Add to Queue/Start Not Working

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
Stuessi
Posts: 2
Joined: Sun May 10, 2009 12:11 pm

Add to Queue/Start Not Working

Post by Stuessi »

I have a strange problem on a mid-2008 Imac. For about the last month and a half, I have been unable to use Handbrake (it continues to work fine on my mid-2007 MacMini). I can add a Source no problem, adjust the settings as always, but when I click Start or Add to Queue, nothing happens. I have been through the uninstall/reinstall process with no luck. I also tried an older version of Handbrake (0.92) which worked fine. It seems as if something broke it in mid-March but I am at wits end to figure it out, especially as 0.92 still worked when I tried it. Below is the most recent activity log.

Code: Select all

[14:33:51] macgui: Handbrake Version: 0.9.3 (2008112300)
[14:33:51] hb_init: checking cpu count
[14:33:51] hb_init: starting libhb thread
[14:33:51] hb_init: checking cpu count
[14:33:51] hb_init: starting libhb thread
[14:33:57] macgui: trying to open video_ts folder (parent directory chosen)
[14:33:57] hb_scan: path=/Users/jitkaandy/Downloads/Completed/Triumph-1982 MTV in Concert.avi, title_index=0
[14:33:57] scan: trying to open with libdvdread
[14:33:57] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, avi, from '/Users/jitkaandy/Downloads/Completed/Triumph-1982 MTV in Concert.avi':
  Duration: 01:00:21.41, start: 0.000000, bitrate: 2801 kb/s
    Stream #0.0: Video: mpeg4, yuv420p, 702x480 [PAR 8:9 DAR 13:10], 29.97 tb(r)
    Stream #0.1: Audio: ac3, 48000 Hz, stereo, s16, 256 kb/s
[14:33:57] scan: decoding previews for title 1
[14:33:57] scan: audio 0x1: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=256000 Unknown (AC3) (2.0 ch)
[14:33:58] scan: 10 previews, 702x480, 29.970 fps, autocrop = 0/0/0/0, aspect 1.30:1, PAR 8:9
[14:33:58] scan: title (0) job->width:624, job->height:480
[14:33:58] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[14:33:58] macgui: ScanDone state received from fHandle
[14:34:00] macgui: Rip: Pending queue count is 0
[14:34:00] macgui: Rip: No pending jobs, so sending this one to doAddToQueue
[14:34:14] macgui: trying to open video_ts folder (parent directory chosen)
[14:34:14] hb_scan: path=/Users/jitkaandy/Downloads/Completed/1998-08-23 Jimmy Page & Robert Plant - Cologne, title_index=0
[14:34:14] scan: trying to open with libdvdread
[14:34:14] scan: DVD has 3 title(s)
[14:34:14] scan: scanning title 1
[14:34:14] scan: opening IFO for VTS 1
[14:34:14] pgc_id: 1, pgn: 1: pgc: 0x16c90740
[14:34:14] scan: vts=1, ttn=1, cells=0->1, blocks=0->1803, 1804 blocks
[14:34:14] scan: duration is 00:00:12 (12000 ms)
[14:34:14] scan: ignoring title (no audio track)
[14:34:14] scan: scanning title 2
[14:34:14] scan: opening IFO for VTS 2
[14:34:14] pgc_id: 1, pgn: 1: pgc: 0x16c90740
[14:34:14] scan: vts=2, ttn=1, cells=0->1, blocks=0->1387, 1388 blocks
[14:34:14] scan: duration is 00:00:20 (20250 ms)
[14:34:14] scan: ignoring title (no audio track)
[14:34:14] scan: scanning title 3
[14:34:14] scan: opening IFO for VTS 3
[14:34:14] pgc_id: 1, pgn: 1: pgc: 0x16c90740
[14:34:14] scan: vts=3, ttn=1, cells=0->16, blocks=0->2038248, 2038249 blocks
[14:34:14] scan: duration is 01:30:37 (5437050 ms)
[14:34:14] scan: checking audio 1
[14:34:14] scan: id=c0, lang=Unknown (MPEG), 3cc=und ext=0
[14:34:14] scan: title 3 has 17 chapters
[14:34:14] scan: chap 1 c=0->0, b=0->107963 (107964), 286559 ms
[14:34:14] scan: chap 2 c=1->1, b=107964->140131 (32168), 89118 ms
[14:34:14] scan: chap 3 c=2->2, b=140132->268536 (128405), 324756 ms
[14:34:14] scan: chap 4 c=3->3, b=268537->399425 (130889), 341516 ms
[14:34:14] scan: chap 5 c=4->4, b=399426->552925 (153500), 399847 ms
[14:34:14] scan: chap 6 c=5->5, b=552926->788537 (235612), 686937 ms
[14:34:14] scan: chap 7 c=6->6, b=788538->892919 (104382), 276517 ms
[14:34:14] scan: chap 8 c=7->7, b=892920->991584 (98665), 276427 ms
[14:34:14] scan: chap 9 c=8->8, b=991585->1087045 (95461), 269578 ms
[14:34:14] scan: chap 10 c=9->9, b=1087046->1279413 (192368), 511914 ms
[14:34:14] scan: chap 11 c=10->10, b=1279414->1415565 (136152), 376479 ms
[14:34:14] scan: chap 12 c=11->11, b=1415566->1605762 (190197), 507679 ms
[14:34:14] scan: chap 13 c=12->12, b=1605763->1644437 (38675), 101223 ms
[14:34:14] scan: chap 14 c=13->13, b=1644438->1863102 (218665), 556879 ms
[14:34:14] scan: chap 15 c=14->14, b=1863103->2035521 (172419), 399577 ms
[14:34:14] scan: chap 16 c=15->15, b=2035522->2038216 (2695), 30036 ms
[14:34:14] scan: chap 17 c=16->16, b=2038217->2038248 (32), 2002 ms
[14:34:14] scan: aspect = 0
[14:34:14] scan: decoding previews for title 3
[14:34:14] scan: audio 0xc0: mp2, rate=48000Hz, bitrate=384000 Unknown (MPEG) (2.0 ch)
[14:34:14] scan: 10 previews, 720x576, 25.000 fps, autocrop = 16/0/18/6, aspect 4:3, PAR 16:15
[14:34:14] scan: title (0) job->width:704, job->height:528
[14:34:14] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[14:34:15] macgui: ScanDone state received from fHandle
[14:34:18] macgui: Rip: Pending queue count is 0
[14:34:18] macgui: Rip: No pending jobs, so sending this one to doAddToQueue
[14:44:53] macgui: Rip: Pending queue count is 0
[14:44:53] macgui: Rip: No pending jobs, so sending this one to doAddToQueue
Last edited by TedJ on Sun May 10, 2009 11:16 pm, edited 1 time in total.
Reason: Activity logs should be enclosed in [code] blocks.
TedJ
Veteran User
Posts: 5388
Joined: Wed Feb 20, 2008 11:25 pm

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by TedJ »

Can you check your individual encode log directory (right click activity window) and paste your most recent? The log you've provided only shows the initial scan.
brindy
Posts: 6
Joined: Mon May 11, 2009 6:54 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by brindy »

The same thing started happening to me last night when I was trying to rip my "I, Robot" and "Planet of the Apes DVDs". Now nothing happens when I click start.

My activity log looks very similar to the above - it does the scan and then every time I hit start I just get the lines:

Code: Select all

[07:56:02] macgui: Rip: Pending queue count is 0
[07:56:02] macgui: Rip: No pending jobs, so sending this one to doAddToQueue
In my individual encode log directory there are logs for all my other DVD rips, but there's nothing for either "I, Robot" or "Planet of the Apes".

The only thing I did differently from normal was open the preferences and check 'Send to Meta X', but I unchecked that again because I thought it might be that setting that has caused Handbrake (or maybe just the GUI?) to stop working.

Thanks in advance.
brindy
Posts: 6
Joined: Mon May 11, 2009 6:54 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by brindy »

I just downloaded the CLI version and it's ripping fine... in fact it is ripping at about 3 times the speed of using the GUI:

Code: Select all

Encoding: task 1 of 1, 9.92 % (66.36 fps, avg 63.82 fps, ETA 00h38m51s)
I never got that kind of speed with the GUI, I wish I'd just gone CLI in the first place. :)
User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9850
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by s55 »

You'll find that your encoding settings are not the same, and replicating those settings in-gui will present you with almost identical results to the CLI.
brindy
Posts: 6
Joined: Mon May 11, 2009 6:54 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by brindy »

s55 wrote:You'll find that your encoding settings are not the same, and replicating those settings in-gui will present you with almost identical results to the CLI.
Really? That's worrying since:
http://trac.handbrake.fr/wiki/CLIGuide#presets wrote:HandBrake offers hard coded, factory-fresh presets that are exactly the same as the built-in presets in the MacGui.
I'm using the Apple TV preset with the CLI and used to use the Apple TV preset with the GUI. Haven't checked visually yet because I left it running when I headed off to work.
User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9850
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by s55 »

You wouldn't see a clock speed improvement if your settings were the same. Post a log when done for both and it'll be easy to spot.
brindy
Posts: 6
Joined: Mon May 11, 2009 6:54 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by brindy »

s55 wrote:You wouldn't see a clock speed improvement if your settings were the same. Post a log when done for both and it'll be easy to spot.
That'll be difficult until the above problem is resolved.

I'll re-rip one of the ones that worked and post both logs. Shall I do that in a different thread, as it sounds like the presets are buggy?

Any thoughts on the GUI problem at the beginning of this thread?

Thanks in advance.
melbdean
Posts: 34
Joined: Mon Jun 23, 2008 2:50 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by melbdean »

at the risk of being embarrassed by utter stupidity, the same thing happened to me for a while. add source, no problem. adjust settings no problem, but that was as far as it went.
i found that the audio bitrate had to have an actual value i.e. not blank. i don't know why the bitrate was blank but when i re-checked the preferred mixdown, the bitrate value would appear and the source would begin or add to queue.
jbrjake
Veteran User
Posts: 4805
Joined: Wed Dec 13, 2006 1:38 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by jbrjake »

brindy wrote:I'll re-rip one of the ones that worked and post both logs. Shall I do that in a different thread, as it sounds like the presets are buggy?
The presets aren't buggy and I don't know why you haven't already shown us the command line string.
melbdean
Posts: 34
Joined: Mon Jun 23, 2008 2:50 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by melbdean »

... my 'custom' presets were the issue.
brindy
Posts: 6
Joined: Mon May 11, 2009 6:54 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by brindy »

jbrjake wrote:
brindy wrote:I'll re-rip one of the ones that worked and post both logs. Shall I do that in a different thread, as it sounds like the presets are buggy?
The presets aren't buggy and I don't know why you haven't already shown us the command line string.
Sorry, I hit save rather than submit! :?

Please note that my GUI started working again - no idea why!

Anyway, here's the comparison between the CLI's "Apple TV" preset and the GUI's "Apple TV" preset. I believe they're supposed to be exactly the same, but the difference between the two is obvious both in terms of file size and visual quality.

CLI :

Code: Select all

brindy$ ../HandBrakeCLI -i /Volumes/I_ROBOT_SPECIAL_EDITION_DISC_1/VIDEO_TS/ -o IROBOT.m4v --preset="Apple TV"
HandBrake 0.9.3 (2008112300) - http://handbrake.fr/
2 CPUs detected
Opening /dev/disk1...
Scanning title 1...
Scanning title 1...
Scanning title 1...
Scanning title 1...
Scanning title 1...
Scanning title 1...
Scanning title 1...
Scanning title 1...
Scanning title 1...
+ title 1:
  + vts 1, ttn 1, cells 0->40 (2956785 blocks)
  + duration: 01:50:04
  + size: 720x576, aspect: 1.78, 25.000 fps
  + autocrop: 70/70/0/2
  + chapters:
    + 1: cells 0->0, 52439 blocks, duration 00:01:46
    + 2: cells 1->1, 42274 blocks, duration 00:01:37
    + 3: cells 2->2, 73962 blocks, duration 00:02:41
    + 4: cells 3->3, 44633 blocks, duration 00:01:34
    + 5: cells 4->4, 40755 blocks, duration 00:01:33
    + 6: cells 5->5, 67292 blocks, duration 00:02:30
    + 7: cells 6->6, 84337 blocks, duration 00:03:16
    + 8: cells 7->7, 57233 blocks, duration 00:02:07
    + 9: cells 8->8, 128997 blocks, duration 00:04:52
    + 10: cells 9->9, 84595 blocks, duration 00:03:13
    + 11: cells 10->10, 19740 blocks, duration 00:00:43
    + 12: cells 11->11, 160525 blocks, duration 00:06:09
    + 13: cells 12->12, 70265 blocks, duration 00:02:33
    + 14: cells 13->13, 138760 blocks, duration 00:05:07
    + 15: cells 14->14, 117219 blocks, duration 00:04:34
    + 16: cells 15->15, 76705 blocks, duration 00:02:49
    + 17: cells 16->16, 76958 blocks, duration 00:03:01
    + 18: cells 17->17, 85328 blocks, duration 00:03:00
    + 19: cells 18->18, 80643 blocks, duration 00:03:02
    + 20: cells 19->19, 42662 blocks, duration 00:01:31
    + 21: cells 20->20, 26283 blocks, duration 00:00:59
    + 22: cells 21->22, 181390 blocks, duration 00:06:31
    + 23: cells 23->23, 9932 blocks, duration 00:00:21
    + 24: cells 24->24, 54406 blocks, duration 00:02:01
    + 25: cells 25->25, 72731 blocks, duration 00:02:45
    + 26: cells 26->26, 93244 blocks, duration 00:03:28
    + 27: cells 27->27, 44978 blocks, duration 00:01:40
    + 28: cells 28->28, 39533 blocks, duration 00:01:31
    + 29: cells 29->29, 33543 blocks, duration 00:01:03
    + 30: cells 30->30, 15564 blocks, duration 00:00:35
    + 31: cells 31->31, 156842 blocks, duration 00:05:19
    + 32: cells 32->32, 37920 blocks, duration 00:01:24
    + 33: cells 33->33, 100671 blocks, duration 00:03:52
    + 34: cells 34->34, 43420 blocks, duration 00:01:41
    + 35: cells 35->35, 88127 blocks, duration 00:03:16
    + 36: cells 36->36, 80605 blocks, duration 00:02:54
    + 37: cells 37->37, 79091 blocks, duration 00:02:56
    + 38: cells 38->38, 21779 blocks, duration 00:00:45
    + 39: cells 39->39, 231398 blocks, duration 00:09:18
    + 40: cells 40->40, 6 blocks, duration 00:00:01
  + audio tracks:
    + 1, English (AC3) (5.1 ch), 48000Hz, 448000bps
    + 2, English (DTS) (5.1 ch), 48000Hz, 768000bps
    + 3, English (AC3) (Director's Commentary 1) (Dolby Surround), 48000Hz, 192000bps
    + 4, English (AC3) (Director's Commentary 2) (Dolby Surround), 48000Hz, 192000bps
    + 5, English (AC3) (Director's Commentary 2) (Dolby Surround), 48000Hz, 192000bps
  + subtitle tracks:
    + 1, English (Closed Caption) (iso639-2: eng)
    + 2, English (Director's Commentary) (iso639-2: eng)
    + 3, English (Director's Commentary) (iso639-2: eng)
    + 4, English (Director's Commentary) (iso639-2: eng)
+ Using preset: Apple TVNo accelerated IMDCT transform found
Muxing: this may take awhile...(114.31 fps, avg 62.20 fps, ETA 00h00m00s)
Rip done!
HandBrake has exited.
from the GUI "Apple -> Apple TV" preset selected:

Code: Select all

HandBrake Activity Log for /Volumes/MediaDrive/iTunes/Movies/I_ROBOT_SPECIAL_EDITION_DISC_1-1.m4v: 2009-05-12 07:46:14 +0100
Handbrake Version: 0.9.3 (2008112300)

[07:46:14] macgui: Rip: Pending queue count is 0
[07:46:14] macgui: Rip: No pending jobs, so sending this one to doAddToQueue
[07:46:14] macgui: Rip: Going right to performNewQueueScan
[07:46:14] macgui: scanning specifically for title: 1
[07:46:14] macgui: performNewQueueScan currentQueueEncodeIndex is: 0
[07:46:14] hb_scan: path=/dev/disk1, title_index=1
[07:46:14] scan: trying to open with libdvdread
[07:46:15] scan: DVD has 12 title(s)
[07:46:15] scan: scanning title 1
[07:46:15] scan: opening IFO for VTS 1
[07:46:15] pgc_id: 1, pgn: 1: pgc: 0x2573ad20
[07:46:15] scan: vts=1, ttn=1, cells=0->40, blocks=6->5, 2956785 blocks
[07:46:15] scan: duration is 01:50:04 (6604060 ms)
[07:46:15] scan: checking audio 1
[07:46:15] scan: id=80bd, lang=English (AC3), 3cc=eng ext=1
[07:46:15] scan: checking audio 2
[07:46:15] scan: id=89bd, lang=English (DTS), 3cc=eng ext=1
[07:46:15] scan: checking audio 3
[07:46:15] scan: id=82bd, lang=English (AC3) (Director's Commentary 1), 3cc=eng ext=3
[07:46:15] scan: checking audio 4
[07:46:15] scan: id=83bd, lang=English (AC3) (Director's Commentary 2), 3cc=eng ext=4
[07:46:15] scan: checking audio 5
[07:46:15] scan: id=84bd, lang=English (AC3) (Director's Commentary 2), 3cc=eng ext=4
[07:46:15] scan: checking subtitle 1
[07:46:15] scan: id=20bd, lang=English (Closed Caption), 3cc=eng
[07:46:15] scan: checking subtitle 2
[07:46:15] scan: id=21bd, lang=English (Director's Commentary), 3cc=eng
[07:46:15] scan: checking subtitle 3
[07:46:15] scan: id=22bd, lang=English (Director's Commentary), 3cc=eng
[07:46:15] scan: checking subtitle 4
[07:46:15] scan: id=23bd, lang=English (Director's Commentary), 3cc=eng
[07:46:15] scan: title 1 has 40 chapters
[07:46:15] scan: chap 1 c=0->0, b=6->52444 (52439), 106422 ms
[07:46:15] scan: chap 2 c=1->1, b=52445->94718 (42274), 97486 ms
[07:46:15] scan: chap 3 c=2->2, b=94719->168680 (73962), 161286 ms
[07:46:15] scan: chap 4 c=3->3, b=168681->213313 (44633), 94301 ms
[07:46:15] scan: chap 5 c=4->4, b=213314->254068 (40755), 93440 ms
[07:46:15] scan: chap 6 c=5->5, b=254069->321360 (67292), 150297 ms
[07:46:15] scan: chap 7 c=6->6, b=321361->405697 (84337), 195665 ms
[07:46:15] scan: chap 8 c=7->7, b=405698->462930 (57233), 127458 ms
[07:46:15] scan: chap 9 c=8->8, b=462931->591927 (128997), 291549 ms
[07:46:15] scan: chap 10 c=9->9, b=591928->676522 (84595), 193431 ms
[07:46:15] scan: chap 11 c=10->10, b=676523->696262 (19740), 43434 ms
[07:46:15] scan: chap 12 c=11->11, b=696263->856787 (160525), 368831 ms
[07:46:15] scan: chap 13 c=12->12, b=856788->927052 (70265), 153322 ms
[07:46:15] scan: chap 14 c=13->13, b=927053->1065812 (138760), 306585 ms
[07:46:15] scan: chap 15 c=14->14, b=1065813->1183031 (117219), 273758 ms
[07:46:15] scan: chap 16 c=15->15, b=1183032->1259736 (76705), 169390 ms
[07:46:15] scan: chap 17 c=16->16, b=1259737->1336694 (76958), 180679 ms
[07:46:15] scan: chap 18 c=17->17, b=1336695->1422022 (85328), 180388 ms
[07:46:15] scan: chap 19 c=18->18, b=1422023->1502665 (80643), 181600 ms
[07:46:15] scan: chap 20 c=19->19, b=1502666->1545327 (42662), 91316 ms
[07:46:15] scan: chap 21 c=20->20, b=1545328->1571610 (26283), 59461 ms
[07:46:15] scan: chap 22 c=21->22, b=1571611->1753000 (181390), 391039 ms
[07:46:15] scan: chap 23 c=23->23, b=1753001->1762932 (9932), 21116 ms
[07:46:15] scan: chap 24 c=24->24, b=1762933->1817338 (54406), 121247 ms
[07:46:15] scan: chap 25 c=25->25, b=1817339->1890069 (72731), 165343 ms
[07:46:15] scan: chap 26 c=26->26, b=1890070->1983313 (93244), 207725 ms
[07:46:15] scan: chap 27 c=27->27, b=1983314->2028291 (44978), 100301 ms
[07:46:15] scan: chap 28 c=28->28, b=2028292->2067824 (39533), 91406 ms
[07:46:15] scan: chap 29 c=29->29, b=2067825->2101367 (33543), 63148 ms
[07:46:15] scan: chap 30 c=30->30, b=2101368->2116931 (15564), 35240 ms
[07:46:15] scan: chap 31 c=31->31, b=2116932->2273773 (156842), 318635 ms
[07:46:15] scan: chap 32 c=32->32, b=2273774->2311693 (37920), 84274 ms
[07:46:15] scan: chap 33 c=33->33, b=2311694->2412364 (100671), 232478 ms
[07:46:15] scan: chap 34 c=34->34, b=2412365->2455784 (43420), 101333 ms
[07:46:15] scan: chap 35 c=35->35, b=2455785->2543911 (88127), 195514 ms
[07:46:15] scan: chap 36 c=36->36, b=2543912->2624516 (80605), 174298 ms
[07:46:15] scan: chap 37 c=37->37, b=2624517->2703607 (79091), 176482 ms
[07:46:15] scan: chap 38 c=38->38, b=2703608->2725386 (21779), 45247 ms
[07:46:15] scan: chap 39 c=39->39, b=2725387->2956784 (231398), 558115 ms
[07:46:15] scan: chap 40 c=40->40, b=0->5 (6), 1001 ms
[07:46:15] scan: aspect = 0
[07:46:15] scan: decoding previews for title 1
[07:46:15] scan: audio 0x89bd: DCA, rate=48000Hz, bitrate=768000 English (DTS) (5.1 ch)
[07:46:15] scan: audio 0x80bd: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=448000 English (AC3) (5.1 ch)
[07:46:15] scan: audio 0x82bd: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=192000 English (AC3) (Director's Commentary 1) (Dolby Surround)
[07:46:15] scan: audio 0x83bd: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=192000 English (AC3) (Director's Commentary 2) (Dolby Surround)
[07:46:15] scan: audio 0x84bd: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=192000 English (AC3) (Director's Commentary 2) (Dolby Surround)
[07:46:15] 587.407288s: Video -> Film
[07:46:18] scan: content PAR gives wrong aspect 1.78; using container aspect 1.78
[07:46:18] scan: 10 previews, 720x576, 25.000 fps, autocrop = 70/70/0/2, aspect 16:9, PAR 64:45
[07:46:18] scan: title (0) job->width:720, job->height:304
[07:46:18] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[07:46:18] macgui: ScanDone state received from fQueueEncodeLibhb
[07:46:18] macgui: processNewQueueEncode title list is: 1
[07:46:18] macgui: Preset: AppleTV
[07:46:18] macgui: processNewQueueEncode number of passes expected is: 1
[07:46:18] macgui: prepareJob audiotrack 2 is: 0
[07:46:18] macgui: prepareJob exiting
[07:46:18] 1 job(s) to process
[07:46:18] starting job
[07:46:18] job configuration:
[07:46:18]  * source
[07:46:18]    + /dev/disk1
[07:46:18]    + title 1, chapter(s) 1 to 40
[07:46:18]  * destination
[07:46:18]    + /Volumes/MediaDrive/iTunes/Movies/I_ROBOT_SPECIAL_EDITION_DISC_1-1.m4v
[07:46:18]    + container: MPEG-4 (.mp4 and .m4v)
[07:46:18]      + 64-bit formatting
[07:46:18]      + chapter markers
[07:46:18]  * video track
[07:46:18]    + decoder: mpeg2
[07:46:18]      + bitrate 9800 kbps
[07:46:18]    + frame rate: same as source (around 25.000 fps)
[07:46:18]    + loose anamorphic
[07:46:18]      + storage dimensions: 720 * 576 -> 720 * 432, crop 70/70/0/2
[07:46:18]      + pixel aspect ratio: 337 / 240
[07:46:18]      + display dimensions: 1011 * 432
[07:46:18]    + encoder: x264
[07:46:18]      + options: level=30:cabac=0:ref=3:mixed-refs=1:bframes=6:weightb=1:direct=auto:no-fast-pskip=1:me=umh:subq=7:analyse=all
[07:46:18]      + quality: 0.59
[07:46:18]  * audio track 0
[07:46:18]    + decoder: English (AC3) (5.1 ch) (track 1, id 80bd)
[07:46:18]      + bitrate: 448 kbps, samplerate: 48000 Hz
[07:46:18]    + mixdown: Dolby Pro Logic II
[07:46:18]    + encoder: faac
[07:46:18]      + bitrate: 160 kbps, samplerate: 48000 Hz
[07:46:18]  * audio track 1
[07:46:18]    + decoder: English (AC3) (5.1 ch) (track 1, id 80bd)
[07:46:18]      + bitrate: 448 kbps, samplerate: 48000 Hz
[07:46:18]    + AC3 passthrough
[07:46:18] encx264: encoding with stored aspect 337/240
[07:46:18] encx264: Encoding at constant RF 20.910002
x264 [info]: using SAR=337/240
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 PHADD SSE4.1 Cache64
x264 [info]: profile Main, level 3.0
No accelerated IMDCT transform found
No accelerated IMDCT transform found
[07:46:18] sync: expecting 165126 video frames
[07:46:19] reader: first SCR 146
[07:46:19] mpeg2: "Chapter  1" (1) at frame 0 time 3600
[07:46:19] sync: first pts is 3600
[07:46:19] a52_syncinfo failed
[07:46:19] a52_syncinfo ok
[07:46:19] a52_syncinfo failed
[07:46:19] a52_syncinfo ok
[07:46:19] sync: video time didn't advance - dropped 9 frames (delta 320 ms, current 43200, next 46800, dur 3600)
[07:48:05] mpeg2: "Chapter  2" (2) at frame 2656 time 9532800
[07:49:32] mpeg2: "Chapter  3" (3) at frame 5089 time 18291600
[07:52:06] mpeg2: "Chapter  4" (4) at frame 9124 time 32817600
[07:53:42] mpeg2: "Chapter  5" (5) at frame 11497 time 41360400
[07:55:02] mpeg2: "Chapter  6" (6) at frame 13829 time 49755600
[07:57:10] mpeg2: "Chapter  7" (7) at frame 17580 time 63259200
[07:59:43] mpeg2: "Chapter  8" (8) at frame 22473 time 80874000
[08:01:24] mpeg2: "Chapter  9" (9) at frame 25654 time 92325600
[08:05:53] mpeg2: "Chapter 10" (10) at frame 32940 time 118555200
[08:08:36] mpeg2: "Chapter 11" (11) at frame 37787 time 136004400
[08:09:21] mpeg2: "Chapter 12" (12) at frame 38871 time 139906800
[08:14:02] mpeg2: "Chapter 13" (13) at frame 48076 time 173044800
[08:15:58] mpeg2: "Chapter 14" (14) at frame 51922 time 186890400
[08:20:44] mpeg2: "Chapter 15" (15) at frame 59593 time 214506000
[08:24:12] mpeg2: "Chapter 16" (16) at frame 66435 time 239137200
[08:26:32] mpeg2: "Chapter 17" (17) at frame 70682 time 254426400
[08:28:58] mpeg2: "Chapter 18" (18) at frame 75201 time 270694800
[08:32:55] mpeg2: "Chapter 19" (19) at frame 79703 time 286902000
[08:35:56] mpeg2: "Chapter 20" (20) at frame 84245 time 303253200
[08:37:10] mpeg2: "Chapter 21" (21) at frame 86524 time 311457600
[08:37:54] mpeg2: "Chapter 22" (22) at frame 88008 time 316800000
[08:43:51] mpeg2: "Chapter 23" (23) at frame 97777 time 351968400
[08:44:07] mpeg2: "Chapter 24" (24) at frame 98304 time 353865600
[08:45:37] mpeg2: "Chapter 25" (25) at frame 101330 time 364759200
[08:47:44] mpeg2: "Chapter 26" (26) at frame 105476 time 379684800
[08:50:30] mpeg2: "Chapter 27" (27) at frame 110670 time 398383200
[08:51:53] mpeg2: "Chapter 28" (28) at frame 113183 time 407430000
[08:53:13] mpeg2: "Chapter 29" (29) at frame 115474 time 415677600
[08:54:17] mpeg2: "Chapter 30" (30) at frame 117050 time 421351200
[08:54:48] mpeg2: "Chapter 31" (31) at frame 117949 time 424587600
[09:00:07] mpeg2: "Chapter 32" (32) at frame 125911 time 453250800
[09:01:30] mpeg2: "Chapter 33" (33) at frame 128024 time 460857600
[09:04:43] mpeg2: "Chapter 34" (34) at frame 133826 time 481744800
[09:06:14] mpeg2: "Chapter 35" (35) at frame 136355 time 490849200
[09:09:31] mpeg2: "Chapter 36" (36) at frame 141254 time 508485600
[09:12:32] mpeg2: "Chapter 37" (37) at frame 145604 time 524145600
[09:14:42] mpeg2: "Chapter 38" (38) at frame 150028 time 540072000
[09:15:20] mpeg2: "Chapter 39" (39) at frame 151167 time 544172400
[09:20:00] dvd: end of cell 40 at block 0
[09:20:00] reader: done. 2 scr changes
[09:20:00] mpeg2: "Chapter 40" (40) at frame 165096 time 594316800
[09:20:00] sync: got 165087 frames, 165126 expected
[09:20:00] work: average encoding speed for job is 29.364847 fps
[09:20:00] mpeg2 done: 165097 frames
[09:20:00] render: lost time: 0 (0 frames)
[09:20:00] render: gained time: 0 (0 frames) (0 not accounted for)
x264 [info]: slice I:2170  Avg QP:18.07  size: 29167  PSNR Mean Y:45.91 U:49.30 V:49.58 Avg:46.74 Global:45.89
x264 [info]: slice P:68288 Avg QP:20.53  size: 10152  PSNR Mean Y:43.29 U:47.37 V:47.26 Avg:44.20 Global:43.18
x264 [info]: slice B:94630 Avg QP:23.08  size:  2009  PSNR Mean Y:43.40 U:47.28 V:47.17 Avg:44.25 Global:43.19
x264 [info]: consecutive B-frames: 13.5% 27.1% 16.9% 19.4% 18.3%  3.2%  1.6%
x264 [info]: mb I  I16..4: 17.8%  0.0% 82.2%
x264 [info]: mb P  I16..4:  2.5%  0.0%  8.8%  P16..4: 48.2% 21.3%  8.9%  0.5%  0.6%    skip: 9.2%
x264 [info]: mb B  I16..4:  0.1%  0.0%  0.4%  B16..8: 36.7%  1.5%  1.5%  direct: 3.1%  skip:56.6%  L0:33.6% L1:57.4% BI: 9.0%
x264 [info]: direct mvs  spatial:96.5%  temporal:3.5%
x264 [info]: ref P L0  76.6% 14.0%  9.4%
x264 [info]: ref B L0  84.7% 15.3%
x264 [info]: SSIM Mean Y:0.9821821
x264 [info]: PSNR Mean Y:43.388 U:47.346 V:47.236 Avg:44.264 Global:43.214 kb/s:1146.86
[09:20:00] libhb: work result = 0
Let me know if there's anything else you need to see.

Thanks in advance.
User avatar
Rodeo
HandBrake Team
Posts: 12617
Joined: Tue Mar 03, 2009 8:55 pm

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by Rodeo »

brindy wrote:Anyway, here's the comparison between the CLI's "Apple TV" preset and the GUI's "Apple TV" preset. I believe they're supposed to be exactly the same, but the difference between the two is obvious both in terms of file size and visual quality.

CLI :

Code: Select all

brindy$ ../HandBrakeCLI -i /Volumes/I_ROBOT_SPECIAL_EDITION_DISC_1/VIDEO_TS/ -o IROBOT.m4v --preset="Apple TV"
from the GUI "Apple -> Apple TV" preset selected:

Code: Select all

[07:46:18] macgui: Preset: AppleTV
User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9850
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by s55 »

Um, your not using the AppleTV preset on the CLI query. It's got no space in it.

from --preset-list:
+ AppleTV: -e x264 -q 0.589999973773956 -a 1,1 -E faac,ac3 -B 160,auto -R 48,Auto -6 dpl2,auto -f mp4 -4
-X 960 -P -m -x level=30:cabac=0:ref=3:mixed-refs=1:bframes=6:weightb=1:direct=auto:no-fast-pskip=1:me=umh:sub
q=7:analyse=all
Also, you'll note from help there is no = required. Just a space
Stuessi
Posts: 2
Joined: Sun May 10, 2009 12:11 pm

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by Stuessi »

Bingo. Problem with my custom preset, even though the exact same one works on my MacMini. Thanks!
brindy
Posts: 6
Joined: Mon May 11, 2009 6:54 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by brindy »

Thanks for the help. :)
zaphod357
Posts: 1
Joined: Mon Nov 16, 2009 8:50 am

Re: Add to Queue/Start Not Working

Post by zaphod357 »

Hi folks

For what it's worth, I might have more on the same matter
I'm using Version 0.9.3 (2008112300) on both Snow Leopard and plain Leopard

The other day i was having the exact same symptom : able to scan source, change settings and all that, but when trying to either 'start' or 'add to queue', nothing was happening.

After googling a bit, I realized the following. As long as I was using a predefined preset, everything was going fine; as soon as I wanted to use my own (which tentatively, is about having english+french audio tracks, plus english subtitles), the symptom appeared. And it occurred to me that each time the symptom was apperaing, I actually had the 'subtitle' field completely empty; that is to say, it dod not have 'none' or 'autoselect' or anything, it was plain empty; as soon as I selected, say, 'none' instead, then the symptom vanished and I could proceed.

So it seems to me that this has to do with how some presets, when applied to some dvds, result in fields being left unchosen. I've seen this with subtitle, I think I've seen somebody mentioning the same with the audio bitrate.

I guess it might help to
* at the very least issue some kind of warning when 'start' or 'add to queue' does nothing, like 'the subtitle field is empty', which would let the user figure out what's going on
* and possible review the code that applies presets, an make sure that no field is left blank like that.

I don't know the code enough to help in doing this, but am willing to give it a look if somebody can point to the right code location.
Post Reply