New Preset - Same As Original

Archive of historical feature requests.
Please use the GitHub link above to report issues.
Forum rules
*******************************

Please be aware we are now using GitHub for all issue tracking and feature requests. This forum will be locked in the near future.

*******************************
Post Reply
johnzapf
Posts: 29
Joined: Tue Jun 07, 2016 2:44 pm

New Preset - Same As Original

Post by johnzapf » Wed Apr 19, 2017 3:23 pm

I would like to see a preset for "SAME AS ORIGINAL"

I think this is one of the most import presets needed. when I am converting a file to a differant type I don't want to reduce the quality and obviously I cant make the quality better then the existing file, so a Preset called SAME AS ORIGINAL would be great and very useful.

I am running the newest version of HandBrake

My OS is Windows 10 64bit

mduell
Veteran User
Posts: 5589
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: New Preset - Same As Original

Post by mduell » Wed Apr 19, 2017 4:01 pm

I am not able rightly to apprehend the kind of confusion of ideas that could provoke such a question.

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2288
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: New Preset - Same As Original

Post by rollin_eng » Wed Apr 19, 2017 4:13 pm

I think you are asking for video passthrough, which if you search for you will see is not going to be implemented.

Woodstock
Veteran User
Posts: 2053
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: New Preset - Same As Original

Post by Woodstock » Wed Apr 19, 2017 4:14 pm

"Same as original" cannot be guaranteed by any lossy encoder. If that is truly your need, why aren't you using the original?

johnzapf
Posts: 29
Joined: Tue Jun 07, 2016 2:44 pm

Re: New Preset - Same As Original

Post by johnzapf » Wed Apr 19, 2017 5:30 pm

Wow, you guys are in a bad mood today.

You know what I mean, same as the file I am converting ie.mkv to .mp4, just want it to convert at the same size, same frame rate, same sound, same everything, keeping the file as good as possible doing the conversion. I hope someone can figure out what I am saying and not be so critical.

Thanks,
John

mduell
Veteran User
Posts: 5589
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: New Preset - Same As Original

Post by mduell » Wed Apr 19, 2017 5:35 pm

Why are you converting with HB? All you actually want is to remux? Use a muxer, like mp4box.

Your request for "same everything" really is as dumb as we're making it out to be, and exposes a fundamental misunderstanding of lossy video encoding, the purpose of HB, or both.

johnzapf
Posts: 29
Joined: Tue Jun 07, 2016 2:44 pm

Re: New Preset - Same As Original

Post by johnzapf » Thu Apr 20, 2017 12:09 am

is there something other then mp4box, cant figure that out.

John

mduell
Veteran User
Posts: 5589
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: New Preset - Same As Original

Post by mduell » Thu Apr 20, 2017 1:35 am

ffmpeg

musicvid
Veteran User
Posts: 3003
Joined: Sat Jun 27, 2009 1:19 am

Re: New Preset - Same As Original

Post by musicvid » Thu Apr 20, 2017 3:00 am

Ctrl + C
Ctrl + V

In that order.

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2288
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: New Preset - Same As Original

Post by rollin_eng » Thu Apr 20, 2017 7:38 am

If you want to remux mkv to mp4 try xmedia recode.

Post Reply