[Rejected]cpu usage cap

Archive of historical feature requests.
Please use the GitHub link above to report issues.
Forum rules
*******************************
Please be aware we are now using GitHub for issue tracking and feature requests.
- This section of the forum is now closed to new topics.

*******************************
Post Reply
chieffun
Posts: 7
Joined: Mon Jul 13, 2009 3:04 pm

[Rejected]cpu usage cap

Post by chieffun »

hi, i posted this to core forum because i use hb on all 3 os. it would be cool to enter the maximum cpu utilisation in the gui.
example: i have a quadcore, x264 autodetects them and is going to use 4x100%, with a slider in gui i can go to 0-100% for cpu usage, 0 means pause, 100% means 4x100%, 25% means 4x25% (or to use only 1x100% in this case, dont know whats better).
motivation: if i have time to do an encode, for example 1 day, and i want to take care of the temerature and the "cpu fan pwm noise" on a notebook, i can throttle the cpu usage.

best regards, chief
User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9811
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Request: cpu usage cap

Post by s55 »

This feature has already been rejected before.
bradsm87
Posts: 14
Joined: Wed Dec 23, 2009 7:39 am

Re: Request: cpu usage cap

Post by bradsm87 »

Right-click the proccess in task manager and choose "Set Affinity" and reduce the number of CPU cores it uses. That'll reduce power consumtion and heat and the fans should spin down.
Post Reply