
[17:17:33]  * source
[17:17:33]    + E:\A SHADOWPLAY BACKUP\Minecraft\Minecraft 2018.07.21 - 22.32.10.15.mp4
[17:17:33]    + title 14, chapter(s) 1 to 1
[17:17:33]    + container: mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2
[17:17:33]    + data rate: 46021 kbps
[17:17:33]  * destination
[17:17:33]    + D:\move out\Minecraft 2018.07.21 - 22.32.10.15-14.mp4
[17:17:33]    + container: MPEG-4 (libavformat)
[17:17:33]      + align initial A/V stream timestamps
[17:17:33]  * video track
[17:17:33]    + decoder: h264
[17:17:33]      + bitrate 45824 kbps
[17:17:33]    + filters
[17:17:33]      + Framerate Shaper (mode=1)
[17:17:33]        + frame rate: 60.000 fps -> constant 60.000 fps
[17:17:33]      + Crop and Scale (width=1920:height=1080:crop-top=0:crop-bottom=0:crop-left=0:crop-right=0)
[17:17:33]        + source: 1920 * 1080, crop (0/0/0/0): 1920 * 1080, scale: 1920 * 1080
[17:17:33]    + Output geometry
[17:17:33]      + storage dimensions: 1920 x 1080
[17:17:33]      + pixel aspect ratio: 1 : 1
[17:17:33]      + display dimensions: 1920 x 1080
[17:17:33]    + encoder: H.265 (libx265)
[17:17:33]      + preset:  veryslow
[17:17:33]      + profile: auto
[17:17:33]      + quality: 21.00 (RF)
[17:17:33]  * audio track 1
[17:17:33]    + decoder: Unknown (AAC) (2.0 ch) (track 1, id 0x1)
[17:17:33]      + bitrate: 192 kbps, samplerate: 48000 Hz
[17:17:33]    + mixdown: Stereo
[17:17:33]    + encoder: MP3 (libmp3lame)
[17:17:33]      + bitrate: 256 kbps, samplerate: 48000 Hz
[17:17:33]      + compression level: 2.00
[17:17:33] sync: expecting 44162 video frames
x265 [info]: HEVC encoder version 2.6
x265 [info]: build info [Windows][GCC 7.3.0][64 bit] 8bit+10bit+12bit
x265 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast LZCNT SSSE3 SSE4.2 AVX FMA3 BMI2 AVX2
x265 [info]: Main profile, Level-4.1 (Main tier)
x265 [info]: Thread pool created using 6 threads
x265 [info]: Slices                              : 1
x265 [info]: frame threads / pool features       : 2 / wpp(17 rows)
x265 [info]: Coding QT: max CU size, min CU size : 64 / 8
x265 [info]: Residual QT: max TU size, max depth : 32 / 3 inter / 3 intra
x265 [info]: ME / range / subpel / merge         : star / 57 / 4 / 4
x265 [info]: Keyframe min / max / scenecut / bias: 60 / 600 / 40 / 5.00
x265 [info]: Lookahead / bframes / badapt        : 40 / 8 / 2
x265 [info]: b-pyramid / weightp / weightb       : 1 / 1 / 1
x265 [info]: References / ref-limit  cu / depth  : 5 / off / on
x265 [info]: AQ: mode / str / qg-size / cu-tree  : 1 / 1.0 / 32 / 1
x265 [info]: Rate Control / qCompress            : CRF-21.0 / 0.60
x265 [info]: tools: rect amp limit-modes rd=6 psy-rd=2.00 rdoq=2 psy-rdoq=1.00
x265 [info]: tools: rskip limit-tu=4 signhide tmvp b-intra
x265 [info]: tools: strong-intra-smoothing deblock sao
[17:17:33] sync: first pts video is 0
[17:17:33] sync: Chapter 1 at frame 1 time 0
[17:17:33] sync: first pts audio 0x1 is 0

# Encode Paused


# Encode Resumed


# Encode Paused


# Encode Resumed


# Encode Paused


# Encode Resumed


# Encode Paused


# Encode Resumed


# Encode Paused



User avatar
BradleyS
Moderator
Posts: 1427
Joined: Thu Aug 09, 2007 12:16 pm

Re: Batch Scan not scanning all files in folder?

Post by BradleyS » Mon Dec 03, 2018 3:20 am

Go into the options and set minimum title length to 0 (zero) seconds. We hope to improve this behavior for folders of files in the future; see https://github.com/HandBrake/HandBrake/issues/1590

User avatar
BradleyS
Moderator
Posts: 1427
Joined: Thu Aug 09, 2007 12:16 pm

Re: Batch Scan not scanning all files in folder?

Post by BradleyS » Mon Dec 03, 2018 3:22 am

If the issue persists, you could also try the nightly build which has improved decoding for some media formats that might be flaky in 1.1.x.

Post Reply