High FPS input results in encode progress ending at 50%

Archive of historical bug reports.
Please use the GitHub link above to report issues.
Forum rules
*******************************
Please be aware we are now using GitHub for issue tracking and feature requests.
- This section of the forum is now closed to new topics.

*******************************
Post Reply
vid.user
Posts: 28
Joined: Tue Dec 18, 2012 9:36 am

High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by vid.user » Fri Aug 29, 2014 3:36 pm

Tried with both the GUI and CLI (Windows 8.1) (svn6376). If you have a high FPS input, 59.94 for example, the encode progress ends at half that expected, 50%, or near too it.

User avatar
JohnAStebbins
HandBrake Team
Posts: 5442
Joined: Sat Feb 09, 2008 7:21 pm

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by JohnAStebbins » Fri Aug 29, 2014 5:01 pm

I think I'll just ignore this till an activity log shows up...

vid.user
Posts: 28
Joined: Tue Dec 18, 2012 9:36 am

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by vid.user » Fri Aug 29, 2014 5:05 pm

OK fine, nothing in the log that will tell you it exited at 50%, also it's 100% reproducible with any high FPS input.
I was telling you for your programs' benefit, not mine, I care not.

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9544
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by s55 » Fri Aug 29, 2014 5:13 pm

there couldn't possibly be other information in the log that would help track this down ...

User avatar
JohnAStebbins
HandBrake Team
Posts: 5442
Joined: Sat Feb 09, 2008 7:21 pm

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by JohnAStebbins » Fri Aug 29, 2014 5:24 pm

Until there is enough information to do *anything* with this report, I wll do nothing. So if you can't produce helpful information, it will just have to wait till the problem directly affect me or someone else more willing to be helpful shows up having this problem.

vid.user
Posts: 28
Joined: Tue Dec 18, 2012 9:36 am

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by vid.user » Fri Aug 29, 2014 5:37 pm

s55 wrote:there couldn't possibly be other information in the log that would help track this down ...
I agree, 100%.
JohnAStebbins wrote:Until there is enough information to do *anything* with this report
There is, it's your stubbornness that is preventing you. I didn't supply a log because I don't want help or support, I'm just give you some feedback on something I observed.
JohnAStebbins wrote:So if you can't produce helpful information
I did, it's called post #1.
JohnAStebbins wrote:it will just have to wait till the problem directly affect me or someone else more willing to be helpful shows up having this problem.
Yes I agree, well when they do at least you'll have a 'heads-up'.

User avatar
JohnAStebbins
HandBrake Team
Posts: 5442
Joined: Sat Feb 09, 2008 7:21 pm

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by JohnAStebbins » Fri Aug 29, 2014 6:52 pm

vid.user wrote:
JohnAStebbins wrote:Until there is enough information to do *anything* with this report
There is, it's your stubbornness that is preventing you. I didn't supply a log because I don't want help or support, I'm just give you some feedback on something I observed.
Would you like to make a suggestion about what I can do with the paltry inforamtion you have provided? I know for a fact that "high FPS" input works just fine. I encode it all the time. So there *is* some other factor for which you have provided *no* information that causes this problem. The information provided doesn't tell us anything about the problem or how to reproduce it.

And with that, I vow to never read another one of your posts because you are unnecessarily frustrating. Perhaps someone else can help you with whatever suggestion you care to make next. Goodbye and have a nice life.

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9544
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by s55 » Fri Aug 29, 2014 6:56 pm

vid.user your sarcasm detection failed you. I wasn't being literal. There are infact numerous bits of useful information.

We don't ask for the logs for fun. It does actually provide useful information. Seemingly unrelated information is often the key to a problem.

User avatar
Rodeo
HandBrake Team
Posts: 12205
Joined: Tue Mar 03, 2009 8:55 pm

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by Rodeo » Fri Aug 29, 2014 7:20 pm

vid.user wrote:Tried with both the GUI and CLI (Windows 8.1) (svn6376). If you have a high FPS input, 59.94 for example, the encode progress ends at half that expected, 50%, or near too it.
That is incorrect :P

It should read *some* high fps input - all my HFR test sources work just fine (progress report is accurate). So there is most likely something specific about your source(s) that's triggering the issue…

mduell
Veteran User
Posts: 6678
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: High FPS input results in encode progress ending at 50%

Post by mduell » Fri Aug 29, 2014 8:26 pm

Encoded high FPS material, encoded ended at 100%, full video length, normal playback speed.

Norepro, bug invalid.

Post Reply