Handbrake 1.2.2 converts very slow

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
RK_Breda
New User
Posts: 1
Joined: Tue Mar 12, 2019 10:59 am

Handbrake 1.2.2 converts very slow

Post by RK_Breda » Tue Mar 12, 2019 11:04 am

Due to a clean installation of my iMac I had to reinstall Handbrake. In this case version 1.2.2.
I don't know how to set it up. The conversion of a movie file took on average a few hours. This while I am used to a movie being converted within 10 minutes, what am I doing wrong? Like help!

dsotm52
Posts: 2
Joined: Thu Jan 03, 2019 8:51 pm

Re: Handbrake 1.2.2 converts very slow

Post by dsotm52 » Sun Mar 24, 2019 10:32 am

I have found the same issue with this current version of HandBrake 1.2.2. I generally just use the preset "Fast 1080p 30". On average in the previous version 1.2.1 the time to convert was around one hour, now based on larger MKV format file sizes it takes near two hours. I'm not savvy enough to understand why this happens or what to possibly do to improve the conversion time?

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9502
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Handbrake 1.2.2 converts very slow

Post by s55 » Sun Mar 24, 2019 10:55 am

You need to provide logs for your encode. https://handbrake.fr/docs/en/latest/hel ... y-log.html

There is no speed difference between 1.2.0 and 1.2.2. Differences would come from different settings and sources which could account for over 24 hours worth of encode time difference in some instances which is why we require encode logs to give you specifics.

mduell
Veteran User
Posts: 6589
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: Handbrake 1.2.2 converts very slow

Post by mduell » Sun Mar 24, 2019 5:02 pm

You picked different settings. Pick faster settings.

For more detailed suggestions: An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.

Post Reply