Custom preset, subtitle value not saved

Discuss encoding for devices and presets.
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
jelabarre59
Posts: 6
Joined: Fri Mar 28, 2014 1:26 am

Custom preset, subtitle value not saved

Post by jelabarre59 » Fri Nov 02, 2018 3:22 pm

Description of problem or question:
Custom preset value for subtitles is not being saved


Steps to reproduce the problem (If Applicable):
Starting from "Android 480p30" preset, open MKV file (Japanese audio, English subtitles).
Delete Subtitles setting "Foreign Audio Scan -> Burned Into Video (Forced Subtitles Only)", add setting "1 - English [SSA] -> Burned Into Video".
Save as custom preset.
Encode/convert the source already loaded. The video will convert correctly with burned-in subtitles.
Open new source file (without changing preset)
Subtitles will have reverted to "Foreign Audio Scan -> Burned Into Video (Forced Subtitles Only)"

Same thing happens if you open a file, then switch to the custom preset.


HandBrake version (e.g., 1.0.0):
1.1.0 (x86_64)


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):
Linux Mint 19 (x86_64)



HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

https://pastebin.com/vXhfnUxD



EDIT: I forgot that I was going to upload a sample of what I was converting, if someone wanted to check it out. I uploaded the smallest file of all the episodes. 141MB in size.

https://1drv.ms/u/s!AhaJRe3GGJI_nkJgrViRCDEFjPsg

mduell
Veteran User
Posts: 6681
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: Custom preset, subtitle value not saved

Post by mduell » Fri Nov 02, 2018 8:59 pm

Did you set your subtitle defaults to the behavior your wanted, or only the one off encode settings?

Also upgrade to the latest release, 1.1.0 isn't supported.

jelabarre59
Posts: 6
Joined: Fri Mar 28, 2014 1:26 am

Re: Custom preset, subtitle value not saved

Post by jelabarre59 » Fri Nov 02, 2018 9:38 pm

I set the subtitle defaults to what I wanted, then saved the profile.

Interesting, my repo for Handbrake is missing from my configuration. Probably when I had to recover my system. Probably why I haven't seen a newer release.

Post Reply