Settings video (only crap)

Support for HandBrake on Linux, Solaris, and other Unix-like platforms
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
treki
Posts: 17
Joined: Sat May 04, 2013 8:12 am

Settings video (only crap)

Post by treki »

I'm searching for setting, which only crap (1920x1080 to 1920x800) otherwise the same Audio & Video output quality.
Thx for answers.

Edit:
Most i have records from Sky Germany: ts (transport stream 1080i)

Woodstock
Veteran User
Posts: 3541
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: Settings video (only crap)

Post by Woodstock »

I think the OP is talking about "only crOp".

If the video has black bars top and bottom, handbrake will usually crop those off with Auto crop. But if there are no black bars, auto crop will not kick in. You could create a preset that has a manual crop to that size, and all audio tracks set to "auto passthru".

Also, if you're doing this on the command line, you can set the crop and audio passthru more easily, no preset needed.

treki
Posts: 17
Joined: Sat May 04, 2013 8:12 am

Re: Settings video (only crap)

Post by treki »

I mean, the same video output quality, but black bars cutted. Audio is not the problem.

Excuse me for my terrible english.
I work since 5 years with Handbrake (on Linux). I think, is the best ^^

User avatar
BradleyS
Moderator
Posts: 1814
Joined: Thu Aug 09, 2007 12:16 pm

Re: Settings video (only crap)

Post by BradleyS »

Use the HQ 1080p30 Surround preset (HandBrake 1.0.0 and later).

treki
Posts: 17
Joined: Sat May 04, 2013 8:12 am

Re: Settings video (only crap)

Post by treki »

Ok thx. For a practical converting (small size & good quality) is the "old" setting good. See:
http://www.xup.in/dl,14007304/Bildschir ... 23-39.png/

Post Reply