Filters error in Yosemite

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
sttula68
Posts: 2
Joined: Fri Jan 18, 2019 6:04 pm

Filters error in Yosemite

Post by sttula68 » Fri Jan 18, 2019 6:21 pm

Description of problem or question:
When running 1.2.0 in Yosemite 10.10.5, the Filters tab is entirely greyed out, with a single set of dropdown menus visible at the bottom of the window, as pictured. Is this a known bug? Is there anyway around it to achieve Filter control in Yosemite?

https://i.ibb.co/F0DR8yg/Screen-Shot-20 ... -11-32.png
Steps to reproduce the problem (If Applicable):




HandBrake version (e.g., 1.0.0):

1.2.0


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):

macOS 10.10.5 Yosemite


HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

Code: Select all

[18:53:15] macgui: Handbrake Version: 1.2.0  (2018122200)
[18:53:15] macgui: built-in presets updated
[18:53:15] hb_init: starting libhb thread
[18:53:15] hb_init: starting libhb thread
[18:53:24] macgui: trying to open a folder or file
[18:53:24] macgui: ScanCore trying to open a physical disc at: /Volumes/_DVD
[18:53:24] macgui: ScanCore, library not found for decrypting physical disc
[18:53:27] macgui: User overrode copy-protection warning - trying to open physical dvd without decryption
[18:53:27] macgui: ScanCore scanning titles with a duration of 10 seconds or more
[18:53:27] CPU: Intel(R) Core(TM) i5-4570R CPU @ 2.70GHz
[18:53:27]  - Intel microarchitecture Haswell
[18:53:27]  - logical processor count: 4
[18:53:27] hb_scan: path=/Volumes/_DVD, title_index=0
disc.c:424: error opening file BDMV/index.bdmv
disc.c:424: error opening file BDMV/BACKUP/index.bdmv
[18:53:27] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread: Attempting to use device /dev/rdisk1 mounted on /Volumes/_DVD for CSS authentication
libdvdnav: Can't read name block. Probably not a DVD-ROM device.
libdvdnav: vm: dvd_read_name failed
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00400000. Regions: 1 2 3 4 5 6 8
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread: Attempting to use device /dev/rdisk1 mounted on /Volumes/_DVD for CSS authentication
[18:53:27] scan: DVD has 2 title(s)
[18:53:27] scan: scanning title 1
[18:53:27] scan: opening IFO for VTS 1
[18:53:27] scan: duration is 00:39:15 (2355000 ms)
[18:53:27] pgc_id: 1, pgn: 1: pgc: 0x7fde2adc2d40
[18:53:27] scan: vts=1, ttn=1, cells=0->0, blocks=0->1144083, 1144084 blocks
[18:53:27] scan: checking audio 1
[18:53:27] scan: id=0x80bd, lang=dansk (AC3), 3cc=dan ext=0
[18:53:27] scan: checking subtitle 1
[18:53:27] scan: id=0x20bd, lang=English (4:3) [VOBSUB], 3cc=eng ext=0
[18:53:27] scan: title 1 has 1 chapters
[18:53:27] scan: chap 1 c=0->0, b=0->1144083 (1144084), 2355000 ms
[18:53:27] scan: aspect = 4:3
[18:53:27] scan: scanning title 2
[18:53:27] scan: opening IFO for VTS 2
[18:53:28] scan: duration is 00:00:20 (20000 ms)
[18:53:28] pgc_id: 1, pgn: 1: pgc: 0x7fde2aff6420
[18:53:28] scan: vts=2, ttn=1, cells=0->0, blocks=0->9025, 9026 blocks
[18:53:28] scan: title 2 has 1 chapters
[18:53:28] scan: chap 1 c=0->0, b=0->9025 (9026), 20000 ms
[18:53:28] scan: aspect = 4:3
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00400000. Regions: 1 2 3 4 5 6 8
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
[18:53:30] scan: decoding previews for title 1
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00400000. Regions: 1 2 3 4 5 6 8
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
[18:53:30] scan: title angle(s) 1
[ac3 @ 0x7fde2c8c5600] frame sync error
[18:53:31] scan: audio 0x80bd: ac3, rate=48000Hz, bitrate=192000 dansk (AC3) (2.0 ch)
[18:53:36] scan: 20 previews, 720x576, 25.000 fps, autocrop = 2/0/2/0, aspect 4:3, PAR 16:15
[18:53:36] scan: decoding previews for title 2
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00400000. Regions: 1 2 3 4 5 6 8
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
libdvdnav: Language 'en' not found, using 'da' instead
libdvdnav: Menu Languages available: da 
[18:53:36] scan: title angle(s) 1
[18:53:39] scan: 20 previews, 720x576, 25.000 fps, autocrop = 0/0/84/44, aspect 4:3, PAR 16:15
[18:53:39] libhb: scan thread found 2 valid title(s)
[18:53:39] macgui: ScanCore scan done
[swscaler @ 0x7fde2b10d000] Warning: data is not aligned! This can lead to a speed loss


User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9392
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Filters error in Yosemite

Post by s55 » Fri Jan 18, 2019 7:40 pm

Kind of looks like we may have been incorrect when we said we were compatible with 10.10. Kinda looks like it's not infact compatible :(

It should not look like that. You've not done anything wrong. I'll leave ritsuka to comment as to whether it's worth fixing. Seems to be getting harder to support older versions of mac these days

sttula68
Posts: 2
Joined: Fri Jan 18, 2019 6:04 pm

Re: Filters error in Yosemite

Post by sttula68 » Fri Jan 18, 2019 8:12 pm

thanks for the reply! will run handbrake from an El Capitan system for now then.

User avatar
Ritsuka
HandBrake Team
Posts: 1034
Joined: Fri Jan 12, 2007 11:29 am

Re: Filters error in Yosemite

Post by Ritsuka » Wed Jan 23, 2019 11:14 am

El Capitan works on the Mac that runs Yosemite. We will require El Capitan for the next major version.

ridindave
New User
Posts: 1
Joined: Fri Feb 22, 2019 10:34 am

Re: Filters error in Yosemite

Post by ridindave » Fri Feb 22, 2019 10:36 am

For what it's worth, I have the very same issue with handbrake 1.2 and OSX 10.10.5...

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9392
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Filters error in Yosemite

Post by s55 » Sat Feb 23, 2019 4:41 pm

Revert back to 1.1.2

Turns out, 1.2 actually needs 10.11 or later I'm afraid.

Null
Posts: 9
Joined: Sun Nov 07, 2010 3:08 am

Re: Filters error in Yosemite

Post by Null » Tue Mar 12, 2019 12:02 pm

Running 10.10.5 here as well... Haven't really seen a need to upgrade the OS.

I've found not only is there the filter's window error. there's no "Advanced" tab either. I don't know if that removal was as designed, but I'm not a fan of it being gone. I've reverted to 1.1.0 which works very well still. :)

Woodstock
Veteran User
Posts: 3014
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: Filters error in Yosemite

Post by Woodstock » Tue Mar 12, 2019 2:13 pm

Advance tab removed by design. It's been obsolete for years. Instructions that tell you to use it are for versions more than 5 years old.

User avatar
Ritsuka
HandBrake Team
Posts: 1034
Joined: Fri Jan 12, 2007 11:29 am

Re: Filters error in Yosemite

Post by Ritsuka » Tue Mar 12, 2019 2:34 pm

Actually you can still access it in 1.2. It's a bit hidden, if you find it you win a cookie.

Post Reply