Subtitles not appearing in final output post queue is processed

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
jaydeep.vayeda
Posts: 3
Joined: Fri Mar 13, 2020 10:48 pm

Subtitles not appearing in final output post queue is processed

Post by jaydeep.vayeda »

I am trying to batch process and hard bun subtitles. I have 8 mp4 files and 8 .ass files with identical names i.e. .mp4 and .ass files have same name. After I add all mp4 files and .ass files to the queue and process queue, I am not able to see subtitles burned. Please note that I am completely new to HandBrake and tried looking for a straight forward answer to this problem but couldn't find it.

I have tried changing multiple options in selection behavior but still I did not get subtitles hard burned on video. I am able to do it if I select one video and import subtitle. I have around 150 videos and subs to burn. Currently using HandBrake 1.3.1 on Windows 10. Below is the activity log.

https://pastebin.com/GZQvGbZT

Please advise and assist. Kindly note I need assistance with steps involving GUI. Do not know how to use command lines if any.

Woodstock
Veteran User
Posts: 3424
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: Subtitles not appearing in final output post queue is processed

Post by Woodstock »

Handbrake does not automatically select external subtitles. You have to add them manually.

Alternatively, you can mux the MP4 and SSA files into an MKV for processing as one file.

Post Reply