Encoder Preset-Slider has no effect

Support for HandBrake on Linux, Solaris, and other Unix-like platforms
Forum rules
Activity Log is required for support requests. See Must Read: How To Get Questions Answered on These Forums for details
Post Reply
unknown User
Posts: 3
Joined: Sat Mar 18, 2017 10:28 am

Encoder Preset-Slider has no effect

Post by unknown User » Sat Mar 18, 2017 10:58 am

Hi,

I'm using Ubuntu 16.04.2 HWE, Handbrake 1.0.3. My problem is the encoder preset-slider, wich doesn't effect anything to the encoding process. I'm always using the high profile x264 at level 4.1 and setting the slider to very slow. After adding to queue and checking the output file, Handbrake always shows preset medium. I tried to check this issue using another Ubuntu device and Windows via Vbox. Only Windows shows the correct preset. Can anybody verify this behaviour?
Thanks in advance...

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2047
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: Encoder Preset-Slider has no effect

Post by rollin_eng » Sat Mar 18, 2017 11:06 am

Could you please post your logs, instructions can be found here:

viewtopic.php?f=6&t=31236

User avatar
Ritsuka
HandBrake Team
Posts: 873
Joined: Fri Jan 12, 2007 11:29 am

Re: Encoder Preset-Slider has no effect

Post by Ritsuka » Sat Mar 18, 2017 11:40 am

It's a known bug, fixed in https://github.com/HandBrake/HandBrake/ ... cabd31149d , either wait for the next release or compile directly from source.

unknown User
Posts: 3
Joined: Sat Mar 18, 2017 10:28 am

Re: Encoder Preset-Slider has no effect

Post by unknown User » Sat Mar 18, 2017 11:49 am

Ok, thank you ;-)

User avatar
JohnAStebbins
HandBrake Team
Posts: 4951
Joined: Sat Feb 09, 2008 7:21 pm

Re: Encoder Preset-Slider has no effect

Post by JohnAStebbins » Sat Mar 18, 2017 4:02 pm

Ritsuka wrote:
Sat Mar 18, 2017 11:40 am
It's a known bug, fixed in https://github.com/HandBrake/HandBrake/ ... cabd31149d , either wait for the next release or compile directly from source.
Or use the nightly builds

unknown User
Posts: 3
Joined: Sat Mar 18, 2017 10:28 am

Re: Encoder Preset-Slider has no effect

Post by unknown User » Sun Mar 19, 2017 10:48 am

...nightly build works! Thank you!

Post Reply