Losing the audio track when processing

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
mrxeno
New User
Posts: 1
Joined: Tue Jan 01, 2019 11:17 pm

Losing the audio track when processing

Post by mrxeno » Tue Jan 01, 2019 11:40 pm

Description of problem or question:

Losing the audio track when trying to update old .dv files created with early iMovie


Steps to reproduce the problem (If Applicable):

Nothing complicated. HandBrake processed video looks great, but no audio. Here is a screen shot indicating what appears to be a compatibility issue: https://xenodesign.com/transfer/handbrake.png

Thank you


HandBrake version (e.g., 1.0.0):

1.2.0


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):

Mac OSX 10.10.5


HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

Code: Select all

[15:12:19] macgui: Handbrake Version: 1.2.0  (2018122200)
[15:12:19] hb_init: starting libhb thread
[15:12:19] hb_init: starting libhb thread
[15:33:15] macgui: trying to open a folder or file
[15:33:15] macgui: ScanCore scanning titles with a duration of 10 seconds or more
[15:33:15] CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7600  @ 3.06GHz
[15:33:15]  - logical processor count: 2
[15:33:15] hb_scan: path=/Users/chrisgarland/Desktop/ICC RCP Video 4 Final.dv, title_index=0
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
disc.c:323: failed opening UDF image /Users/chrisgarland/Desktop/ICC RCP Video 4 Final.dv
disc.c:424: error opening file BDMV/index.bdmv
disc.c:424: error opening file BDMV/BACKUP/index.bdmv
[15:33:15] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[15:33:15] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, dv, from '/Users/chrisgarland/Desktop/ICC RCP Video 4 Final.dv':
  Metadata:
    timecode        : 00:00:00;00
  Duration: 00:00:45.01, start: 0.000000, bitrate: 28771 kb/s
    Stream #0:0: Video: dvvideo, yuv411p, 720x480 [SAR 8:9 DAR 4:3], 25000 kb/s, 29.97 fps, 29.97 tbr, 29.97 tbn, 29.97 tbc
    Stream #0:1: Audio: pcm_s16le, 48000 Hz, stereo, s16, 1536 kb/s
[15:33:15] scan: decoding previews for title 1
[15:33:15] scan: audio 0x1: pcm_s16le, rate=48000Hz, bitrate=1536000 Unknown (pcm_s16le) (2.0 ch)
[15:33:15] scan: 10 previews, 720x480, 29.970 fps, autocrop = 0/0/0/0, aspect 4:3, PAR 8:9
[15:33:15] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[15:33:16] macgui: ScanCore scan done
[15:33:51] macgui: QueueCore prevented sleep
[15:33:51] macgui: QueueCore scanning specifically for title: 1
[15:33:51] CPU: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7600  @ 3.06GHz
[15:33:51]  - logical processor count: 2
[15:33:51] hb_scan: path=/Users/chrisgarland/Desktop/ICC RCP Video 4 Final.dv, title_index=1
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
disc.c:323: failed opening UDF image /Users/chrisgarland/Desktop/ICC RCP Video 4 Final.dv
disc.c:424: error opening file BDMV/index.bdmv
disc.c:424: error opening file BDMV/BACKUP/index.bdmv
[15:33:51] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[15:33:51] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, dv, from '/Users/chrisgarland/Desktop/ICC RCP Video 4 Final.dv':
  Metadata:
    timecode        : 00:00:00;00
  Duration: 00:00:45.01, start: 0.000000, bitrate: 28771 kb/s
    Stream #0:0: Video: dvvideo, yuv411p, 720x480 [SAR 8:9 DAR 4:3], 25000 kb/s, 29.97 fps, 29.97 tbr, 29.97 tbn, 29.97 tbc
    Stream #0:1: Audio: pcm_s16le, 48000 Hz, stereo, s16, 1536 kb/s
[15:33:51] scan: decoding previews for title 1
[15:33:51] scan: audio 0x1: pcm_s16le, rate=48000Hz, bitrate=1536000 Unknown (pcm_s16le) (2.0 ch)
[15:33:52] scan: 10 previews, 720x480, 29.970 fps, autocrop = 0/0/0/0, aspect 4:3, PAR 8:9
[15:33:52] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[15:33:52] macgui: QueueCore scan done
[15:33:52] macgui: QueueCore started encoding ICC RCP Video 4 Final.mp4
[15:33:52] macgui: QueueCore with preset Fast 1080p30
[15:33:52] 1 job(s) to process
[15:33:52] starting job
[15:33:52] decomb filter thread started for segment 0
[15:33:52] decomb filter thread started for segment 1
[15:33:52] decomb check thread started for segment 0
[15:33:52] decomb check thread started for segment 1
[15:33:52] mask filter thread started for segment 0
[15:33:52] mask filter thread started for segment 1
[15:33:52] mask erode thread started for segment 0
[15:33:52] mask erode thread started for segment 1
[15:33:52] mask dilate thread started for segment 0
[15:33:52] mask dilate thread started for segment 1
[15:33:52] yadif thread started for segment 0
[15:33:52] yadif thread started for segment 1
[15:33:52] work: only 1 chapter, disabling chapter markers
[15:33:52] job configuration:
[15:33:52]  * source
[15:33:52]    + /Users/chrisgarland/Desktop/ICC RCP Video 4 Final.dv
[15:33:52]    + title 1, chapter(s) 1 to 1
[15:33:52]    + container: dv
[15:33:52]    + data rate: 28771 kbps
[15:33:52]  * destination
[15:33:52]    + /Users/chrisgarland/Movies/ICC RCP Video 4 Final.mp4
[15:33:52]    + container: MPEG-4 (libavformat)
[15:33:52]      + align initial A/V stream timestamps
[15:33:52]  * video track
[15:33:52]    + decoder: dvvideo
[15:33:52]      + bitrate 25000 kbps
[15:33:52]    + filters
[15:33:52]      + Comb Detect (mode=3:spatial-metric=2:motion-thresh=1:spatial-thresh=1:filter-mode=2:block-thresh=40:block-width=16:block-height=16)
[15:33:52]      + Decomb (mode=39)
[15:33:52]      + Framerate Shaper (mode=2:rate=27000000/900000)
[15:33:52]        + frame rate: 29.970 fps -> peak rate limited to 30.000 fps
[15:33:52]      + Crop and Scale (width=720:height=480:crop-top=0:crop-bottom=0:crop-left=0:crop-right=0)
[15:33:52]        + source: 720 * 480, crop (0/0/0/0): 720 * 480, scale: 720 * 480
[15:33:52]    + Output geometry
[15:33:52]      + storage dimensions: 720 x 480
[15:33:52]      + pixel aspect ratio: 8 : 9
[15:33:52]      + display dimensions: 640 x 480
[15:33:52]    + encoder: H.264 (libx264)
[15:33:52]      + preset:  fast
[15:33:52]      + profile: main
[15:33:52]      + level:   4.0
[15:33:52]      + quality: 22.00 (RF)
[15:33:52]      + color profile: 6-1-6
[15:33:52]  * audio track 1
[15:33:52]    + decoder: Unknown (pcm_s16le) (2.0 ch) (track 1, id 0x1)
[15:33:52]      + bitrate: 1536 kbps, samplerate: 48000 Hz
[15:33:52]    + mixdown: Stereo
[15:33:52]    + dither: triangular
[15:33:52]    + encoder: AAC (Apple AudioToolbox)
[15:33:52]      + bitrate: 160 kbps, samplerate: 48000 Hz
[15:33:52] sync: expecting 1348 video frames
[15:33:52] encx264: min-keyint: 30, keyint: 300
[15:33:52] encx264: encoding at constant RF 22.000000
[15:33:52] encx264: unparsed options: level=4.0:ref=2:8x8dct=0:weightp=1:subme=6:vbv-bufsize=25000:vbv-maxrate=20000:rc-lookahead=30
x264 [info]: using SAR=8/9
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.1 Cache64
x264 [info]: profile Main, level 4.0, 4:2:0, 8-bit
[15:33:52] sync: first pts video is 0
[15:33:52] sync: "Chapter 1" (1) at frame 1 time 0
[15:33:52] sync: first pts audio 0x1 is 0
[15:34:28] reader: done. 1 scr changes
[15:34:29] work: average encoding speed for job is 36.531513 fps
[15:34:29] comb detect: heavy 221 | light 160 | uncombed 968 | total 1349
[15:34:29] decomb: deinterlaced 221 | blended 160 | unfiltered 968 | total 1349
[15:34:29] vfr: 1349 frames output, 0 dropped and 0 duped for CFR/PFR
[15:34:29] vfr: lost time: 0 (0 frames)
[15:34:29] vfr: gained time: 0 (0 frames) (0 not accounted for)
[15:34:29] pcm_s16le-decoder done: 1348 frames, 0 decoder errors
[15:34:29] dvvideo-decoder done: 1349 frames, 0 decoder errors
[15:34:29] sync: got 1349 frames, 1348 expected
[15:34:29] sync: framerate min 29.970 fps, max 29.970 fps, avg 29.970 fps
x264 [info]: frame I:9     Avg QP:19.98  size: 36737
x264 [info]: frame P:349   Avg QP:23.73  size: 16234
x264 [info]: frame B:991   Avg QP:25.60  size:  4375
x264 [info]: consecutive B-frames:  1.1%  1.3%  4.4% 93.1%
x264 [info]: mb I  I16..4: 27.8%  0.0% 72.2%
x264 [info]: mb P  I16..4:  5.6%  0.0% 13.0%  P16..4: 28.9% 25.8% 17.2%  0.0%  0.0%    skip: 9.5%
x264 [info]: mb B  I16..4:  2.8%  0.0%  2.3%  B16..8: 22.6% 13.3%  2.0%  direct: 9.5%  skip:47.5%  L0:38.5% L1:43.4% BI:18.2%
x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 57.6% 71.6% 38.6% inter: 19.6% 23.3% 3.3%
x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 43% 27% 19% 11%
x264 [info]: i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 21% 21% 18%  6%  7%  7%  9%  6%  5%
x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 54% 20% 19%  7%
x264 [info]: Weighted P-Frames: Y:18.6% UV:5.7%
x264 [info]: ref P L0: 76.2% 23.8%
x264 [info]: ref B L0: 78.8% 21.2%
x264 [info]: ref B L1: 96.0%  4.0%
x264 [info]: kb/s:1836.25
[15:34:30] mux: track 0, 1349 frames, 10331182 bytes, 1834.82 kbps, fifo 2048
[15:34:30] mux: track 1, 2111 frames, 12666 bytes, 2.25 kbps, fifo 4096
[15:34:30] libhb: work result = 0
[15:34:30] macgui: QueueCore work done
[15:34:30] macgui: Queue Done, there are no more pending encodes
[15:34:30] macgui: QueueCore stopped preventing sleep


User avatar
BradleyS
Moderator
Posts: 1558
Joined: Thu Aug 09, 2007 12:16 pm

Re: Losing the audio track when processing

Post by BradleyS » Wed Jan 02, 2019 4:06 am

"Unknown" in this instance indicates no language is identified. The audio itself is identified as uncompressed PCM which is common for DV files and the log indicates everything went fine. What are you using to play back the file?

User avatar
Rodeo
HandBrake Team
Posts: 12115
Joined: Tue Mar 03, 2009 8:55 pm

Re: Losing the audio track when processing

Post by Rodeo » Wed Jan 02, 2019 1:27 pm

mrxeno wrote:
Tue Jan 01, 2019 11:40 pm

Code: Select all

[15:34:30] mux: track 1, 2111 frames, 12666 bytes, 2.25 kbps, fifo 4096
The main issue is above, it might be an empty track… or a decoder bug?

Post Reply