Encoding of Eyetv recording stuck

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
hug0
Posts: 5
Joined: Sun Apr 19, 2009 8:42 pm

Encoding of Eyetv recording stuck

Post by hug0 »

I am recodring with eyetv hybrid on a mac mini.
Some of the recordings aren't completet by handbrake. They stop right after processing a few percent (e.g. 0,10%). The value is reproducable.
Handbrake version is 0.9.3
Preset is "Television"
Log is here: http://pastebin.com/m77ed1fe

Any ideas?
User avatar
Rodeo
HandBrake Team
Posts: 12619
Joined: Tue Mar 03, 2009 8:55 pm

Re: Encoding of Eyetv recording stuck

Post by Rodeo »

I see you're using the MKV container. Can you try using the MP4 container instead on one of your sources which don't complete when you use MKV? Does that change anything or do you still have the same problem?
hug0
Posts: 5
Joined: Sun Apr 19, 2009 8:42 pm

Re: Encoding of Eyetv recording stuck

Post by hug0 »

MP4 with h.264 works. At least it passes the point of failure, didn't wait for the whole encoding ;)
hug0
Posts: 5
Joined: Sun Apr 19, 2009 8:42 pm

Re: Encoding of Eyetv recording stuck

Post by hug0 »

So is that a known issue?
TedJ
Veteran User
Posts: 5388
Joined: Wed Feb 20, 2008 11:25 pm

Re: Encoding of Eyetv recording stuck

Post by TedJ »

Yes there is a known issue with MKV stalling due to bad timestamps in the source video. I believe a fix has been checked into SVN in the last day or so.

http://trac.handbrake.fr/changeset/2348/
hug0
Posts: 5
Joined: Sun Apr 19, 2009 8:42 pm

Re: Encoding of Eyetv recording stuck

Post by hug0 »

latest svn (r2359) works. At least it will finish.
But now audio and video are some seconds out of sync.
I am using h264, mkv format and aac audio encoding.
Will post the log later, have it not handy. Is there a known problem in the trunk version?
hug0
Posts: 5
Joined: Sun Apr 19, 2009 8:42 pm

Re: Encoding of Eyetv recording stuck

Post by hug0 »

Here is the log
http://pastebin.com/d2de8f365
Setting was "Highprofile, Television"
Post Reply