Has some problems using qsv since handbrake 1.x (MFXVideoENCODE_EncodeFrameAsync failed (-17))

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Locked
AlBundy
Bright Spark User
Posts: 370
Joined: Mon Dec 31, 2012 4:47 am

Has some problems using qsv since handbrake 1.x (MFXVideoENCODE_EncodeFrameAsync failed (-17))

Post by AlBundy » Mon Jul 16, 2018 10:09 pm

Here is the original github-bug-report: https://github.com/HandBrake/HandBrake/issues/660 (currently locked)
This is an addition: https://github.com/HandBrake/HandBrake/issues/1482

To current workaround for this issue is to use Handbrake 0.10.5.
According to sr55 this seems to be a bug in the intel driver.

At least in my case it also helps to unconnect the monitor from the discrete graphic card and connect it to the integrated graphic card.
With this small change it seems that also newer handbrake versions are working with qsv (in my case much more slower but working).

Maybe someone with the same problem can verify that connecting the monitor to the integrated graphic cards helps.

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9392
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Has some problems using qsv since handbrake 1.x (MFXVideoENCODE_EncodeFrameAsync failed (-17))

Post by s55 » Mon Jul 16, 2018 10:14 pm

As I have already told you, this has been tested, not just myself but other users and produces failures.

Since you continue to refuse to listen and waste our time, I'm locking this thread.

Locked