Mac Channel Mapping

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
vajb
Posts: 8
Joined: Sat May 01, 2010 10:46 pm

Mac Channel Mapping

Post by vajb » Sat Oct 13, 2018 8:32 pm

Description of problem or question:

I haven't used handbrake for a while; I remember when I did that in order to get it to produce properly mapped 5.1 videos I would have to manually make those adjustments and remap the channel settings.

With the latest build and using the 1080 30fps preset, would I still have to remap the channels?

Also, will I have to take extra steps in order to get "forced" subtitles on movies, like when someone speaks momentarily in a foreign language?

Thank you!


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):

Will be ripped and played on Mac Mini 10.14 Mojave--I'm assuming this will have the HP to play these files?

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2905
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: Mac Channel Mapping

Post by rollin_eng » Sat Oct 13, 2018 9:25 pm

Could you please post your HB logs, instructions can be found here:

https://handbrake.fr/docs/en/latest/hel ... y-log.html

vajb
Posts: 8
Joined: Sat May 01, 2010 10:46 pm

Re: Mac Channel Mapping

Post by vajb » Sat Oct 13, 2018 10:41 pm

I haven't actually done anything yet. I'm trying to figure out if I still need to do the type of corrections referenced here:

https://www.cod3r.com/2008/02/the-corre ... quicktime/

As i said, its been a while since I last used this setup--but seeing how old that link it? I didn't realize it had been THAT long.

I'm kind of thinking it must be fixed since I haven't seen any references to this issue anywhere recently, but I just wanted to check.

Woodstock
Veteran User
Posts: 2814
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: Mac Channel Mapping

Post by Woodstock » Sun Oct 14, 2018 4:37 am

That post seems to be mostly dealing with bugs in Quicktime, not handbrake.

Why not TRY it and see.

vajb
Posts: 8
Joined: Sat May 01, 2010 10:46 pm

Re: Mac Channel Mapping

Post by vajb » Thu Oct 18, 2018 12:44 am

Thanks guys...quicktime on Macs is still a little screwed up in a few places, but it seems like that particular bug isn't a problem right now if I rip in handbrake and play through Kodi.

User avatar
Rodeo
HandBrake Team
Posts: 11954
Joined: Tue Mar 03, 2009 8:55 pm

Re: Mac Channel Mapping

Post by Rodeo » Thu Oct 18, 2018 10:33 am

Well if you play through Kodi you bypass QuickTime entirely ;)

User avatar
Ritsuka
HandBrake Team
Posts: 1000
Joined: Fri Jan 12, 2007 11:29 am

Re: Mac Channel Mapping

Post by Ritsuka » Thu Oct 18, 2018 10:41 am

QuickTime 7 will be removed in the next macOS release, and Perian has been dead for years. So it's not an issue anymore anyway.

Post Reply