With upcoming changes to data protection and privacy laws in Europe coming into effect soon, we thought this would be a good time to remind everyone that we do have a privacy policy.
This applies to all users and visitors world-wide.

We have made a few changes to the language to make it clearer in relation to this new regulation but fundamentally, the terms and your rights are unchanged.

If you have any questions about this, please feel free to ask in the General Forum

Handbrake get stuck on preview and then quits

Archive of historical bug reports.
Please use the GitHub link above to report issues.
Forum rules
*******************************

Please be aware we are now using GitHub for issue tracking and feature requests.

- This forum is now closed to new topics.
- Existing topics will remain open for a short while as the transition over occurs.
*******************************
Post Reply
rboy
Posts: 29
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:11 am

Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rboy » Sat Jul 22, 2017 12:38 am

This file used to cause handbrake to consume over 4GB of memory for an older build. When I updated to the latest nightly build that problem stopped but now it's stuck on preview 10% for a while and then quits.

However ffmpeg is able to encode it without any errors or problems.

Here is the link to the original source file:

ftp://mcebuddy:mcebuddy@upload.mcebuddy ... iewHang.ts

Here is the output:

Code: Select all

handbrakecli -i "PreviewHang.ts" -e x264 -b 1500k -E copy -o test.mp4

[20:30:11] hb_init: starting libhb thread
[20:30:11] thread 4120c30 started ("libhb")
HandBrake 20170720081356-c643347-master (2017072001) - MinGW x86_64 - https://handbrake.fr
4 CPUs detected
Opening PreviewHang.ts...
[20:30:12] CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3540M CPU @ 3.00GHz
[20:30:12]  - Intel microarchitecture Ivy Bridge
[20:30:12]  - logical processor count: 4
[20:30:12] Intel Quick Sync Video support: yes
[20:30:12]  - Intel Media SDK hardware: API 1.11 (minimum: 1.3)
[20:30:12]  - H.264 encoder: yes
[20:30:12]     - preferred implementation: hardware (any)
[20:30:12]     - capabilities (hardware):  vsinfo opt1 opt2+extbrc+ib_adapt+nmpslice
[20:30:12]  - H.265 encoder: no
[20:30:12] hb_scan: path=PreviewHang.ts, title_index=1
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
src/libbluray/disc/disc.c:274: failed opening UDF image PreviewHang.ts
src/libbluray/disc/disc.c:352: error opening file BDMV\index.bdmv
src/libbluray/disc/disc.c:352: error opening file BDMV\BACKUP\index.bdmv
[20:30:12] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 5.0.1
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[20:30:12] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
[20:30:12] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
[20:30:12] Found the following PIDS
[20:30:12]     Video PIDS :
[20:30:12]       0x101 type H.264 (0x1b) (PCR)
[20:30:12]     Audio PIDS :
[20:30:12]       0x100 type E-AC3 (0x87)
[20:30:12]     Subtitle PIDS :
[20:30:12]     Other PIDS :
[20:30:12] stream id 0x100 (type 0x87 substream 0x0) audio 0x100
[20:30:12] stream doesn't seem to have video IDR frames
[20:30:12] scan: decoding previews for title 1
[20:30:12] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
[20:30:12] scan: audio 0x100: eac3, rate=48000Hz, bitrate=640000 English (E-AC3) (5.1 ch)
Scanning title 1 of 1, preview 1, 10.00 %[20:31:49] hb_ts_stream_decode - eof
[20:31:49] Warning: Could not read data for preview 1, skipped
[20:31:49] stream: 62338 good frames, 0 errors (0%)
[20:31:49] scan: Too few previews (0), trying harder
[20:31:49] scan: decoding previews for title 1
[20:31:49] file is MPEG Transport Stream with 188 byte packets offset 0 bytes
Scanning title 1 of 1, preview 1, 10.00 %[20:33:13] hb_ts_stream_decode - eof
[20:33:13] Warning: Could not read data for preview 1, skipped
[20:33:13] stream: 62338 good frames, 0 errors (0%)
[20:33:13] libhb: scan thread found 0 valid title(s)
No title found.

HandBrake has exited.

rboy
Posts: 29
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:11 am

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rboy » Mon Jul 24, 2017 7:52 pm

Wondering if anyone had a chance to look into why this may be failing. @s55?

rboy
Posts: 29
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:11 am

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rboy » Thu Jul 27, 2017 10:43 pm

no one?

JoeyJoeJoe70
New User
Posts: 1
Joined: Fri Mar 24, 2017 11:23 pm

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by JoeyJoeJoe70 » Sun Aug 27, 2017 1:06 pm

Same behavior here. Live preview stops about halfway and I have to cancel it. Bit of a drag.

Mac OSX (10.10.5) 64-bit
Handbrake 1.0.7 (2017040900)

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2737
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rollin_eng » Sun Aug 27, 2017 4:00 pm

Could you please post your logs, instructions can be found here:

https://handbrake.fr/docs/en/latest/hel ... y-log.html

Also bugs now need to be posted to GitHub.

rboy
Posts: 29
Joined: Sun Jul 09, 2017 12:11 am

Re: Handbrake get stuck on preview and then quits

Post by rboy » Mon Aug 28, 2017 4:36 pm

I took it one step ahead and even gave you a link to the original file to replicate the problem :)

Post Reply