Page 1 of 1

No picture where ads are cut fron EyeTV source

Posted: Sun Apr 05, 2009 4:30 am
by katweazl
Hi Guys,

I have a problem where the picture is dropping out where the ads have been cut from a EyeTV source. Audio remains but the picture goes for a bunch of time and then comes back. This happens a few times through the movie...but not every time the ads have been cut.

Is there any way I can get around this?

Activity Log below...thanks

Code: Select all

[19:31:16] macgui: Handbrake Version: 0.9.3 (2008112300)
[19:31:17] hb_init: checking cpu count
[19:31:17] hb_init: starting libhb thread
[19:31:17] hb_init: checking cpu count
[19:31:17] hb_init: starting libhb thread
[19:31:27] macgui: trying to open video_ts folder (parent directory chosen)
[19:31:27] hb_scan: path=/Users/MacBook/Movies/EyeTV Archive/MOVIE_ Happy Feet.mpeg/000000000f7e2520.mpg, title_index=0
[19:31:27] scan: trying to open with libdvdread
[19:31:27] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
[19:31:27] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
[19:31:27] hb_ts_stream_find_pids - found the following PIDS
[19:31:27]     Video PIDS : 
[19:31:27]       0x200 type MPEG2 (0x2)
[19:31:27]     Audio PIDS : 
[19:31:27]       0x28b type ISO 13818-1 PES private data (0x6)
[19:31:27]       0x240 type ISO 13818-1 PES private data (0x6)
[19:31:27] transport stream pid 0x28b (type 0x81) is AC-3 audio id 0x80bd
[19:31:27] transport stream pid 0x240 (type 0x81) is AC-3 audio id 0x81bd
[19:31:27] scan: decoding previews for title 1
[19:31:27] scan: audio 0x80bd: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=384000 English (AC3) (2.0 ch)
[19:31:29] scan: 10 previews, 1920x1088, 25.000 fps, autocrop = 0/8/0/4, aspect 1.76:1, PAR 1:1
[19:31:29] scan: removing audio 0x81bd because no bitrate found
[19:31:29] scan: title (0) job->width:1936, job->height:1088
[19:31:29] stream: 20 good frames, 0 errors (0%)
[19:31:29] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[19:31:29] macgui: ScanDone state received from fHandle
[19:34:12] macgui: Rip: Pending queue count is 0
[19:34:12] macgui: Rip: No pending jobs, so sending this one to doAddToQueue
[19:34:12] macgui: Rip: Going right to performNewQueueScan
[19:34:12] macgui: scanning specifically for title: 1
[19:34:12] macgui: performNewQueueScan currentQueueEncodeIndex is: 0
[19:34:12] hb_scan: path=/Users/MacBook/Movies/EyeTV Archive/MOVIE_ Happy Feet.mpeg/000000000f7e2520.mpg, title_index=1
[19:34:12] scan: trying to open with libdvdread
[19:34:12] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
[19:34:12] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
[19:34:12] hb_ts_stream_find_pids - found the following PIDS
[19:34:12]     Video PIDS : 
[19:34:12]       0x200 type MPEG2 (0x2)
[19:34:12]     Audio PIDS : 
[19:34:12]       0x28b type ISO 13818-1 PES private data (0x6)
[19:34:12]       0x240 type ISO 13818-1 PES private data (0x6)
[19:34:12] transport stream pid 0x28b (type 0x81) is AC-3 audio id 0x80bd
[19:34:12] transport stream pid 0x240 (type 0x81) is AC-3 audio id 0x81bd
[19:34:12] scan: decoding previews for title 1
[19:34:12] scan: audio 0x80bd: AC-3, rate=48000Hz, bitrate=384000 English (AC3) (2.0 ch)
[19:34:13] scan: 10 previews, 1920x1088, 25.000 fps, autocrop = 0/8/0/4, aspect 1.76:1, PAR 1:1
[19:34:13] scan: removing audio 0x81bd because no bitrate found
[19:34:13] scan: title (0) job->width:1936, job->height:1088
[19:34:13] stream: 20 good frames, 0 errors (0%)
[19:34:13] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[19:34:14] macgui: ScanDone state received from fQueueEncodeLibhb
[19:34:14] macgui: processNewQueueEncode title list is: 1
[19:34:14] macgui: Preset: Custom
[19:34:14] macgui: processNewQueueEncode number of passes expected is: 1
[19:34:14] macgui: prepareJob audiotrack 2 is: 0
[19:34:14] macgui: prepareJob exiting
[19:34:14] 1 job(s) to process
[19:34:14] starting job
[19:34:14] job configuration:
[19:34:14]  * source
[19:34:14]    + /Users/MacBook/Movies/EyeTV Archive/MOVIE_ Happy Feet.mpeg/000000000f7e2520.mpg
[19:34:14]    + title 1, chapter(s) 1 to 1
[19:34:14]  * destination
[19:34:14]    + /Users/MacBook/Movies/Ezra/Happy Feet/Happy Feet.avi
[19:34:14]    + container: AVI
[19:34:14]  * video track
[19:34:14]    + decoder: mpeg2
[19:34:14]      + bitrate 90000 kbps
[19:34:14]    + frame rate: same as source (around 25.000 fps)
[19:34:14]    + loose anamorphic
[19:34:14]      + storage dimensions: 1920 * 1088 -> 1296 * 720, crop 0/8/0/4
[19:34:14]      + pixel aspect ratio: 1277 / 1296
[19:34:14]      + display dimensions: 1277 * 720
[19:34:14]    + encoder: x264
[19:34:14]      + options: level=30:ref=3:mixed-refs=1:bframes=6:weightb=1:direct=auto:no-fast-pskip=1:me=umh:subq=7:analyse=all:trellis=1
[19:34:14]      + quality: 0.59
[19:34:14]  * audio track 0
[19:34:14]    + decoder: English (AC3) (2.0 ch) (track 1, id 80bd)
[19:34:14]      + bitrate: 384 kbps, samplerate: 48000 Hz
[19:34:14]    + mixdown: Stereo
[19:34:14]    + encoder: lame
[19:34:14]      + bitrate: 128 kbps, samplerate: 48000 Hz
[19:34:14]  * audio track 1
[19:34:14]    + decoder: English (AC3) (2.0 ch) (track 1, id 80bd)
[19:34:14]      + bitrate: 384 kbps, samplerate: 48000 Hz
[19:34:14]    + mixdown: Stereo
[19:34:14]    + encoder: lame
[19:34:14]      + bitrate: 128 kbps, samplerate: 48000 Hz
[19:34:14] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
[19:34:14] reader: first SCR 647519212
[19:34:14] encx264: encoding with stored aspect 1277/1296
[19:34:14] encx264: Encoding at constant RF 20.910002
x264 [info]: using SAR=1277/1296
x264 [warning]: frame MB size (81x45) > level limit (1620)
x264 [warning]: DPB size (3 frames, 4199040 bytes) > level limit (2 frames, 3110400 bytes)
x264 [warning]: MB rate (91125) > level limit (40500)
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 PHADD SSE4.1 Cache64
x264 [info]: profile Main, level 3.0
No accelerated IMDCT transform found
[19:34:14] a52_syncinfo failed
[19:34:14] a52_syncinfo ok
[19:34:14] enclame: opening libmp3lame
No accelerated IMDCT transform found
[19:34:14] enclame: opening libmp3lame
[19:34:14] a52_syncinfo failed
[19:34:14] a52_syncinfo ok
[19:34:14] sync: expecting 222100 video frames
[19:34:14] muxavi: opening /Users/MacBook/Movies/Ezra/Happy Feet/Happy Feet.avi
[19:34:14] a52_syncinfo failed
[19:34:14] a52_syncinfo ok
[19:34:14] mpeg2: "" (1) at frame 0 time 10800
[19:34:14] a52_syncinfo failed
[19:34:14] a52_syncinfo ok
[19:34:14] sync: first pts is 10800
[19:34:14] a52_syncinfo failed
[19:34:14] a52_syncinfo failed
[19:34:14] a52_syncinfo ok
[19:34:14] a52_syncinfo ok
[19:34:14] sync: audio 0 time went backwards 0 ms, dropped 18 frames (next 20160, current 20160)
[19:34:14] sync: audio 1 time went backwards 0 ms, dropped 18 frames (next 20160, current 20160)
[19:34:14] sync: video time didn't advance - dropped 11 frames (delta 400 ms, current 50400, next 54000, dur 3600)
[20:05:56] stream: error near frame 697: packet error bit set
[20:05:56] a52_syncinfo failed
[20:05:56] a52_syncinfo failed
[20:05:56] a52_syncinfo ok
[20:05:56] a52_syncinfo ok
[20:05:57] sync: adding 96 ms of silence to audio 0  start 30049219, next 30040579
[20:05:57] sync: adding 96 ms of silence to audio 1  start 30049219, next 30040579
[20:31:53] muxavi: reallocing index (2 MB)
[21:25:07] a52_syncinfo failed
[21:25:07] a52_syncinfo ok
[21:25:07] a52_syncinfo failed
[21:25:07] a52_syncinfo ok
[21:25:09] sync: adding 90 ms of silence to audio 0  start 93676571, next 93668419
[21:25:09] sync: adding 90 ms of silence to audio 1  start 93676571, next 93668419
[21:25:09] sync: audio 0 time went backwards 0 ms, dropped 1 frames (next 93679451, current 93679451)
[21:25:09] sync: audio 1 time went backwards 0 ms, dropped 1 frames (next 93679451, current 93679451)
[21:33:36] muxavi: reallocing index (3 MB)
[21:33:48] sync: video time didn't advance - dropped 4776 frames (delta 191037 ms, current 110948400, next 110948632, dur 232)
[21:57:09] stream: error near frame 2987: continuity error: got 11 expected 7
[21:57:10] a52_syncinfo failed
[21:57:10] a52_syncinfo failed
[21:57:11] a52_syncinfo ok
[21:57:11] a52_syncinfo ok
[21:57:13] sync: adding 90 ms of silence to audio 0  start 128958928, next 128950811
[21:57:13] sync: adding 90 ms of silence to audio 1  start 128958928, next 128950811
[21:57:13] sync: audio 1 time went backwards 0 ms, dropped 1 frames (next 128959451, current 128959451)
[21:57:13] sync: audio 0 time went backwards 0 ms, dropped 1 frames (next 128959451, current 128959451)
[21:57:14] sync: audio 0 time went backwards 0 ms, dropped 1 frames (next 128964688, current 128964688)
[21:57:14] sync: audio 1 time went backwards 0 ms, dropped 1 frames (next 128964688, current 128964688)
[22:04:45] sync: video time didn't advance - dropped 5028 frames (delta 201085 ms, current 147103432, next 147106509, dur 3077)
[22:34:42] a52_syncinfo failed
[22:34:42] a52_syncinfo ok
[22:34:42] a52_syncinfo failed
[22:34:42] a52_syncinfo ok
[22:39:37] sync: video time didn't advance - dropped 5388 frames (delta 215517 ms, current 187710909, next 187711135, dur 226)
[23:07:40] muxavi: reallocing index (5 MB)
[23:14:22] a52_syncinfo failed
[23:14:22] a52_syncinfo failed
[23:14:23] a52_syncinfo ok
[23:14:23] a52_syncinfo ok
[23:14:24] sync: audio 0 time went backwards 0 ms, dropped 3 frames (next 225337634, current 225337634)
[23:14:24] sync: audio 1 time went backwards 0 ms, dropped 3 frames (next 225337634, current 225337634)
[23:21:04] sync: video time didn't advance - dropped 5774 frames (delta 230941 ms, current 246200335, next 246201959, dur 1624)
[23:46:34] stream: error near frame 6406: continuity error: got 10 expected 14
[23:46:34] a52_syncinfo failed
[23:46:34] a52_syncinfo ok
[23:46:34] a52_syncinfo failed
[23:46:34] a52_syncinfo ok
[23:46:34] sync: adding 90 ms of silence to audio 0  start 276603442, next 276595338
[23:46:34] sync: adding 90 ms of silence to audio 1  start 276603442, next 276595338
[23:50:14] sync: video time didn't advance - dropped 5532 frames (delta 221277 ms, current 296605559, next 296605743, dur 184)
[00:02:12] a52_syncinfo failed
[00:02:12] a52_syncinfo ok
[00:02:12] a52_syncinfo failed
[00:02:12] a52_syncinfo ok
[00:05:48] sync: video time didn't advance - dropped 5388 frames (delta 215485 ms, current 332285343, next 332288461, dur 3118)
[00:36:34] stream: error near frame 8512: continuity error: got 13 expected 2
[00:36:35] a52_syncinfo failed
[00:36:35] a52_syncinfo ok
[00:36:35] a52_syncinfo failed
[00:36:35] a52_syncinfo ok
[00:36:38] sync: adding 85 ms of silence to audio 1  start 367633520, next 367625842
[00:36:38] sync: adding 85 ms of silence to audio 0  start 367633520, next 367625842
[00:36:38] sync: audio 0 time went backwards 0 ms, dropped 1 frames (next 367639280, current 367639280)
[00:36:38] sync: audio 1 time went backwards 0 ms, dropped 1 frames (next 367639280, current 367639280)
[00:40:17] sync: video time didn't advance - dropped 5364 frames (delta 214525 ms, current 386976061, next 386979181, dur 3120)
[01:06:31] a52_syncinfo failed
[01:06:31] a52_syncinfo ok
[01:06:31] a52_syncinfo failed
[01:06:31] a52_syncinfo ok
[01:06:31] sync: adding 122 ms of silence to audio 0  start 414024040, next 414013040
[01:06:31] sync: adding 122 ms of silence to audio 1  start 414024040, next 414013040
[01:10:08] sync: video time didn't advance - dropped 5397 frames (delta 215869 ms, current 433545181, next 433546101, dur 920)
[01:11:39] muxavi: reallocing index (9 MB)
[01:41:10] stream: error near frame 10967: continuity error: got 11 expected 8
[01:41:10] a52_syncinfo failed
[01:41:10] a52_syncinfo failed
[01:41:11] a52_syncinfo ok
[01:41:11] a52_syncinfo ok
[01:41:11] sync: adding 90 ms of silence to audio 0  start 473653960, next 473645800
[01:41:11] sync: adding 90 ms of silence to audio 1  start 473653960, next 473645800
[01:44:53] sync: video time didn't advance - dropped 5495 frames (delta 219773 ms, current 493514901, next 493517301, dur 2400)
[02:12:59] hb_ts_stream_decode - eof
[02:12:59] stream: 12602 good frames, 12 errors (0%)
[02:12:59] reader: done. 11 scr changes
[02:13:00] sync: got 151208 frames, 222100 expected
[02:13:00] sync: 16 frames dropped, 48160 duplicated
[02:13:00] work: average encoding speed for job is 6.319666 fps
[02:13:00] muxavi: writing index
[02:13:01] muxavi: closing /Users/MacBook/Movies/Ezra/Happy Feet/Happy Feet.avi
[02:13:01] mpeg2 done: 151218 frames
[02:13:01] render: lost time: 0 (0 frames)
[02:13:01] render: gained time: 0 (0 frames) (0 not accounted for)
x264 [info]: slice I:1078  Avg QP:16.29  size: 65092  PSNR Mean Y:53.85 U:57.62 V:57.27 Avg:54.62 Global:47.06
x264 [info]: slice P:56792 Avg QP:19.49  size: 26836  PSNR Mean Y:49.27 U:53.31 V:53.24 Avg:50.12 Global:44.25
x264 [info]: slice B:93338 Avg QP:21.05  size:  4179  PSNR Mean Y:62.04 U:66.59 V:65.99 Avg:62.78 Global:45.56
x264 [info]: consecutive B-frames: 12.1% 26.5% 11.3% 10.5%  6.5%  1.4% 31.7%
x264 [info]: mb I  I16..4: 34.3%  0.0% 65.7%
x264 [info]: mb P  I16..4:  3.5%  0.0%  7.5%  P16..4: 41.2% 19.2%  9.8%  0.5%  0.5%    skip:17.9%
x264 [info]: mb B  I16..4:  0.1%  0.0%  0.2%  B16..8: 23.6%  0.9%  1.4%  direct: 2.3%  skip:71.5%  L0:32.9% L1:58.0% BI: 9.1%
x264 [info]: direct mvs  spatial:63.0%  temporal:37.0%
x264 [info]: ref P L0  78.1% 13.2%  8.6%
x264 [info]: ref B L0  91.8%  8.2%
x264 [info]: SSIM Mean Y:0.9866859
x264 [info]: PSNR Mean Y:57.184 U:61.537 V:61.139 Avg:57.965 Global:45.028 kb/s:2624.63
[02:13:01] libhb: work result = 0
[02:13:01] macgui: incrementQueueItemDone currentQueueEncodeIndex is incremented to: 1
[02:13:01] macgui: incrementQueueItemDone the 0 item queue is complete

Re: No picture where ads are cut fron EyeTV source

Posted: Mon Apr 06, 2009 1:44 pm
by Rodeo
Did you export (i.e. save) the video with EyeTV, using "MPEG Program Stream"?

Re: No picture where ads are cut fron EyeTV source

Posted: Tue Apr 07, 2009 10:01 am
by katweazl
Cool...thanks I'll try that now.

Thank you

Re: No picture where ads are cut fron EyeTV source

Posted: Tue Apr 07, 2009 3:59 pm
by Rodeo
katweazl wrote:Cool...thanks I'll try that now.

Thank you
No, actually I thought this could be the cause of the problem. I've experienced a similar issue when using EyeTV's Export as MPEG Program Stream functionality : the exported files were a few MB smaller than the recordings were reported in the EyeTV library, and missed a few seconds of video just before/after a point where an ad had been cut.

If you haven't used it, then it must be something elseā€¦

Re: No picture where ads are cut fron EyeTV source

Posted: Wed Apr 08, 2009 10:35 am
by katweazl
Hah...strange...I did try it and it worked!!!

Thanks for your help even though I mistook it!! :)