MediaInfo: Delay relative to video: 1mn 5s

Archive of historical bug reports.
Please use the GitHub link above to report issues.
Forum rules
*******************************
Please be aware we are now using GitHub for issue tracking and feature requests.
- This section of the forum is now closed to new topics.

*******************************
Post Reply
mod16
Regular User
Posts: 78
Joined: Sun Jan 12, 2014 11:10 am

MediaInfo: Delay relative to video: 1mn 5s

Post by mod16 »

Hey guys,

I noticed that mediainfo always gives me this "strange" value under "Delay relative to video" for my encoded AC3 track on MKVs created by Handbrake (since using avformat/lavf it seems). The audio itself seems to be fine though. There is no such delay reported if I use pass-through for an existing AC3-track.

I also noticed, that before (prior using avformat as default - it seems) the reported delay in MediaInfo always was "-5ms".

Is this something to worry about in any way?

I'm using the latest Nightlies under Linux/Ubuntu 13.10. If you like, I can provide more info - but I just wanted to ask if this is worth the effort after all.
User avatar
Rodeo
HandBrake Team
Posts: 12608
Joined: Tue Mar 03, 2009 8:55 pm

Re: MediaInfo: Delay relative to video: 1mn 5s

Post by Rodeo »

Did you notice any A/V desync during playback, or is it just the MediaInfo report?
mod16
Regular User
Posts: 78
Joined: Sun Jan 12, 2014 11:10 am

Re: MediaInfo: Delay relative to video: 1mn 5s

Post by mod16 »

Rodeo wrote:Did you notice any A/V desync during playback, or is it just the MediaInfo report?
Sometimes I think it's a little bit off - but that could also be related to the source material. It was just the reason I was checking the files at all.

By no means it's delayed by "1mn 5s" like MediaInfo is reporting. I was just wondering why this value is lately consistently reported all over my files when Handbrake has to transcode the audio track. Even DVB recordings with (MP2->)AAC audio get this exact "delay".

I'm using MediaInfoLib - v0.7.64 on OS X and Linux - both report the same value.

Older files created with the stable 0.9.9 release on the other hand show "-5ms" for "Delay relative to video" (again, only when Handbrake had to transcode the audio track).
Post Reply