Video Passthru?

General questions or discussion about HandBrake, Video and/or audio transcoding, trends etc.
Post Reply
Starscream
Posts: 5
Joined: Mon Aug 26, 2013 5:02 pm

Video Passthru?

Post by Starscream »

I have a MKV which contains subtitles, but i missed to mark the default subtitle track.
Instead of a complete new transcoding session i would like to mark the subtitle as default.

Is there an option in handbrake to just pass the video stream 1:! (like with the audio sources) or does anybody know a tool to solve this issue?

Smithcraft
Veteran User
Posts: 2691
Joined: Thu Jan 22, 2009 8:04 pm

Re: Video Passthru?

Post by Smithcraft »

No, there is not an option in Handbrake to do this.

However, since you used the MKV container, it's a simple matter to use mkvtoolnix to open the Handbraked file, and set the subtitle setting to default.

SC

Starscream
Posts: 5
Joined: Mon Aug 26, 2013 5:02 pm

Re: Video Passthru?

Post by Starscream »

Tanks a lot, worked perfect with mkvmerge and the GUI!

Post Reply