Compiling handbrake cli under windows.

Archive of historical development discussions
Discussions / Development has moved to GitHub
Forum rules
*******************************
Please be aware we are now using GitHub for issue tracking and feature requests.
- This section of the forum is now closed to new topics.

*******************************
Post Reply
scarface
Posts: 7
Joined: Sun May 26, 2013 12:10 am

Compiling handbrake cli under windows.

Post by scarface » Sun May 26, 2013 12:13 am

Any way to compile handbrake cli with vs2012 or another compiler? reading the wiki I found no solution.

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9623
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by s55 » Sun May 26, 2013 6:26 pm

Nope. Cygwin used to work under windows, but we hanvn't been using that in a few years so I don't know what problems you'd find with it.

Typically, I find it easiest to run a Ubuntu VM inside Vmware or Virtualbox.

scarface
Posts: 7
Joined: Sun May 26, 2013 12:10 am

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by scarface » Sun May 26, 2013 10:52 pm

to the specialist s55. I already have ubuntu installed, winth mingw. also do you know what is the file where the default presets for handbrake are stored?

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9623
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by s55 » Mon May 27, 2013 4:32 pm

It's generated at runtime. Have a look at presetService.cs.

Right now, it basically asks the CLI for it's presets, converts them to an internal format.

When I get time to make the plist import/export more robust, I'll probably switch to just using that fulltime so the format is consistent with mac.

Maarten
Posts: 10
Joined: Sat Jul 13, 2013 11:14 am

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by Maarten » Fri Jul 19, 2013 3:17 pm

Just for information purposes; Handbrake still compiles pretty easy with Cygwin, but you'll need to specify to use the build-in autotools in the GNUMakefile. You'll encounter some problems, but they are really easy to patch.

User avatar
JohnAStebbins
HandBrake Team
Posts: 5486
Joined: Sat Feb 09, 2008 7:21 pm

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by JohnAStebbins » Fri Jul 19, 2013 5:07 pm

LOL, nice :lol:

Would the patches you speak of be appropriate for committing to our svn. I.e. do they work without breaking other platforms? If so, maybe you could post them here: https://reviews.handbrake.fr/dashboard/

scarface
Posts: 7
Joined: Sun May 26, 2013 12:10 am

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by scarface » Wed Aug 07, 2013 6:19 pm

In fact Im looking the file containing the default preset. As I dont have the time to look for them
No answer has been given and I didnt find them in presetservice.cs.
By the way I posted a silent installer of handbrake here:
http://www.nomaher.com/forum/index.php?board=2.0

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9623
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by s55 » Wed Aug 07, 2013 6:37 pm

test/test.c The CLI has the presets built in. presetService launches the cli and parses then

The installer already has a silent flag (/S)

scarface
Posts: 7
Joined: Sun May 26, 2013 12:10 am

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by scarface » Wed Aug 07, 2013 8:19 pm

I know. it was just 7zipped with a command line.

scarface
Posts: 7
Joined: Sun May 26, 2013 12:10 am

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by scarface » Wed Aug 07, 2013 8:23 pm

here are the settings I use http://www.nomaher.com/forum/index.php? ... 74#msg8174. When I have time I will recompile handbrake with these settings. However its horribly long to encode with such settings. Probably my cpu is not adapted any longer.

scarface
Posts: 7
Joined: Sun May 26, 2013 12:10 am

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by scarface » Tue Aug 27, 2013 10:57 am

Ive successfully compiled the cli. Unfortunately it doesnt work. I have a 11mb file versus a 19mb file for the original cli...

Mogster
Posts: 1
Joined: Tue Aug 27, 2013 4:29 pm

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by Mogster » Tue Aug 27, 2013 4:34 pm

My filesize doesn't match either - I get 20.7 MB, but it seems to be working ok.

Did you checkout from the SVN in Windows or Linux? I had problems using Windows so I had to do it directly in Linux.

scarface
Posts: 7
Joined: Sun May 26, 2013 12:10 am

Re: Compiling handbrake cli under windows.

Post by scarface » Wed Aug 28, 2013 6:10 pm

I tested under windows. I remember I had a message saying the version is not compatible for 64 bits

Post Reply