Can I just re-code the audio track but not the video track?

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
danalefay
Posts: 4
Joined: Thu Jan 04, 2018 2:46 pm

Can I just re-code the audio track but not the video track?

Post by danalefay » Mon Nov 05, 2018 11:23 am

If I have a .mkv-file where everything is fine except its encoded with wring audio codec, is it an easy way to recode just the audio?

I don't want to change anything with the video but I have no clue how its encoded.

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2881
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: Can I just re-code the audio track but not the video track?

Post by rollin_eng » Mon Nov 05, 2018 11:54 am

Not with HB, try ffmpeg.

User avatar
BradleyS
Moderator
Posts: 1401
Joined: Thu Aug 09, 2007 12:16 pm

Re: Can I just re-code the audio track but not the video track?

Post by BradleyS » Tue Nov 06, 2018 12:24 pm

Another option is to encode with HandBrake, then use MKVToolNix to combine the video from the source and the audio from the transcoded file into a new MKV.

Post Reply