After updating, selecting a preset causes an exception

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
Sketchy
Posts: 2
Joined: Thu Jan 27, 2022 6:47 pm

After updating, selecting a preset causes an exception

Post by Sketchy »

Description of problem or question:
So I updated HB for the first time in a long time and after updating, I now get an exception thrown at me whenever I select any preset, regardless if it's a custom preset or a default preset. I reinstalled a few times and also tried rolling back but I now get exceptions regardless of the version...


Steps to reproduce the problem (If Applicable):
Select any preset...


HandBrake version (e.g., 1.0.0):
1.5.1


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):
Windows 10, 10.0.19401


Activity Log: https://pastebin.com/7JAYjYkX
Exception Log: https://pastebin.com/Nnz9vwWM
User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 10168
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: After updating, selecting a preset causes an exception

Post by s55 »

There is a workaround in the Development snapshots: https://github.com/handbrake/handbrake-snapshots

It's basically caused by an invalid PAR value in either the source or preset. Usually 0 which is not valid.

Typically best to rebuild user presets after updating as we don't guarantee they can be updated.
Sketchy
Posts: 2
Joined: Thu Jan 27, 2022 6:47 pm

Re: After updating, selecting a preset causes an exception

Post by Sketchy »

Both solutions worked. Thank you for the response! :)
Post Reply