OPUS seems out of synchronization?

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
TabalugaDragon
Posts: 5
Joined: Sat Aug 26, 2017 1:56 pm

OPUS seems out of synchronization?

Post by TabalugaDragon » Sat Feb 10, 2018 5:59 am

Description of problem or question
Opus seems out of synchronization with the video

Steps to reproduce the problem (If Applicable)
encoding using opus format

HandBrake version (e.g., 1.0.0)
1.0.7

Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.3 High Sierra, Windows 10 Creators Update)
Windows 10 64 bit creators update

Error message text or screenshot (If Applicable)

Provide a URL from any image hosting site.

HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)
https://pastebin.com/sfAabUyb
Use any pastebin website and provide the URL it generates
- or -

Code: Select all

Paste log text between these markers.
[code][/i]


Original topic here: https://forum.handbrake.fr/viewtopic.php?f=6&t=37399&p=176506&hilit=opus#p176506
I would really like to know guys whether or not opus has smaller latency than other codecs like aac, ac3 and so on and could possibly cause bad lip sync and so on?

TabalugaDragon
Posts: 5
Joined: Sat Aug 26, 2017 1:56 pm

Re: OPUS seems out of synchronization?

Post by TabalugaDragon » Sat Feb 10, 2018 6:02 am

the second half of the post doesn't seem to be posted here, so I'll copy it here, I asked a question in here and would really like to know
viewtopic.php?f=6&t=37399&p=176506&hilit=opus#p176506
does opus in handbrake really have lower latency and therefore causes worse synchronization with the video compared to other codecs?

Smithcraft
Veteran User
Posts: 2691
Joined: Thu Jan 22, 2009 8:04 pm

Re: OPUS seems out of synchronization?

Post by Smithcraft » Mon Feb 12, 2018 11:48 pm

It's considered bad form to crosspost threads in the Handbrake forums.

SC

Post Reply