Movie embedded in Acrobat PDF is too dark on Mac

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
alainbriot
Posts: 18
Joined: Sun Jul 29, 2018 11:35 pm

Movie embedded in Acrobat PDF is too dark on Mac

Post by alainbriot » Wed Aug 21, 2019 6:05 pm

Description of problem or question:
When I compress a movie in Handbrake and embed it in an Acrobat PDF using Acrobat DC Pro, the movie looks like the original uncompressed movie on Windows PCs but looks too dark on Apple Mac computers

Steps to reproduce the problem (If Applicable):

HandBrake version (e.g., 1.0.0):
1.1.1

Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):
Mac OS Sierra 10.12.6

HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

Code: Select all

HandBrake Activity Log for Session: 2019-08-12 16:25:10 -0700
Handbrake Version: 1.1.1 (2018061800)
4-Briot Orange-LR-HB-web-demo.mp4
Preset: normal film-10fps-fastdecode
[16:25:10] macgui: QueueCore scanning specifically for title: 1
[16:25:10] CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU           E5620  @ 2.40GHz
[16:25:10]  - logical processor count: 16
[16:25:10] hb_scan: path=/Users/alain briot/Desktop/4-Briot Orange-LR-HB-web-demo.mov, title_index=1
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
disc.c:323: failed opening UDF image /Users/alain briot/Desktop/4-Briot Orange-LR-HB-web-demo.mov
disc.c:424: error opening file BDMV/index.bdmv
disc.c:424: error opening file BDMV/BACKUP/index.bdmv
[16:25:10] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 5.0.3
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[16:25:10] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from '/Users/alain briot/Desktop/4-Briot Orange-LR-HB-web-demo.mov':
  Metadata:
    major_brand     : qt  
    minor_version   : 537199360
    compatible_brands: qt  
    creation_time   : 2019-08-12 23:24:09
    encoder         : HandBrake 1.1.1 2018061800
  Duration: 00:02:17.60, start: -8.099000, bitrate: 511 kb/s
    Stream #0:0: Video: h264 (Main) [avc1 / 0x31637661]
      yuv420p, tv, bt709/bt709/bt709
      1230x840 [PAR 1:1 DAR 41:28], 423 kb/s, PAR 1:1 DAR 41:28
      10 fps, 90k tbn (default)
    Metadata:
      creation_time   : 2019-08-12 23:24:09
      handler_name    : Apple Alias Data Handler
    Stream #0:1(fra): Audio: aac (Main) [mp4a / 0x6134706D]
      48000 Hz, stereo, fltp, 89 kb/s (default)
    Metadata:
      creation_time   : 2019-08-12 23:24:09
      handler_name    : Apple Alias Data Handler
[16:25:10] scan: decoding previews for title 1
[16:25:10] scan: audio 0x1: aac, rate=48000Hz, bitrate=89577 Francais (AAC) (2.0 ch)
[16:25:10] scan: 10 previews, 1230x840, 10.000 fps, autocrop = 0/0/0/0, aspect 1.46:1, PAR 1:1
[16:25:10] Title is likely interlaced or telecined (7 out of 10 previews). You should do something about that.
[16:25:10] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[16:25:10] macgui: QueueCore scan done
[16:25:10] macgui: QueueCore started encoding 4-Briot Orange-LR-HB-web-demo.mp4
[16:25:10] macgui: QueueCore with preset normal film-10fps-fastdecode
[16:25:10] 1 job(s) to process
[16:25:10] starting job
[16:25:10] work: only 1 chapter, disabling chapter markers
[16:25:10] job configuration:
[16:25:10]  * source
[16:25:10]    + /Users/alain briot/Desktop/4-Briot Orange-LR-HB-web-demo.mov
[16:25:10]    + title 1, chapter(s) 1 to 1
[16:25:10]    + container: mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2
[16:25:10]    + data rate: 511 kbps
[16:25:10]  * destination
[16:25:10]    + /Users/alain briot/Desktop/4-Briot Orange-LR-HB-web-demo.mp4
[16:25:10]    + container: MPEG-4 (libavformat)
[16:25:10]      + optimized for HTTP streaming (fast start)
[16:25:10]      + align initial A/V stream timestamps
[16:25:10]  * video track
[16:25:10]    + decoder: h264
[16:25:10]      + bitrate 423 kbps
[16:25:10]    + filters
[16:25:10]      + Framerate Shaper (mode=2:rate=27000000/2700000)
[16:25:10]        + frame rate: 10.000 fps -> peak rate limited to 10.000 fps
[16:25:10]      + Crop and Scale (width=1230:height=840:crop-top=0:crop-bottom=0:crop-left=0:crop-right=0)
[16:25:10]        + source: 1230 * 840, crop (0/0/0/0): 1230 * 840, scale: 1230 * 840
[16:25:10]    + Output geometry
[16:25:10]      + storage dimensions: 1230 x 840
[16:25:10]      + pixel aspect ratio: 1 : 1
[16:25:10]      + display dimensions: 1230 x 840
[16:25:10]    + encoder: H.264 (libx264)
[16:25:10]      + preset:  fast
[16:25:10]      + tune:    film,fastdecode
[16:25:10]      + profile: main
[16:25:10]      + level:   4.0
[16:25:10]      + quality: 22.00 (RF)
[16:25:10]  * audio track 1
[16:25:10]    + decoder: Francais (AAC) (2.0 ch) (track 1, id 0x1)
[16:25:10]      + bitrate: 89 kbps, samplerate: 48000 Hz
[16:25:10]    + mixdown: Stereo
[16:25:10]    + encoder: AAC (Apple AudioToolbox)
[16:25:10]      + bitrate: 96 kbps, samplerate: 48000 Hz
[16:25:10] sync: expecting 1376 video frames
[16:25:11] encx264: min-keyint: 10, keyint: 100
[16:25:11] encx264: encoding at constant RF 22.000000
[16:25:11] encx264: unparsed options: level=4.0:ref=2:weightb=0:no-deblock=1:cabac=0:8x8dct=0:weightp=0:subme=6:psy-rd=1,0.15:vbv-bufsize=25000:vbv-maxrate=20000:rc-lookahead=30
x264 [info]: using SAR=1/1
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2
x264 [info]: profile Main, level 4.0
[16:25:11] sync: first pts video is 0
[16:25:11] sync: "Chapter 1" (1) at frame 1 time 0
[16:25:11] sync: first pts audio 0x1 is 728910
[16:25:18] reader: done. 1 scr changes
[16:25:18] work: average encoding speed for job is 186.881378 fps
[16:25:18] vfr: 1376 frames output, 0 dropped and 0 duped for CFR/PFR
[16:25:18] vfr: lost time: 0 (0 frames)
[16:25:18] vfr: gained time: 0 (0 frames) (0 not accounted for)
[16:25:18] aac-decoder done: 6065 frames, 0 decoder errors
[16:25:18] h264-decoder done: 1376 frames, 0 decoder errors
[16:25:18] sync: got 1376 frames, 1376 expected
[16:25:18] sync: framerate min 5.000 fps, max 10.000 fps, avg 9.993 fps
x264 [info]: frame I:14    Avg QP:12.71  size:230586
x264 [info]: frame P:399   Avg QP:15.22  size:  7915
x264 [info]: frame B:963   Avg QP:21.23  size:   383
x264 [info]: consecutive B-frames:  3.4%  8.7%  3.3% 84.6%
x264 [info]: mb I  I16..4: 27.4%  0.0% 72.6%
x264 [info]: mb P  I16..4:  0.6%  0.0%  1.3%  P16..4: 14.6%  1.2%  0.6%  0.0%  0.0%    skip:81.7%
x264 [info]: mb B  I16..4:  0.0%  0.0%  0.0%  B16..8:  0.9%  0.1%  0.0%  direct: 1.9%  skip:97.0%  L0:43.1% L1:54.6% BI: 2.3%
x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 69.1% 57.2% 42.9% inter: 1.9% 4.1% 0.8%
x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 26% 58% 10%  7%
x264 [info]: i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 19% 36% 12%  5%  6%  4%  7%  4%  7%
x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 55% 28% 12%  6%
x264 [info]: ref P L0: 92.6%  7.4%
x264 [info]: ref B L0: 90.4%  9.6%
x264 [info]: ref B L1: 96.4%  3.6%
x264 [info]: kb/s:392.18
[16:25:18] mux: track 0, 1376 frames, 6754740 bytes, 392.15 kbps, fifo 2048
[16:25:18] mux: track 1, 6067 frames, 1445617 bytes, 83.93 kbps, fifo 8192
[16:25:19] libhb: work result = 0


alainbriot
Posts: 18
Joined: Sun Jul 29, 2018 11:35 pm

Re: Movie embedded in Acrobat PDF is too dark on Mac

Post by alainbriot » Wed Aug 21, 2019 9:14 pm

Can Handbrake save in FLV (Flash) format or codec? I read that it can but I can't find out the setting for that in Handbrake.

That might solve the dark movie problem because Flash is the format that Adobe Acrobat converts the mp4 movie into.

mduell
Veteran User
Posts: 6679
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: Movie embedded in Acrobat PDF is too dark on Mac

Post by mduell » Wed Aug 21, 2019 10:56 pm

No, and since it works on some platforms, probably not a HB addressable problem.

musicvid
Veteran User
Posts: 3293
Joined: Sat Jun 27, 2009 1:19 am

Re: Movie embedded in Acrobat PDF is too dark on Mac

Post by musicvid » Thu Aug 22, 2019 12:09 pm

Are you using an older version of acrobat?
Your not on pre-OSX Mac, are you?

Post Reply