won't upload my video

General questions or discussion about HandBrake, Video and/or audio transcoding, trends etc.
Post Reply
tyra
New User
Posts: 1
Joined: Fri Dec 21, 2018 10:46 pm

won't upload my video

Post by tyra » Fri Dec 21, 2018 10:51 pm

Description of problem or question:
I have a long video of 1:14 hours that I keep trying to put into Handbrake to compress but I get the same message saying it cannot. "No valid source or titles found." What else can I do? I restarted my computer, etc.



Steps to reproduce the problem (If Applicable):




HandBrake version (e.g., 1.0.0):

latest version


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):

Windows


HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

Code: Select all

HandBrake 1.1.2 (2018090500) - 64bit
OS: Microsoft Windows NT 10.0.17134.0 - 64bit
CPU: Intel(R) Core(TM) i3-7100U CPU @ 2.40GHz
Ram: 3964 MB, 
GPU Information:
  Intel(R) HD Graphics 620 - 21.20.16.4534
Screen: 1920x1080
Temp Dir: C:\Users\tyra\AppData\Local\Temp\
Install Dir: C:\Program Files\HandBrake
Data Dir: C:\Users\tyra\AppData\Roaming\HandBrake

-------------------------------------------

[14:42:39] hb_init: starting libhb thread

 # Starting Scan ...

[14:42:39] CPU: Intel(R) Core(TM) i3-7100U CPU @ 2.40GHz
[14:42:39]  - Intel microarchitecture Kaby Lake
[14:42:39]  - logical processor count: 4
[14:42:39] Intel Quick Sync Video support: yes
[14:42:39]  - Intel Media SDK hardware: API 1.19 (minimum: 1.3)
[14:42:39]  - H.264 encoder: yes
[14:42:39]     - preferred implementation: hardware (any) via D3D11
[14:42:39]     - capabilities (hardware):  breftype icq+la+i+downs vsinfo opt1 opt2+mbbrc+extbrc+trellis+ib_adapt+nmpslice
[14:42:39]  - H.265 encoder: yes (8bit: yes, 10bit: yes)
[14:42:39]     - preferred implementation: hardware (any) via D3D11
[14:42:39]     - capabilities (hardware):  bpyramid icq vsinfo opt1
[14:42:39] hb_scan: path=C:\Users\tyra\Documents\Camtasia Studio\Mod 4 part two , title_index=0
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\index.bdmv
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\BACKUP\index.bdmv
[14:42:39] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread: Can't open C:\Users\tyra\Documents\Camtasia Studio\Mod 4 part two  for reading
libdvdnav: vm: failed to open/read the DVD
[14:42:39] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
[14:42:39] hb_stream_open: open C:\Users\tyra\Documents\Camtasia Studio\Mod 4 part two  failed
[14:42:39] scan: unrecognized file type
[14:42:40] libhb: scan thread found 0 valid title(s)

 # Processing Scan Information ...


 # Scan Finished ...



video.baba
Posts: 59
Joined: Sun May 24, 2015 11:12 am

Re: won't upload my video

Post by video.baba » Fri Dec 21, 2018 11:49 pm

How, or what, are you trying to load (not upload) in?
This doesn't appear to be correct:

Code: Select all

hb_scan: path=C:\Users\tyra\Documents\Camtasia Studio\Mod 4 part two , title_index=0
This part:
C:\Users\tyra\Documents\Camtasia Studio\Mod 4 part two
should be your input file. It doesn't appear to be.

User avatar
BradleyS
Moderator
Posts: 1729
Joined: Thu Aug 09, 2007 12:16 pm

Re: won't upload my video

Post by BradleyS » Sat Dec 22, 2018 6:55 am

HandBrake will not open Camtasia Studio files directly. You will need to export a video file for opening in HandBrake. A Google search reveals some versions of your software have a "Produce and share" menu you can use to export video files.

I'm not sure exactly what formats Camtasia Studio can create; you'll need to research this yourself and possible contact the manufacturer for support. HandBrake can open MP4, MOV, AVI, and many other formats. Ideally you will want to choose the very high quality settings if you plan to recompress using HandBrake later.

Post Reply