Subtitles at beginning of video missing

HandBrake for Mac support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
leehogan
Posts: 2
Joined: Wed Nov 14, 2018 1:42 am

Subtitles at beginning of video missing

Post by leehogan » Wed Nov 14, 2018 1:50 am

I'm trying to force in subtitles from SRT, the first 10 secs are missing. Last week I had a similar problem at the end of a video

HandBrake version 1.1.2):

macOS 10.12.6 Sierra

Code: Select all

HandBrake Activity Log for Session: 2018-11-14 01:36:57 +0000
Handbrake Version: 1.1.2 (2018090500)
React_to_red1.mp4
Preset: Vimeo YouTube HQ 1080p60
[01:36:57] macgui: QueueCore scanning specifically for title: 1
[01:36:57] CPU: Intel(R) Core(TM) i7 CPU         860  @ 2.80GHz
[01:36:57]  - logical processor count: 8
[01:36:57] hb_scan: path=/Users/leehogan/Downloads/React_to_red.mp4, title_index=1
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
disc.c:323: failed opening UDF image /Users/leehogan/Downloads/React_to_red.mp4
disc.c:424: error opening file BDMV/index.bdmv
disc.c:424: error opening file BDMV/BACKUP/index.bdmv
[01:36:57] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[01:36:57] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from '/Users/leehogan/Downloads/React_to_red.mp4':
  Metadata:
    major_brand     : mp42
    minor_version   : 0
    compatible_brands: mp42mp41
    creation_time   : 2018-11-13 20:37:49
  Duration: 00:02:06.67, start: 0.000000, bitrate: 8553 kb/s
    Stream #0:0(eng): Video: h264 (High) [avc1 / 0x31637661]
      yuv420p, tv, bt709/bt709/bt709
      1920x1080 [PAR 1:1 DAR 16:9], 8232 kb/s
      30 fps, 30k tbn (default)
    Metadata:
      creation_time   : 2018-11-13 20:37:49
      handler_name    : Alias Data Handler
      encoder         : AVC Coding
    Stream #0:1(eng): Audio: aac (LC) [mp4a / 0x6134706D]
      48000 Hz, stereo, fltp, 317 kb/s (default)
    Metadata:
      creation_time   : 2018-11-13 20:37:49
      handler_name    : Alias Data Handler
[01:36:57] scan: decoding previews for title 1
[01:36:58] scan: audio 0x1: aac, rate=48000Hz, bitrate=317375 English (AAC) (2.0 ch)
[01:36:58] scan: 10 previews, 1920x1080, 30.000 fps, autocrop = 0/0/2/0, aspect 16:9, PAR 1:1
[01:36:58] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[01:36:59] macgui: QueueCore scan done
[01:36:59] macgui: QueueCore started encoding React_to_red1.mp4
[01:36:59] macgui: QueueCore with preset Vimeo YouTube HQ 1080p60
[01:36:59] 1 job(s) to process
[01:36:59] starting job
[01:36:59] decomb filter thread started for segment 0
[01:36:59] decomb filter thread started for segment 1
[01:36:59] decomb filter thread started for segment 2
[01:36:59] decomb filter thread started for segment 3
[01:36:59] decomb filter thread started for segment 4
[01:36:59] decomb filter thread started for segment 5
[01:36:59] decomb filter thread started for segment 6
[01:36:59] decomb filter thread started for segment 7
[01:36:59] decomb check thread started for segment 0
[01:36:59] decomb check thread started for segment 1
[01:36:59] decomb check thread started for segment 2
[01:36:59] decomb check thread started for segment 3
[01:36:59] decomb check thread started for segment 4
[01:36:59] decomb check thread started for segment 5
[01:36:59] decomb check thread started for segment 6
[01:36:59] decomb check thread started for segment 7
[01:36:59] mask filter thread started for segment 0
[01:36:59] mask filter thread started for segment 1
[01:36:59] mask filter thread started for segment 2
[01:36:59] mask filter thread started for segment 3
[01:36:59] mask filter thread started for segment 4
[01:36:59] mask filter thread started for segment 5
[01:36:59] mask filter thread started for segment 6
[01:36:59] mask filter thread started for segment 7
[01:36:59] mask erode thread started for segment 0
[01:36:59] mask erode thread started for segment 1
[01:36:59] mask erode thread started for segment 2
[01:36:59] mask erode thread started for segment 3
[01:36:59] mask erode thread started for segment 4
[01:36:59] mask erode thread started for segment 5
[01:36:59] mask erode thread started for segment 6
[01:36:59] mask erode thread started for segment 7
[01:36:59] mask dilate thread started for segment 0
[01:36:59] mask dilate thread started for segment 1
[01:36:59] mask dilate thread started for segment 2
[01:36:59] mask dilate thread started for segment 3
[01:36:59] mask dilate thread started for segment 4
[01:36:59] mask dilate thread started for segment 5
[01:36:59] mask dilate thread started for segment 6
[01:36:59] mask dilate thread started for segment 7
[01:36:59] yadif thread started for segment 0
[01:36:59] yadif thread started for segment 1
[01:36:59] yadif thread started for segment 2
[01:36:59] yadif thread started for segment 3
[01:36:59] yadif thread started for segment 4
[01:36:59] yadif thread started for segment 5
[01:36:59] yadif thread started for segment 6
[01:36:59] yadif thread started for segment 7
[01:36:59] [ass] Shaper: FriBidi 0.19.7 (SIMPLE) HarfBuzz-ng 1.7.2 (COMPLEX)
[01:36:59] [ass] Using font provider coretext
[01:36:59] work: only 1 chapter, disabling chapter markers
[01:36:59] job configuration:
[01:36:59]  * source
[01:36:59]    + /Users/leehogan/Downloads/React_to_red.mp4
[01:36:59]    + title 1, chapter(s) 1 to 1
[01:36:59]    + container: mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2
[01:36:59]    + data rate: 8553 kbps
[01:36:59]  * destination
[01:36:59]    + /Users/leehogan/Pictures/PROACT 2018/React_to_red1.mp4
[01:36:59]    + container: MPEG-4 (libavformat)
[01:36:59]      + optimized for HTTP streaming (fast start)
[01:36:59]      + align initial A/V stream timestamps
[01:36:59]  * video track
[01:36:59]    + decoder: h264
[01:36:59]      + bitrate 8232 kbps
[01:36:59]    + filters
[01:36:59]      + Comb Detect (mode=3:spatial-metric=2:motion-thresh=1:spatial-thresh=1:filter-mode=2:block-thresh=40:block-width=16:block-height=16)
[01:36:59]      + Decomb (mode=39)
[01:36:59]      + Framerate Shaper (mode=2:rate=27000000/450000)
[01:36:59]        + frame rate: 30.000 fps -> peak rate limited to 60.000 fps
[01:36:59]      + Subtitle renderer ()
[01:36:59]      + Crop and Scale (width=1918:height=1080:crop-top=0:crop-bottom=0:crop-left=2:crop-right=0)
[01:36:59]        + source: 1920 * 1080, crop (0/0/2/0): 1918 * 1080, scale: 1918 * 1080
[01:36:59]    + Output geometry
[01:36:59]      + storage dimensions: 1918 x 1080
[01:36:59]      + pixel aspect ratio: 1 : 1
[01:36:59]      + display dimensions: 1918 x 1080
[01:36:59]    + encoder: H.264 (libx264)
[01:36:59]      + preset:  medium
[01:36:59]      + options: keyint=30:min-keyint=15:ref=1:bframes=2:b-pyramid=none
[01:36:59]      + profile: high
[01:36:59]      + level:   4.2
[01:36:59]      + quality: 20.00 (RF)
[01:36:59]  * subtitle track 1, English [SRT] (track 0, id 0xff, Text) -> Render/Burn-in, offset: 0, charset: ISO-8859-1
[01:36:59]  * audio track 1
[01:36:59]    + decoder: English (AAC) (2.0 ch) (track 1, id 0x1)
[01:36:59]      + bitrate: 317 kbps, samplerate: 48000 Hz
[01:36:59]    + mixdown: Stereo
[01:36:59]    + encoder: AAC (Apple AudioToolbox)
[01:36:59]      + bitrate: 320 kbps, samplerate: 48000 Hz
[01:36:59] sync: expecting 3800 video frames
[01:36:59] encx264: min-keyint: 15, keyint: 30
[01:36:59] encx264: encoding at constant RF 20.000000
[01:36:59] encx264: unparsed options: keyint=30:keyint-min=15:ref=1:bframes=2:b-pyramid=none:level=4.2:vbv-bufsize=78125:vbv-maxrate=62500
x264 [info]: using SAR=1/1
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2
x264 [info]: profile High, level 4.2
[01:36:59] sync: first pts video is 0
[01:36:59] sync: "Chapter 1" (1) at frame 1 time 0
[01:36:59] sync: first pts audio 0x1 is 0
[01:36:59] sync: first pts subtitle 0xff is 0
[01:36:59] sync: subtitle 0xff duration <= 0, PTS 0
[01:37:06] [ass] fontselect: (sans-serif, 400, 0) -> /System/Library/Fonts/Helvetica.dfont, -1, Helvetica
[01:39:06] reader: done. 1 scr changes
[01:39:08] work: average encoding speed for job is 29.398323 fps
[01:39:08] comb detect: heavy 17 | light 16 | uncombed 3766 | total 3799
[01:39:08] decomb: deinterlaced 17 | blended 16 | unfiltered 3766 | total 3799
[01:39:08] vfr: 3799 frames output, 0 dropped and 0 duped for CFR/PFR
[01:39:08] vfr: lost time: 0 (0 frames)
[01:39:08] vfr: gained time: 0 (0 frames) (0 not accounted for)
[01:39:08] aac-decoder done: 5938 frames, 0 decoder errors
[01:39:08] h264-decoder done: 3799 frames, 0 decoder errors
[01:39:08] sync: got 3799 frames, 3800 expected
[01:39:08] sync: framerate min 30.000 fps, max 30.000 fps, avg 30.000 fps
x264 [info]: frame I:127   Avg QP:10.36  size:151162
x264 [info]: frame P:1533  Avg QP:15.68  size:  6390
x264 [info]: frame B:2139  Avg QP:19.47  size:  1167
x264 [info]: consecutive B-frames: 11.5% 16.2% 72.3%
x264 [info]: mb I  I16..4: 29.9% 49.2% 20.9%
x264 [info]: mb P  I16..4:  1.3%  2.3%  0.7%  P16..4:  4.6%  1.6%  0.8%  0.0%  0.0%    skip:88.7%
x264 [info]: mb B  I16..4:  0.4%  0.2%  0.0%  B16..8:  3.7%  0.5%  0.1%  direct: 0.7%  skip:94.3%  L0:41.2% L1:54.4% BI: 4.4%
x264 [info]: 8x8 transform intra:49.4% inter:56.7%
x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 33.6% 49.4% 43.5% inter: 0.8% 2.0% 0.6%
x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 65% 18%  4% 13%
x264 [info]: i8 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 36% 12% 26%  5%  4%  6%  3%  6%  2%
x264 [info]: i4 v,h,dc,ddl,ddr,vr,hd,vl,hu: 38% 22% 15%  4%  5%  5%  4%  3%  3%
x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 61% 15% 18%  6%
x264 [info]: Weighted P-Frames: Y:6.5% UV:6.5%
x264 [info]: kb/s:1989.35
[01:39:09] mux: track 0, 3799 frames, 31484246 bytes, 1987.43 kbps, fifo 2048
[01:39:09] mux: track 1, 5941 frames, 5200089 bytes, 328.25 kbps, fifo 2048
[01:39:09] libhb: work result = 0
Last edited by Rodeo on Fri Nov 16, 2018 2:48 pm, edited 1 time in total.
Reason: Logs in [code][/code] blocks please

leehogan
Posts: 2
Joined: Wed Nov 14, 2018 1:42 am

Re: Subtitles at beginning of video missing

Post by leehogan » Thu Dec 06, 2018 2:33 pm

Hi, I'm still struggling with this problem. Does anybody have any idea what causes my subtitles to go missing at the beginning and end of a video please?

Woodstock
Veteran User
Posts: 2815
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: Subtitles at beginning of video missing

Post by Woodstock » Fri Dec 07, 2018 3:12 pm

Are you sure the subtitle track's time stamps are 100% valid? If the first time stamp is prior to the start of the video, it will not be displayed.

Post Reply