Linux platform Handbrake x265 feature

Archive of historical feature requests.
Please use the GitHub link above to report issues.
Forum rules
*******************************

Please be aware we are now using GitHub for issue tracking and feature requests.

- This forum is now closed to new topics.
- Existing topics will remain open for a short while as the transition over occurs.
*******************************
Post Reply
Aravindaful
Posts: 10
Joined: Wed May 20, 2015 10:03 am

Linux platform Handbrake x265 feature

Post by Aravindaful » Wed May 20, 2015 10:07 am

Hi,
Can anyone tell me how to convert videos in x265 codec in linux platform.Linux software is older one.So not include x265 for that version
please help me

Aravindaful
Posts: 10
Joined: Wed May 20, 2015 10:03 am

Re: Linux platform Handbrake x265 feature

Post by Aravindaful » Wed May 20, 2015 10:25 am

bump

User avatar
JohnAStebbins
HandBrake Team
Posts: 5194
Joined: Sat Feb 09, 2008 7:21 pm

Re: Linux platform Handbrake x265 feature

Post by JohnAStebbins » Wed May 20, 2015 2:39 pm

If you have an older version of HandBrake, then you must update to a newer one to get x265. Can't tell you more than that since you haven't provided much information.

What version of HandBrake are you currently running and where did you get it?
What distro of Linux are you running?

And a bump after waiting only 18 minutes? Really? :roll:

mod16
Posts: 78
Joined: Sun Jan 12, 2014 11:10 am

Re: Linux platform Handbrake x265 feature

Post by mod16 » Wed May 20, 2015 3:37 pm

JohnAStebbins wrote:And a bump after waiting only 18 minutes? Really? :roll:
:mrgreen:

Aravindaful
Posts: 10
Joined: Wed May 20, 2015 10:03 am

Re: Linux platform Handbrake x265 feature

Post by Aravindaful » Wed May 20, 2015 5:00 pm

JohnAStebbins wrote:If you have an older version of HandBrake, then you must update to a newer one to get x265. Can't tell you more than that since you haven't provided much information.

What version of HandBrake are you currently running and where did you get it?
What distro of Linux are you running?

And a bump after waiting only 18 minutes? Really? :roll:
I'm a new commer for linux platform.so I don't know some of them very well
I got it from this page https://launchpad.net/~stebbins/+archiv ... e-releases
0.10.1ppa1~trusty1 is the package I selected.So how can I update this version to get x265??
I'm using ubuntu 14.0.4 version.I can't update os.I use this in a server.They are not provide the latest version of ubunto 15.
anyway thank you for your repply

User avatar
JohnAStebbins
HandBrake Team
Posts: 5194
Joined: Sat Feb 09, 2008 7:21 pm

Re: Linux platform Handbrake x265 feature

Post by JohnAStebbins » Wed May 20, 2015 5:58 pm

The version of HandBrake from that PPA has x265. Perhaps you mistakenly installed the "handbrake" package from the Ubuntu repo instead of the "handbrake-gtk" and "handbrake-cli" packages from the PPA?

Aravindaful
Posts: 10
Joined: Wed May 20, 2015 10:03 am

Re: Linux platform Handbrake x265 feature

Post by Aravindaful » Thu May 21, 2015 4:55 am

JohnAStebbins wrote:The version of HandBrake from that PPA has x265. Perhaps you mistakenly installed the "handbrake" package from the Ubuntu repo instead of the "handbrake-gtk" and "handbrake-cli" packages from the PPA?
ooh I installed only "handbrake-cli" package :D not installed "handbrake-gtk" package.I'll install the missing package and tell you what happen.
thank you for your repply mate

Aravindaful
Posts: 10
Joined: Wed May 20, 2015 10:03 am

Re: Linux platform Handbrake x265 feature

Post by Aravindaful » Thu May 21, 2015 6:30 am

JohnAStebbins wrote:The version of HandBrake from that PPA has x265. Perhaps you mistakenly installed the "handbrake" package from the Ubuntu repo instead of the "handbrake-gtk" and "handbrake-cli" packages from the PPA?
I installed it.Now It show x265 feature.
Thanx dude

Post Reply