Video Image Icon not showing video

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
Desmondch27
Posts: 4
Joined: Mon Aug 26, 2019 5:17 pm

Video Image Icon not showing video

Post by Desmondch27 » Mon Aug 26, 2019 5:38 pm

Description of problem or question:
When I make a video using OBS, the video has an icon showing some point in the video as a sort of screenshot. Whenever I compress a video using HandBrake, it removes this (at least for VLC media player) so that all I see is the VLC media player logo for the icon of the video in Windows File Explorer. I'm not entirely sure if this is a feature in HandBrake or not and I apparently couldn't word it properly to find it via Google or the forums. So I'm asking here. Thanks so much to anyone who can help. Oh, btw, I'm in the middle of compressing a video now, that's why the activity log doesn't end all the way.

Example images
The videos with the orange cones are compressed videos, and the ones with icon images are some original videos before compression. I would like it if they all had their image icons.
Image


Steps to reproduce the problem (If Applicable):
Any video I compress reproduces this problem. Just simply doing 720p 60FPS compression with any settings reproduces it.



HandBrake version (e.g., 1.0.0):
HandBrake 1.2.2 Official version downloaded on the main HandBrake site.



Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):
Windows 10 Creators Update


Activity Log
HandBrake 1.2.2 (2019022300)
OS: Microsoft Windows NT 10.0.17134.0
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz
Ram: 16330 MB,
GPU Information:
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB - 25.21.14.1771
Screen: 1920x1080
Temp Dir: C:\Users\joshb\AppData\Local\Temp\
Install Dir: C:\Program Files\HandBrake
Data Dir: C:\Users\joshb\AppData\Roaming\HandBrake

-------------------------------------------


# Starting Encode ...

[10:26:57] hb_init: starting libhb thread
[10:26:57] 1 job(s) to process
[10:26:57] json job:
{
"Audio": {
"AudioList": [
{
"Bitrate": 160,
"DRC": 0.0,
"Encoder": "av_aac",
"Gain": 0.0,
"Mixdown": 4,
"NormalizeMixLevel": false,
"Samplerate": 0,
"Track": 0,
"DitherMethod": 0
}
],
"CopyMask": [
"copy:aac",
"copy:ac3",
"copy:dtshd",
"copy:dts",
"copy:eac3",
"copy:flac",
"copy:mp3",
"copy:truehd"
],
"FallbackEncoder": "ac3"
},
"Destination": {
"ChapterList": [
{
"Name": "Chapter 1"
}
],
"ChapterMarkers": true,
"AlignAVStart": false,
"File": "D:\\Recordings\\OUTPUT\\4.Darksiders Warmastered Edition Part 4.mp4",
"Mp4Options": {
"IpodAtom": false,
"Mp4Optimize": true
},
"Mux": "mp4"
},
"Filters": {
"FilterList": [
{
"ID": 4,
"Settings": {
"mode": "7"
}
},
{
"ID": 3,
"Settings": {
"block-height": "16",
"block-thresh": "80",
"block-width": "16",
"filter-mode": "1",
"mode": "0",
"motion-thresh": "2",
"spatial-metric": "2",
"spatial-thresh": "3"
}
},
{
"ID": 11,
"Settings": {
"crop-bottom": "0",
"crop-left": "0",
"crop-right": "0",
"crop-top": "0",
"height": "720",
"width": "1280"
}
},
{
"ID": 6,
"Settings": {
"mode": "0"
}
}
]
},
"PAR": {
"Num": 1,
"Den": 1
},
"Metadata": {},
"SequenceID": 0,
"Source": {
"Angle": 1,
"Range": {
"Type": "chapter",
"Start": 1,
"End": 1
},
"Title": 1,
"Path": "D:\\Recordings\\Darksiders Warmastered Edition\\2019-08-25 21-44-11.mp4"
},
"Subtitle": {
"Search": {
"Burn": true,
"Default": false,
"Enable": true,
"Forced": true
},
"SubtitleList": []
},
"Video": {
"Encoder": "x265",
"Level": "auto",
"Bitrate": 8000,
"TwoPass": false,
"Turbo": false,
"ColorMatrixCode": 0,
"Options": "",
"Preset": "fast",
"Profile": "auto",
"QSV": {
"Decode": false,
"AsyncDepth": 0
}
}
}
[10:26:57] CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz
[10:26:57] - Intel microarchitecture Kaby Lake
[10:26:57] - logical processor count: 8
[10:26:57] Intel Quick Sync Video support: no
[10:26:57] hb_scan: path=D:\Recordings\Darksiders Warmastered Edition\2019-08-25 21-44-11.mp4, title_index=1
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
src/libbluray/disc/disc.c:323: failed opening UDF image D:\Recordings\Darksiders Warmastered Edition\2019-08-25 21-44-11.mp4
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\index.bdmv
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\BACKUP\index.bdmv
[10:26:57] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[10:26:57] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from 'D:\Recordings\Darksiders Warmastered Edition\2019-08-25 21-44-11.mp4':
Metadata:
major_brand : isom
minor_version : 512
compatible_brands: isomiso2avc1mp41
encoder : Lavf57.84.100
Duration: 01:59:19.03, start: 0.000000, bitrate: 30784 kb/s
Stream #0:0(und): Video: h264 (High) (avc1 / 0x31637661), yuvj420p(pc, bt470bg/bt709/bt709), 1280x720 [SAR 1:1 DAR 16:9], 30641 kb/s, 60 fps, 60 tbr, 15360 tbn, 120 tbc (default)
Metadata:
handler_name : VideoHandler
Stream #0:1(und): Audio: aac (LC) (mp4a / 0x6134706D), 44100 Hz, stereo, fltp, 128 kb/s (default)
Metadata:
handler_name : SoundHandler
[10:26:58] scan: decoding previews for title 1
[10:26:58] scan: audio 0x1: aac, rate=44100Hz, bitrate=128611 Unknown (AAC LC) (2.0 ch)
[10:26:58] scan: 10 previews, 1280x720, 60.000 fps, autocrop = 0/0/0/0, aspect 16:9, PAR 1:1
[10:26:58] scan: supported video decoders: avcodec qsv
[10:26:58] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[10:26:58] Skipping subtitle scan. No suitable subtitle tracks.
[10:26:58] starting job
[10:26:58] decomb filter thread started for segment 0
[10:26:58] decomb filter thread started for segment 2
[10:26:58] decomb check thread started for segment 3
[10:26:58] decomb filter thread started for segment 3
[10:26:58] decomb filter thread started for segment 4
[10:26:58] yadif thread started for segment 1
[10:26:58] decomb filter thread started for segment 6
[10:26:58] decomb filter thread started for segment 7
[10:26:58] decomb check thread started for segment 1
[10:26:58] decomb check thread started for segment 0
[10:26:58] decomb check thread started for segment 2
[10:26:58] decomb check thread started for segment 4
[10:26:58] decomb check thread started for segment 5
[10:26:58] decomb filter thread started for segment 1
[10:26:58] decomb check thread started for segment 6
[10:26:58] decomb check thread started for segment 7
[10:26:58] work: only 1 chapter, disabling chapter markers
[10:26:58] job configuration:
[10:26:58] * source
[10:26:58] + D:\Recordings\Darksiders Warmastered Edition\2019-08-25 21-44-11.mp4
[10:26:58] + title 1, chapter(s) 1 to 1
[10:26:58] + container: mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2
[10:26:58] + data rate: 30784 kbps
[10:26:58] * destination
[10:26:58] + D:\Recordings\OUTPUT\4.Darksiders Warmastered Edition Part 4.mp4
[10:26:58] + container: MPEG-4 (libavformat)
[10:26:58] yadif thread started for segment 0
[10:26:58] + optimized for HTTP streaming (fast start)
[10:26:58] * video track
[10:26:58] + decoder: h264
[10:26:58] + bitrate 30641 kbps
[10:26:58] + filters
[10:26:58] + Comb Detect (mode=0:spatial-metric=2:motion-thresh=2:spatial-thresh=3:filter-mode=1:block-thresh=80:block-width=16:block-height=16)
[10:26:58] + Decomb (mode=39)
[10:26:58] + Framerate Shaper (mode=0)
[10:26:58] yadif thread started for segment 2
[10:26:58] + frame rate: same as source (around 60.000 fps)
[10:26:58] + Crop and Scale (width=1280:height=720:crop-top=0:crop-bottom=0:crop-left=0:crop-right=0)
[10:26:58] + source: 1280 * 720, crop (0/0/0/0): 1280 * 720, scale: 1280 * 720
[10:26:58] + Output geometry
[10:26:58] decomb filter thread started for segment 5
[10:26:58] + storage dimensions: 1280 x 720
[10:26:58] + pixel aspect ratio: 1 : 1
[10:26:58] + display dimensions: 1280 x 720
[10:26:58] + encoder: H.265 (libx265)
[10:26:58] + preset: fast
[10:26:58] + profile: auto
[10:26:58] yadif thread started for segment 3
[10:26:58] + bitrate: 8000 kbps, pass: 0
[10:26:58] + color profile: 1-1-6
[10:26:58] * audio track 1
[10:26:58] + decoder: Unknown (AAC LC) (2.0 ch) (track 1, id 0x1)
[10:26:58] + bitrate: 128 kbps, samplerate: 44100 Hz
[10:26:58] + mixdown: Stereo
[10:26:58] + dither: none
[10:26:58] + encoder: AAC (libavcodec)
[10:26:58] + bitrate: 160 kbps, samplerate: 44100 Hz
[10:26:58] yadif thread started for segment 4
[10:26:58] yadif thread started for segment 5
[10:26:58] yadif thread started for segment 6
[10:26:58] yadif thread started for segment 7
[10:26:58] sync: expecting 429542 video frames
x265 [info]: HEVC encoder version 2.9
x265 [info]: build info [Windows][GCC 8.2.0][64 bit] 8bit+10bit+12bit
x265 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast LZCNT SSSE3 SSE4.2 AVX FMA3 BMI2 AVX2
x265 [info]: Main profile, Level-4 (Main tier)
x265 [info]: Thread pool created using 8 threads
x265 [info]: Slices : 1
x265 [info]: frame threads / pool features : 3 / wpp(12 rows)
x265 [info]: Coding QT: max CU size, min CU size : 64 / 8
x265 [info]: Residual QT: max TU size, max depth : 32 / 1 inter / 1 intra
x265 [info]: ME / range / subpel / merge : hex / 57 / 2 / 2
x265 [info]: Keyframe min / max / scenecut / bias: 60 / 600 / 40 / 5.00
x265 [info]: Lookahead / bframes / badapt : 15 / 4 / 0
x265 [info]: b-pyramid / weightp / weightb : 1 / 1 / 0
x265 [info]: References / ref-limit cu / depth : 3 / on / on
x265 [info]: AQ: mode / str / qg-size / cu-tree : 1 / 1.0 / 32 / 1
x265 [info]: Rate Control / qCompress : ABR-8000 kbps / 0.60
x265 [info]: tools: rd=2 psy-rd=2.00 rskip signhide tmvp fast-intra
x265 [info]: tools: strong-intra-smoothing lslices=4 deblock sao
[10:26:59] sync: first pts video is 0
[10:26:59] sync: "Chapter 1" (1) at frame 1 time 0
[10:26:59] sync: first pts audio 0x1 is 0

Desmondch27
Posts: 4
Joined: Mon Aug 26, 2019 5:17 pm

Re: Video Image Icon not showing video

Post by Desmondch27 » Mon Aug 26, 2019 6:30 pm

Okay, sorry. I guess I didn't do the image link correctly. Not sure how that works.
Here is the image link, though https://i.imgur.com/QHnkUV6.png

mduell
Veteran User
Posts: 6678
Joined: Sat Apr 21, 2007 8:54 pm

Re: Video Image Icon not showing video

Post by mduell » Mon Aug 26, 2019 9:45 pm

You're converting from H.264 to H.265. Those previews are generated by your OS's file explorer. Does your Windows install have the HEVC support installed?

https://answers.microsoft.com/en-us/win ... e275aead1d
https://www.reddit.com/r/Windows10/comm ... _for_h265/

Desmondch27
Posts: 4
Joined: Mon Aug 26, 2019 5:17 pm

Re: Video Image Icon not showing video

Post by Desmondch27 » Tue Aug 27, 2019 5:13 am

Okay, I'm going to assume no. I'll research how to get this. Thanks.

Desmondch27
Posts: 4
Joined: Mon Aug 26, 2019 5:17 pm

Re: Video Image Icon not showing video

Post by Desmondch27 » Tue Aug 27, 2019 5:18 am

Okay, yeah that was exactly the problem. Thank you so much. I have thumbnail icons now.

Post Reply