Handbrake get stuck on preview and then quits

Archive of historical bug reports.
Please use the GitHub link above to report issues.
Forum rules
*******************************

Please be aware we are now using GitHub for issue tracking and feature requests.

- This forum is now closed to new topics.
- Existing topics will remain open for a short while as the transition over occurs.
*******************************
Post Reply
rboy
Posts: 29
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:11 am

Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rboy » Sat Jul 22, 2017 12:38 am

This file used to cause handbrake to consume over 4GB of memory for an older build. When I updated to the latest nightly build that problem stopped but now it's stuck on preview 10% for a while and then quits.

However ffmpeg is able to encode it without any errors or problems.

Here is the link to the original source file:

ftp://mcebuddy:mcebuddy@upload.mcebuddy ... iewHang.ts

Here is the output:

Code: Select all

handbrakecli -i "PreviewHang.ts" -e x264 -b 1500k -E copy -o test.mp4

[20:30:11] hb_init: starting libhb thread
[20:30:11] thread 4120c30 started ("libhb")
HandBrake 20170720081356-c643347-master (2017072001) - MinGW x86_64 - https://handbrake.fr
4 CPUs detected
Opening PreviewHang.ts...
[20:30:12] CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3540M CPU @ 3.00GHz
[20:30:12]  - Intel microarchitecture Ivy Bridge
[20:30:12]  - logical processor count: 4
[20:30:12] Intel Quick Sync Video support: yes
[20:30:12]  - Intel Media SDK hardware: API 1.11 (minimum: 1.3)
[20:30:12]  - H.264 encoder: yes
[20:30:12]     - preferred implementation: hardware (any)
[20:30:12]     - capabilities (hardware):  vsinfo opt1 opt2+extbrc+ib_adapt+nmpslice
[20:30:12]  - H.265 encoder: no
[20:30:12] hb_scan: path=PreviewHang.ts, title_index=1
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
src/libbluray/disc/disc.c:274: failed opening UDF image PreviewHang.ts
src/libbluray/disc/disc.c:352: error opening file BDMV\index.bdmv
src/libbluray/disc/disc.c:352: error opening file BDMV\BACKUP\index.bdmv
[20:30:12] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 5.0.1
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[20:30:12] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
[20:30:12] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
[20:30:12] Found the following PIDS
[20:30:12]     Video PIDS :
[20:30:12]       0x101 type H.264 (0x1b) (PCR)
[20:30:12]     Audio PIDS :
[20:30:12]       0x100 type E-AC3 (0x87)
[20:30:12]     Subtitle PIDS :
[20:30:12]     Other PIDS :
[20:30:12] stream id 0x100 (type 0x87 substream 0x0) audio 0x100
[20:30:12] stream doesn't seem to have video IDR frames
[20:30:12] scan: decoding previews for title 1
[20:30:12] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
[20:30:12] scan: audio 0x100: eac3, rate=48000Hz, bitrate=640000 English (E-AC3) (5.1 ch)
Scanning title 1 of 1, preview 1, 10.00 %[20:31:49] hb_ts_stream_decode - eof
[20:31:49] Warning: Could not read data for preview 1, skipped
[20:31:49] stream: 62338 good frames, 0 errors (0%)
[20:31:49] scan: Too few previews (0), trying harder
[20:31:49] scan: decoding previews for title 1
[20:31:49] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
Scanning title 1 of 1, preview 1, 10.00 %[20:33:13] hb_ts_stream_decode - eof
[20:33:13] Warning: Could not read data for preview 1, skipped
[20:33:13] stream: 62338 good frames, 0 errors (0%)
[20:33:13] libhb: scan thread found 0 valid title(s)
No title found.

HandBrake has exited.

rboy
Posts: 29
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:11 am

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rboy » Mon Jul 24, 2017 7:52 pm

Wondering if anyone had a chance to look into why this may be failing. @s55?

rboy
Posts: 29
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:11 am

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rboy » Thu Jul 27, 2017 10:43 pm

no one?

JoeyJoeJoe70
New User
Posts: 1
Joined: Fri Mar 24, 2017 11:23 pm

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by JoeyJoeJoe70 » Sun Aug 27, 2017 1:06 pm

Same behavior here. Live preview stops about halfway and I have to cancel it. Bit of a drag.

Mac OSX (10.10.5) 64-bit
Handbrake 1.0.7 (2017040900)

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2818
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rollin_eng » Sun Aug 27, 2017 4:00 pm

Could you please post your logs, instructions can be found here:

https://handbrake.fr/docs/en/latest/hel ... y-log.html

Also bugs now need to be posted to GitHub.

rboy
Posts: 29
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:11 am

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rboy » Mon Aug 28, 2017 4:36 pm

I took it one step ahead and even gave you a link to the original file to replicate the problem :)

Post Reply