Handbrake wont encode files at all

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
fitzpatrickd83
New User
Posts: 1
Joined: Tue Jun 04, 2019 9:03 am

Handbrake wont encode files at all

Post by fitzpatrickd83 » Tue Jun 04, 2019 9:05 am

Description of problem or question:
Handbrake starts to encode a MKV file with "Preparing to Encode." Handbrake then says Finished with errors.



Steps to reproduce the problem (If Applicable):
A large MKV file?



HandBrake version (e.g., 1.0.0):

1.2.2


Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.13 High Sierra, Windows 10 Creators Update):

Windows 10 1903


HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)

Code: Select all

HandBrake 1.2.2 (2019022300)
OS: Microsoft Windows NT 10.0.18362.0
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz
Ram: 16323 MB, 
GPU Information:
  NVIDIA GeForce GTX 1080 - 25.21.14.1694
Screen: 2560x1440
Temp Dir: C:\Users\dfitz\AppData\Local\Temp\
Install Dir: C:\Program Files\HandBrake
Data Dir: C:\Users\dfitz\AppData\Roaming\HandBrake

-------------------------------------------


# Starting Encode ...

[02:01:58] hb_init: starting libhb thread
[02:01:58] 1 job(s) to process
[02:01:58] json job:
{
  "Audio": {
    "AudioList": [
      {
        "Bitrate": 160,
        "DRC": 0.0,
        "Encoder": "av_aac",
        "Gain": 0.0,
        "Mixdown": 4,
        "NormalizeMixLevel": false,
        "Samplerate": 0,
        "Track": 0,
        "DitherMethod": 0
      }
    ],
    "CopyMask": [
      "copy:aac",
      "copy:ac3",
      "copy:dtshd",
      "copy:dts",
      "copy:eac3",
      "copy:flac",
      "copy:mp3",
      "copy:truehd"
    ],
    "FallbackEncoder": "ac3"
  },
  "Destination": {
    "ChapterList": [
      {
        "Name": "Chapter 1"
      }
    ],
    "ChapterMarkers": true,
    "AlignAVStart": true,
    "File": "\\\\FitzNAS\\zcleagues\\Videos\\Recordings\\2019-03-30-pro.mp4",
    "Mp4Options": {
      "IpodAtom": false,
      "Mp4Optimize": false
    },
    "Mux": "mp4"
  },
  "Filters": {
    "FilterList": [
      {
        "ID": 4,
        "Settings": {
          "mode": "7"
        }
      },
      {
        "ID": 3,
        "Settings": {
          "block-height": "16",
          "block-thresh": "80",
          "block-width": "16",
          "filter-mode": "1",
          "mode": "0",
          "motion-thresh": "2",
          "spatial-metric": "2",
          "spatial-thresh": "3"
        }
      },
      {
        "ID": 11,
        "Settings": {
          "crop-bottom": "0",
          "crop-left": "0",
          "crop-right": "0",
          "crop-top": "0",
          "height": "1080",
          "width": "1920"
        }
      },
      {
        "ID": 6,
        "Settings": {
          "mode": "2",
          "rate": "27000000/900000"
        }
      }
    ]
  },
  "PAR": {
    "Num": 1,
    "Den": 1
  },
  "Metadata": {},
  "SequenceID": 0,
  "Source": {
    "Angle": 1,
    "Range": {
      "Type": "chapter",
      "Start": 1,
      "End": 1
    },
    "Title": 1,
    "Path": "\\\\FitzNAS\\zcleagues\\Videos\\remuxing needed\\2019-03-30 18-14-04.mkv"
  },
  "Subtitle": {
    "Search": {
      "Burn": true,
      "Default": false,
      "Enable": true,
      "Forced": true
    },
    "SubtitleList": []
  },
  "Video": {
    "Encoder": "x264",
    "Level": "4.0",
    "TwoPass": false,
    "Turbo": false,
    "ColorMatrixCode": 0,
    "Options": "",
    "Preset": "veryfast",
    "Profile": "main",
    "Quality": 24.0,
    "QSV": {
      "Decode": false,
      "AsyncDepth": 0
    }
  }
}
[02:01:58] CPU: Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz
[02:01:58]  - Intel microarchitecture Skylake
[02:01:58]  - logical processor count: 4
[02:01:58] Intel Quick Sync Video support: no
[02:01:58] hb_scan: path=\\FitzNAS\zcleagues\Videos\remuxing needed\2019-03-30 18-14-04.mkv, title_index=1
udfread ERROR: ECMA 167 Volume Recognition failed
src/libbluray/disc/disc.c:323: failed opening UDF image \\FitzNAS\zcleagues\Videos\remuxing needed\2019-03-30 18-14-04.mkv
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\index.bdmv
src/libbluray/disc/disc.c:424: error opening file BDMV\BACKUP\index.bdmv
[02:01:58] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[02:01:58] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, matroska,webm, from '\\FitzNAS\zcleagues\Videos\remuxing needed\2019-03-30 18-14-04.mkv':
  Metadata:
    ENCODER         : Lavf57.84.100
  Duration: 03:01:30.32, start: 0.000000, bitrate: 71902 kb/s
    Stream #0:0: Video: h264 (High), yuv420p(tv, bt470bg/unknown/unknown, progressive), 2560x1440 [SAR 1:1 DAR 16:9], 60 fps, 60 tbr, 1k tbn, 120 tbc (default)
    Metadata:
      DURATION        : 03:01:30.317000000
    Stream #0:1: Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      title           : Track1
      DURATION        : 03:01:30.283000000
    Stream #0:2: Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      title           : Track2
      DURATION        : 03:01:30.283000000
    Stream #0:3: Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      title           : Track3
      DURATION        : 03:01:30.283000000
    Stream #0:4: Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      title           : Track4
      DURATION        : 03:01:30.283000000
    Stream #0:5: Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      title           : Track5
      DURATION        : 03:01:30.283000000
    Stream #0:6: Audio: aac (LC), 48000 Hz, stereo, fltp (default)
    Metadata:
      title           : Track6
      DURATION        : 03:01:30.283000000
[02:01:58] scan: decoding previews for title 1
[02:01:59] scan: audio 0x1: aac, rate=48000Hz, bitrate=1 Unknown (AAC LC) (2.0 ch)
[02:01:59] scan: audio 0x2: aac, rate=48000Hz, bitrate=1 Unknown (AAC LC) (2.0 ch)
[02:01:59] scan: audio 0x3: aac, rate=48000Hz, bitrate=1 Unknown (AAC LC) (2.0 ch)
[02:01:59] scan: audio 0x4: aac, rate=48000Hz, bitrate=1 Unknown (AAC LC) (2.0 ch)
[02:01:59] scan: audio 0x5: aac, rate=48000Hz, bitrate=1 Unknown (AAC LC) (2.0 ch)
[02:01:59] scan: audio 0x6: aac, rate=48000Hz, bitrate=1 Unknown (AAC LC) (2.0 ch)
[02:02:01] scan: 10 previews, 2560x1440, 60.000 fps, autocrop = 0/0/0/0, aspect 16:9, PAR 1:1
[02:02:01] scan: supported video decoders: avcodec qsv
[02:02:01] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
[02:02:01] Skipping subtitle scan.  No suitable subtitle tracks.
[02:02:01] starting job
[02:02:01] decomb filter thread started for segment 0
[02:02:01] decomb filter thread started for segment 1
[02:02:01] decomb check thread started for segment 2
[02:02:01] decomb filter thread started for segment 2
[02:02:01] decomb check thread started for segment 0
[02:02:01] decomb check thread started for segment 1
[02:02:01] decomb check thread started for segment 3
[02:02:01] yadif thread started for segment 0
[02:02:01] decomb filter thread started for segment 3
[02:02:01] work: only 1 chapter, disabling chapter markers
[02:02:01] yadif thread started for segment 1
[02:02:01] yadif thread started for segment 2
[02:02:01] job configuration:
[02:02:01]  * source
[02:02:01] yadif thread started for segment 3
[02:02:01]    + \\FitzNAS\zcleagues\Videos\remuxing needed\2019-03-30 18-14-04.mkv
[02:02:01]    + title 1, chapter(s) 1 to 1
[02:02:01]    + container: matroska,webm
[02:02:01]    + data rate: 71902 kbps
[02:02:01]  * destination
[02:02:01]    + \\FitzNAS\zcleagues\Videos\Recordings\2019-03-30-pro.mp4
[02:02:01]    + container: MPEG-4 (libavformat)
[02:02:01]      + align initial A/V stream timestamps
[02:02:01]  * video track
[02:02:01]    + decoder: h264
[02:02:01]    + filters
[02:02:01]      + Comb Detect (mode=0:spatial-metric=2:motion-thresh=2:spatial-thresh=3:filter-mode=1:block-thresh=80:block-width=16:block-height=16)
[02:02:01]      + Decomb (mode=39)
[02:02:01]      + Framerate Shaper (mode=2:rate=27000000/900000)
[02:02:01]        + frame rate: 60.000 fps -> peak rate limited to 30.000 fps
[02:02:01]      + Crop and Scale (width=1920:height=1080:crop-top=0:crop-bottom=0:crop-left=0:crop-right=0)
[02:02:01]        + source: 2560 * 1440, crop (0/0/0/0): 2560 * 1440, scale: 1920 * 1080
[02:02:01]    + Output geometry
[02:02:01]      + storage dimensions: 1920 x 1080
[02:02:01]      + pixel aspect ratio: 1 : 1
[02:02:01]      + display dimensions: 1920 x 1080
[02:02:01]    + encoder: H.264 (libx264)
[02:02:01]      + preset:  veryfast
[02:02:01]      + profile: main
[02:02:01]      + level:   4.0
[02:02:01]      + quality: 24.00 (RF)
[02:02:01]      + color profile: 1-1-6
[02:02:01]  * audio track 1
[02:02:01]    + decoder: Unknown (AAC LC) (2.0 ch) (track 1, id 0x1)
[02:02:01]      + samplerate: 48000 Hz
[02:02:01]    + mixdown: Stereo
[02:02:01]    + dither: none
[02:02:01]    + encoder: AAC (libavcodec)
[02:02:01]      + bitrate: 160 kbps, samplerate: 48000 Hz
[02:02:01] sync: expecting 653419 video frames
[02:02:01] encx264: min-keyint: 30, keyint: 300
[02:02:01] encx264: encoding at constant RF 24.000000
[02:02:01] encx264: unparsed options: level=4.0:ref=1:8x8dct=0:weightp=1:subme=2:mixed-refs=0:trellis=0:vbv-bufsize=25000:vbv-maxrate=20000:rc-lookahead=10
x264 [info]: using SAR=1/1
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX FMA3 BMI2 AVX2
x264 [info]: profile Main, level 4.0, 4:2:0, 8-bit
muxavformat: avformat_write_header failed!
muxavformat: avformat_write_header failed!
[02:02:01] work: average encoding speed for job is 0.000000 fps
[02:02:01] comb detect: heavy 0 | light 0 | uncombed 0 | total 0
[02:02:01] decomb: deinterlaced 0 | blended 0 | unfiltered 0 | total 0
[02:02:01] vfr: 0 frames output, 0 dropped and 0 duped for CFR/PFR
[02:02:01] vfr: lost time: 0 (0 frames)
[02:02:01] vfr: gained time: 0 (0 frames) (0 not accounted for)
[02:02:01] aac-decoder done: 0 frames, 0 decoder errors
[02:02:01] h264-decoder done: 0 frames, 0 decoder errors
[02:02:01] sync: got 0 frames, 653419 expected
[02:02:01] mux: track 0, 0 frames, 0 bytes, 0.00 kbps, fifo 8
[02:02:01] mux: track 1, 0 frames, 0 bytes, 0.00 kbps, fifo 8
[02:02:02] libhb: work result = 3

# Encode Completed ...



User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9502
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Handbrake wont encode files at all

Post by s55 » Tue Jun 04, 2019 9:11 am

The output directory isn't writable from the looks.

Post Reply