Default Subtitles behavior

Archive of historical feature requests.
Please use the GitHub link above to report issues.
Forum rules
*******************************
Please be aware we are now using GitHub for issue tracking and feature requests.
- This section of the forum is now closed to new topics.

*******************************
Post Reply
matthewoliver
Posts: 12
Joined: Sun Nov 13, 2016 11:53 am

Default Subtitles behavior

Post by matthewoliver » Sun Feb 26, 2017 2:36 pm

Hi,

I think it would be a nice idea to have a default setting where nothing is selected when you choose to add subtitles. As compared to how it is now, where "burned in" is selected by default.

Woodstock
Veteran User
Posts: 3156
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: Default Subtitles behavior

Post by Woodstock » Sun Feb 26, 2017 6:25 pm

Gee, you mean like if you were to go into the subtitles menu, and change the defaults, and save it as part of a new, custom preset?

matthewoliver
Posts: 12
Joined: Sun Nov 13, 2016 11:53 am

Re: Default Subtitles behavior

Post by matthewoliver » Sun Feb 26, 2017 8:03 pm

No, I think the default behaviour should have nothing selected.

mduell
Veteran User
Posts: 6594
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: Default Subtitles behavior

Post by mduell » Sun Feb 26, 2017 8:18 pm

Is that even possible with your choice of subs and container?

We'd need the encode log to see...

Woodstock
Veteran User
Posts: 3156
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: Default Subtitles behavior

Post by Woodstock » Mon Feb 27, 2017 2:11 am

Defaults for selection or deselection is part of the preset system. If you want a preset that doesn't select any subtitles, you can have one.

And if you want selected subtitles to not be burned in, you need to select output containers that support that, too.

As mentioned, we cannot tell whether or not your wish is possible without the information that a encode log would show us.

Post Reply