Error after Finished Encoding

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
ekubo856
Posts: 4
Joined: Fri Jul 13, 2018 6:08 am

Error after Finished Encoding

Post by ekubo856 » Fri Jul 13, 2018 6:53 am

Description of problem or question:
I'm encoding a wmv with H264 codec to MP4 with H265 codec to save storage space. after it reach 100% it shows that there is an error in the encoding process but when i try to play the video it shows nothing wrong and i did skip the video to the end just to check and it play until the end
I have 3 WMV videos and all of them have the same problem



Steps to reproduce the problem (If Applicable):
I think it only happen with WMV files



HandBrake version (e.g., 1.1.0):
Version 1.1.0



Operating system and version (Windows 10 Creators Update):
Windows 10



HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

Code: Select all

HandBrake 1.1.0 (2018040700) - 64bit
OS: Microsoft Windows NT 10.0.17134.0 - 64bit
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4500U CPU @ 1.80GHz
Ram: 8102 MB, 
GPU Information:
  Intel(R) HD Graphics Family - 20.19.15.4531
Screen: 1920x1080
Temp Dir: C:\Users\Ekubo856\AppData\Local\Temp\
Install Dir: C:\Program Files\HandBrake
Data Dir: C:\Users\Ekubo856\AppData\Roaming\HandBrake Team\HandBrake\1.1.0.0

-------------------------------------------


# Starting Encode ...

[08:07:55] hb_init: starting libhb thread
[08:07:55] 1 job(s) to process
[08:07:55] json job:
{
  "Audio": {
    "AudioList": [
      {
        "Bitrate": 160,
        "DRC": 0.0,
        "Encoder": 65536,
        "Gain": 0.0,
        "Mixdown": 4,
        "NormalizeMixLevel": false,
        "Samplerate": 48000,
        "Track": 0,
        "DitherMethod": 0
      }
    ],
    "CopyMask": [
      1073807360,
      1073743872,
      1074003968,
      1073750016,
      1090519040,
      1074790400,
      1074266112,
      1107296256
    ],
    "FallbackEncoder": 2048
  },
  "Destination": {
    "ChapterList": [
      {
        "Name": "Chapter 1"
      }
    ],
    "ChapterMarkers": true,
    "AlignAVStart": false,
    "File": "C:\\Users\\Ekubo856\\Videos\\Handbrake\\VID-1.m4v",
    "Mp4Options": {
      "IpodAtom": false,
      "Mp4Optimize": false
    },
    "Mux": 131072
  },
  "Filters": {
    "FilterList": [
      {
        "ID": 11,
        "Settings": {
          "crop-bottom": "0",
          "crop-left": "32",
          "crop-right": "16",
          "crop-top": "14",
          "height": "706",
          "width": "1232"
        }
      },
      {
        "ID": 6,
        "Settings": {
          "mode": "1"
        }
      }
    ]
  },
  "PAR": {
    "Num": 1,
    "Den": 1
  },
  "Metadata": {},
  "SequenceID": 0,
  "Source": {
    "Angle": 1,
    "Range": {
      "Type": "chapter",
      "Start": 1,
      "End": 1
    },
    "Title": 1,
    "Path": "D:\\New folder\\VID.wmv"
  },
  "Subtitle": {
    "Search": {
      "Burn": false,
      "Default": false,
      "Enable": false,
      "Forced": false
    },
    "SubtitleList": []
  },
  "Video": {
    "Encoder": 4096,
    "Level": "auto",
    "TwoPass": false,
    "Turbo": false,
    "ColorMatrixCode": 0,
    "Options": "",
    "Preset": "medium",
    "Profile": "main",
    "Quality": 22.0,
    "HWDecode": false,
    "QSV": {
      "Decode": false,
      "AsyncDepth": 0
    }
  }
}
[08:07:55] CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4500U CPU @ 1.80GHz
[08:07:55]  - Intel microarchitecture Haswell
[08:07:55]  - logical processor count: 4
[08:07:55] Intel Quick Sync Video support: yes
[08:07:55]  - Intel Media SDK hardware: API 1.19 (minimum: 1.3)
[08:07:55]  - H.264 encoder: yes
[08:07:55]     - preferred implementation: hardware (any) via D3D11
[08:07:55]     - capabilities (hardware):  breftype icq+la+i+downs vsinfo opt1 opt2+mbbrc+extbrc+trellis+ib_adapt+nmpslice
[08:07:55]  - H.265 encoder: no
[08:07:55] hb_scan: path=D:\New folder\VID.wmv, title_index=1
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
src/libbluray/disc/disc.c:323: failed opening UDF image D:\New folder\VID.wmv
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\index.bdmv
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\BACKUP\index.bdmv
[08:07:55] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 5.0.3
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[08:07:55] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, asf, from 'D:\New folder\VID.wmv':
  Metadata:
    Title           : User
    Author          : User
    Copyright       : User
    creation_time   : 2015-05-13 01:34:17
  Duration: 01:57:19.17, start: 0.000000, bitrate: 5999 kb/s
    Stream #0:0: Audio: wmapro [b[1][0][0] / 0x0162]
      44100 Hz, stereo, fltp, 256 kb/s
    Metadata:
      IsVBR           : 0
      DeviceConformanceTemplate: M1
      WM/WMADRCPeakReference: 32767
      WM/WMADRCPeakTarget: 32767
      WM/WMADRCAverageReference: 2153
      WM/WMADRCAverageTarget: 2153
    Stream #0:1: Video: vc1 (Advanced) [WVC1 / 0x31435657]
      yuv420p, 1280x720
      29.97 fps, 1k tbn
    Metadata:
      IsVBR           : 0
      DeviceConformanceTemplate: AP@L2
[08:07:55] scan: decoding previews for title 1
[08:07:55] scan: audio 0x0: wmapro, rate=44100Hz, bitrate=256032 Unknown (wmapro) (2.0 ch)
av_read_frame error (-1052488119): Invalid data found when processing input
av_read_frame error (-1052488119): Invalid data found when processing input
[08:07:55] Warning: Could not read data for preview 10, skipped
[08:07:55] scan: 9 previews, 1280x720, 29.970 fps, autocrop = 14/0/32/16, aspect 16:9, PAR 1:1
[08:07:55] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[08:07:55] starting job
[08:07:55] work: track 1, dithering not supported by codec
[08:07:55] work: only 1 chapter, disabling chapter markers
[08:07:55] job configuration:
[08:07:55]  * source
[08:07:55]    + D:\New folder\VID.wmv
[08:07:55]    + title 1, chapter(s) 1 to 1
[08:07:55]    + container: asf
[08:07:55]    + data rate: 5999 kbps
[08:07:55]  * destination
[08:07:55]    + C:\Users\Ekubo856\Videos\Handbrake\VID-1.m4v
[08:07:55]    + container: MPEG-4 (libavformat)
[08:07:55]  * video track
[08:07:55]    + decoder: vc1
[08:07:55]    + filters
[08:07:55]      + Framerate Shaper (mode=1)
[08:07:55]        + frame rate: 29.970 fps -> constant 29.970 fps
[08:07:55]      + Crop and Scale (width=1232:height=706:crop-top=14:crop-bottom=0:crop-left=32:crop-right=16)
[08:07:55]        + source: 1280 * 720, crop (14/0/32/16): 1232 * 706, scale: 1232 * 706
[08:07:55]    + Output geometry
[08:07:55]      + storage dimensions: 1232 x 706
[08:07:55]      + pixel aspect ratio: 1 : 1
[08:07:55]      + display dimensions: 1232 x 706
[08:07:55]    + encoder: H.265 (libx265)
[08:07:55]      + preset:  medium
[08:07:55]      + profile: main
[08:07:55]      + quality: 22.00 (RF)
[08:07:55]  * audio track 1
[08:07:55]    + decoder: Unknown (wmapro) (2.0 ch) (track 1, id 0x0)
[08:07:55]      + bitrate: 256 kbps, samplerate: 44100 Hz
[08:07:55]    + mixdown: Stereo
[08:07:55]    + encoder: AAC (libavcodec)
[08:07:55]      + bitrate: 160 kbps, samplerate: 48000 Hz
[08:07:55] sync: expecting 210964 video frames
x265 [info]: HEVC encoder version 2.6
x265 [info]: build info [Windows][GCC 7.2.0][64 bit] 8bit+10bit+12bit
x265 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast LZCNT SSSE3 SSE4.2 AVX FMA3 BMI2 AVX2
x265 [info]: Main profile, Level-3.1 (Main tier)
x265 [info]: Thread pool created using 4 threads
x265 [info]: Slices                              : 1
x265 [info]: frame threads / pool features       : 2 / wpp(12 rows)
x265 [warning]: Source height < 720p; disabling lookahead-slices
x265 [info]: Coding QT: max CU size, min CU size : 64 / 8
x265 [info]: Residual QT: max TU size, max depth : 32 / 1 inter / 1 intra
x265 [info]: ME / range / subpel / merge         : hex / 57 / 2 / 2
x265 [info]: Keyframe min / max / scenecut / bias: 30 / 300 / 40 / 5.00
x265 [info]: Lookahead / bframes / badapt        : 20 / 4 / 2
x265 [info]: b-pyramid / weightp / weightb       : 1 / 1 / 0
x265 [info]: References / ref-limit  cu / depth  : 3 / on / on
x265 [info]: AQ: mode / str / qg-size / cu-tree  : 1 / 1.0 / 32 / 1
x265 [info]: Rate Control / qCompress            : CRF-22.0 / 0.60
x265 [info]: tools: rd=3 psy-rd=2.00 rskip signhide tmvp strong-intra-smoothing
x265 [info]: tools: deblock sao
[08:07:55] sync: first pts video is 0
[08:07:55] sync: "Chapter 1" (1) at frame 1 time 0
[08:07:55] sync: first pts audio 0x0 is 0
[13:26:01] reader: done. 1 scr changes
[13:26:09] work: average encoding speed for job is 11.049600 fps
[13:26:09] vfr: 210964 frames output, 0 dropped and 0 duped for CFR/PFR
[13:26:09] vfr: lost time: 0 (0 frames)
[13:26:09] vfr: gained time: 0 (0 frames) (0 not accounted for)
[13:26:09] wmapro-decoder done: 151576 frames, 0 decoder errors
[13:26:09] vc1-decoder done: 210964 frames, 0 decoder errors
[13:26:09] sync: got 210964 frames, 210964 expected
[13:26:09] sync: framerate min 29.970 fps, max 30.303 fps, avg 29.970 fps
x265 [info]: frame I:    753, Avg QP:20.84  kb/s: 8326.17
x265 [info]: frame P:  50121, Avg QP:22.52  kb/s: 2734.91
x265 [info]: frame B: 160090, Avg QP:28.06  kb/s: 540.01
x265 [info]: Weighted P-Frames: Y:0.2% UV:0.1%
x265 [info]: consecutive B-frames: 1.0% 1.1% 4.8% 68.1% 24.9%
encoded 210964 frames in 19093.94s (11.05 fps), 1089.27 kb/s, Avg QP:26.72
[13:26:09] mux: track 0, 210964 frames, 959285673 bytes, 1090.21 kbps, fifo 8192
[13:26:09] mux: track 1, 329966 frames, 141085183 bytes, 160.34 kbps, fifo 8192
[13:26:09] libhb: work result = 5

# Encode Completed ...





User avatar
JohnAStebbins
HandBrake Team
Posts: 5169
Joined: Sat Feb 09, 2008 7:21 pm

Re: Error after Finished Encoding

Post by JohnAStebbins » Fri Jul 13, 2018 2:28 pm

Error 5 indicates a read error. Maybe the tail end of your file has some sort of problem.

ekubo856
Posts: 4
Joined: Fri Jul 13, 2018 6:08 am

Re: Error after Finished Encoding

Post by ekubo856 » Mon Jul 16, 2018 8:52 am

JohnAStebbins wrote:
Fri Jul 13, 2018 2:28 pm
Error 5 indicates a read error. Maybe the tail end of your file has some sort of problem.
You mean my file is corrupted??

Post Reply