Fails on some Titles, works fine on others

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
csmrrp
Posts: 3
Joined: Mon Dec 08, 2014 10:27 pm

Fails on some Titles, works fine on others

Post by csmrrp » Mon Dec 08, 2014 10:46 pm

I am trying to convert a DVD that contains three episodes. Two of the episodes get converted properly but the third episode does not get converted at all. The conversion process runs for about 2 seconds and generates an output file but the output file will be zero seconds long whereas it should be 1 hour and 9 minutes long.
Using Handbrake version 0.10.0.6534 - 64bit Version.
Running Windows 7 64bit.
To duplicate the problem: Launch Handbrake. Click Source, click Folder, select the folder that contains the DVD (i.e. the DVD folder contains folders titled AUDIO_TS AND VIDEO_TS) and click Select Folder. Handbrake will display "Scanning Titles" at the bottom.
When I click on the Title drop down I select a title named "71" which is shown to be 01:09:25 long, containing 6 chapters. Click on the iPad preset and click Start (leaving all other settings at default). It will process the title for about 2 seconds and then it will finish but the output file will be zero minutes long.
Interestingly, I have the encountered the same problem with two other DVDs with multiple episodes where the final episode is numbered "71". It works properly on the other episodes but it will fail on episode 71.
Scan log: http://pastebin.com/Lxz3dNpx
Encode log: http://pastebin.com/3EiudN3L

Energiepac
Posts: 1
Joined: Tue Dec 09, 2014 6:12 pm

Re: Fails on some Titles, works fine on others

Post by Energiepac » Tue Dec 09, 2014 7:18 pm

I have had the exact same problem, but I'm using the Mac Version 0.10.0 x86_64

I've tried multiple different DVD in same series, and it's happened with all of them.. will not rip the last Title...

Anyone have any suggestions?

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9619
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Fails on some Titles, works fine on others

Post by s55 » Tue Dec 09, 2014 7:24 pm

@csmrrp what did you use to create that DVD folder?

csmrrp
Posts: 3
Joined: Mon Dec 08, 2014 10:27 pm

Re: Fails on some Titles, works fine on others

Post by csmrrp » Thu Dec 11, 2014 1:00 am

The DVD folder was created by DVDFab.

DexKen
Posts: 10
Joined: Thu Dec 11, 2014 9:08 pm

Re: Fails on some Titles, works fine on others

Post by DexKen » Thu Dec 11, 2014 9:24 pm

Having the same issue, last title on multi-episode dvd fails to encode (bar a few frames). This is with 0.10 and the latest nightly 0.0.0.6592

DVD ripped with AnyDVD and CloneDVD (No compression)

Code: Select all

HandBrake svn6592 (Nightly Build) - 64bit Version
OS: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 - 64bit
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz
Ram: 4029 MB, 
GPU Information:
  NVIDIA GeForce GTX 650 Ti  - 9.18.13.4475
Screen: 1920x1200
Temp Dir: C:\Users\Dex Kennedy\AppData\Local\Temp\
Install Dir: C:\Program Files\Handbrake
Data Dir: C:\Users\Dex Kennedy\AppData\Roaming\HandBrake\HandBrake\0.0.0.6592

-------------------------------------------
CLI Query:  -i "D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS" -t 16 --angle 1 -c 1 -o "D:\Love-Hate - s05e01.mp4"  -f mp4  -O  --detelecine --decomb -w 720 -l 404 --crop 0:0:0:0 --modulus 4 -e x264 -q 20 -r 23.976 --cfr -a 1 -E fdk_aac -6 dpl2 -R Auto -B 160 -D 0 --gain 0 --audio-fallback ac3 --encoder-preset=fast  --encoder-level="3.1"  --encoder-profile=high  --verbose=1

[21:17:46] hb_init: starting libhb thread
HandBrake svn6592 (2014121101) - MinGW x86_64 - https://handbrake.fr
4 CPUs detected
Opening D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS...
[21:17:46] CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU    Q6600  @ 2.40GHz
[21:17:46]  - logical processor count: 4
[21:17:47] OpenCL device #1: NVIDIA Corporation GeForce GTX 650 Ti
[21:17:47]  - OpenCL version: 1.1 CUDA
[21:17:47]  - driver version: 344.75
[21:17:47]  - device type:    GPU
[21:17:47]  - supported:      no
[21:17:47] Intel Quick Sync Video support: no
[21:17:47] hb_scan: path=D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS, title_index=16
libbluray/bdnav/index_parse.c:162: indx_parse(): error opening D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS/BDMV/index.bdmv
libbluray/bdnav/index_parse.c:162: indx_parse(): error opening D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS/BDMV/BACKUP/index.bdmv
libbluray/bluray.c:2182: nav_get_title_list(D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS) failed
[21:17:47] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 5.0.1
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread: Could not open input: Permission denied
libdvdread: Can't open D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS for reading
libdvdread: Device D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS inaccessible, CSS authentication not available.
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00000000. Regions: 1 2 3 4 5 6 7 8
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread: Could not open input: Permission denied
libdvdread: Can't open D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS for reading
libdvdread: Device D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS inaccessible, CSS authentication not available.
[21:17:47] scan: DVD has 24 title(s)
[21:17:47] scan: scanning title 16
[21:17:47] scan: opening IFO for VTS 19
[21:17:47] scan: duration is 00:50:12 (3012767 ms)
[21:17:47] pgc_id: 1, pgn: 1: pgc: 0000000004837E40
[21:17:47] scan: vts=19, ttn=1, cells=0->1, blocks=4->1230643, 1230640 blocks
[21:17:47] scan: checking audio 1
[21:17:47] scan: id=0x80bd, lang=Unknown (AC3), 3cc=und ext=0
[21:17:47] scan: checking subtitle 1
[21:17:47] scan: id=0x20bd, lang=Unknown, 3cc=und ext=0
[21:17:47] scan: title 16 has 1 chapters
[21:17:47] scan: chap 1 c=0->1, b=4->1230643 (1230640), 3012766 ms
[21:17:47] scan: aspect = 1.77778
[21:17:47] scan: decoding previews for title 16
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00000000. Regions: 1 2 3 4 5 6 7 8
[21:17:47] scan: title angle(s) 1
[ac3 @ 0000000004865aa0] frame sync error
[21:17:47] scan: audio 0x80bd: ac3, rate=48000Hz, bitrate=192000 Unknown (AC3) (2.0 ch)
[21:17:47] scan: 10 previews, 720x480, 29.970 fps, autocrop = 0/0/0/10, aspect 16:9, PAR 32:27
[21:17:47] libhb: scan thread found 1 valid title(s)
+ title 16:
  + vts 19, ttn 1, cells 0->1 (1230640 blocks)
  + duration: 00:50:12
  + size: 720x480, pixel aspect: 32/27, display aspect: 1.78, 29.970 fps
  + autocrop: 0/0/0/10
  + support opencl: no
  + support hwd: no
  + chapters:
    + 1: cells 0->1, 1230640 blocks, duration 00:50:13
  + audio tracks:
    + 1, Unknown (AC3) (2.0 ch) (iso639-2: und), 48000Hz, 192000bps
  + subtitle tracks:
    + 1, Unknown (iso639-2: und) (Bitmap)(VOBSUB)
[21:17:47] 1 job(s) to process
[21:17:47] starting job
[21:17:47] yadif thread started for segment 0
[21:17:47] yadif thread started for segment 1
[21:17:47] yadif thread started for segment 2
[21:17:47] yadif thread started for segment 3
[21:17:47] decomb filter thread started for segment 0
[21:17:47] decomb filter thread started for segment 1
[21:17:47] decomb filter thread started for segment 2
[21:17:47] decomb filter thread started for segment 3
[21:17:47] decomb check thread started for segment 0
[21:17:47] decomb check thread started for segment 1
[21:17:47] decomb check thread started for segment 2
[21:17:47] decomb check thread started for segment 3
[21:17:47] mask filter thread started for segment 0
[21:17:47] mask filter thread started for segment 1
[21:17:47] mask filter thread started for segment 2
[21:17:47] mask filter thread started for segment 3
[21:17:47] mask erode thread started for segment 0
[21:17:47] mask erode thread started for segment 1
[21:17:47] mask erode thread started for segment 2
[21:17:47] mask erode thread started for segment 3
[21:17:47] mask dilate thread started for segment 0
[21:17:47] mask dilate thread started for segment 1
[21:17:47] mask dilate thread started for segment 2
[21:17:47] mask dilate thread started for segment 3
[21:17:47] work: sanitizing track 1 mixdown Dolby Pro Logic II to Stereo
[21:17:47] sync: expecting 90292 video frames
[21:17:47] job configuration:
[21:17:47]  * source
[21:17:47]    + D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS
[21:17:47]    + title 16, chapter(s) 1 to 1
[21:17:47]  * destination
[21:17:47]    + D:\Love-Hate - s05e01.mp4
[21:17:47]    + container: MPEG-4 (libavformat)
[21:17:47]      + optimized for HTTP streaming (fast start)
[21:17:47]  * video track
[21:17:47]    + decoder: mpeg2video
[21:17:47]      + bitrate 9000 kbps
[21:17:47]    + filters
[21:17:47]      + Detelecine (pullup) (default settings)
[21:17:47]      + Decomb (default settings)
[21:17:47]      + Framerate Shaper (1:27000000:1126125)
[21:17:47]        + frame rate: 29.970 fps -> constant 23.976 fps
[21:17:47]      + Crop and Scale (720:404:0:0:0:0)
[21:17:47]        + source: 720 * 480, crop (0/0/0/0): 720 * 480, scale: 720 * 404
[21:17:47]    + dimensions: 720 * 404, mod 4
[21:17:47]    + encoder: H.264 (libx264)
[21:17:47]      + preset:  fast
[21:17:47]      + profile: high
[21:17:47]      + level:   3.1
[21:17:47]      + quality: 20.00 (RF)
[21:17:47]  * audio track 1
[21:17:47]    + decoder: Unknown (AC3) (2.0 ch) (track 1, id 0x80bd)
[21:17:47]      + bitrate: 192 kbps, samplerate: 48000 Hz
[21:17:47]    + mixdown: Stereo
[21:17:47]    + dither: triangular
[21:17:47]    + encoder: AAC (libfdk_aac)
[21:17:47]      + bitrate: 160 kbps, samplerate: 48000 Hz
libdvdnav: Using dvdnav version 5.0.1
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread: Could not open input: Permission denied
libdvdread: Can't open D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS for reading
libdvdread: Device D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS inaccessible, CSS authentication not available.
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00000000. Regions: 1 2 3 4 5 6 7 8
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread: Could not open input: Permission denied
libdvdread: Can't open D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS for reading
libdvdread: Device D:\ISO\DISC01\VIDEO_TS inaccessible, CSS authentication not available.
libdvdnav: DVD disk reports itself with Region mask 0x00000000. Regions: 1 2 3 4 5 6 7 8
[21:17:47] encx264: min-keyint: 24, keyint: 240
[21:17:47] encx264: encoding at constant RF 20.000000
[21:17:47] encx264: unparsed options: level=3.1:ref=2:weightp=1:subme=6:vbv-bufsize=17500:vbv-maxrate=17500:rc-lookahead=30
x264 [info]: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 Cache64 SlowShuffle
[21:17:47] reader: first SCR 146 id 0xe0 DTS 22254
[21:17:47] reader: done. 1 scr changes
[21:17:47] mpeg2video: "Chapter 1" (1) at frame 0 time 3003
x264 [info]: profile High, level 3.1
[21:17:47] sync: first pts is 3003
[21:17:47] work: average encoding speed for job is 0.000000 fps
[21:17:47] sync: got 15 frames, 90292 expected
[21:17:47] decomb: deinterlaced 0 | blended 0 | unfiltered 14 | total 14
[21:17:47] render: 12 frames output, 2 dropped and 0 duped for CFR/PFR
[21:17:47] render: lost time: 0 (0 frames)
[21:17:47] render: gained time: 0 (0 frames) (0 not accounted for)
[21:17:47] mpeg2video-decoder done: 15 frames, 0 decoder errors, 0 drops
x264 [info]: frame I:1     Avg QP: 6.00  size:   907
x264 [info]: frame P:3     Avg QP: 8.33  size:    24
x264 [info]: frame B:8     Avg QP: 9.75  size:    20
x264 [info]: consecutive B-frames:  8.3%  0.0% 25.0% 66.7%
x264 [info]: mb I  I16..4: 100.0%  0.0%  0.0%
x264 [info]: mb P  I16..4:  0.0%  0.0%  0.0%  P16..4:  0.0%  0.0%  0.0%  0.0%  0.0%    skip:100.0%
x264 [info]: mb B  I16..4:  0.0%  0.0%  0.0%  B16..8:  0.0%  0.0%  0.0%  direct: 0.0%  skip:100.0%
x264 [info]: 8x8 transform intra:0.0%
x264 [info]: coded y,uvDC,uvAC intra: 0.0% 0.0% 0.0% inter: 0.0% 0.0% 0.0%
x264 [info]: i16 v,h,dc,p: 96%  0%  4%  0%
x264 [info]: i8c dc,h,v,p: 100%  0%  0%  0%
x264 [info]: Weighted P-Frames: Y:0.0% UV:0.0%
x264 [info]: kb/s:18.25
[21:17:47] ac3-decoder done: 0 frames, 0 decoder errors, 0 drops
[mp4 @ 000000000bcd27e0] Starting second pass: moving the moov atom to the beginning of the file
[21:17:47] mux: track 0, 12 frames, 1101 bytes, 19.20 kbps, fifo 16
[21:17:47] mux: track 1, 0 frames, 0 bytes, 0.00 kbps, fifo 8
[21:17:47] libhb: work result = 0
Encode done!
HandBrake has exited.

tjdavis1138
Posts: 1
Joined: Sat Dec 13, 2014 3:23 am

Re: Fails on some Titles, works fine on others

Post by tjdavis1138 » Sat Dec 13, 2014 4:10 am

Same problem on all files I've tried with two of my pc's. Tried remuxing with mkvmerge, no luck.

Newest version of handbrake works fine on my main pc with nvidia card. The other two machines have built-in intel hd graphics.

Same problem at the office with dell optiplex running win7pro 64-bit and built-in intel hd graphics.

TedJ
Veteran User
Posts: 5388
Joined: Wed Feb 20, 2008 11:25 pm

Re: Fails on some Titles, works fine on others

Post by TedJ » Sat Dec 13, 2014 11:09 am

Will everyone besides the original poster please start their own thread with an encode log? We now have four people running two different OSs, using two different tools to pre-rip... the last person isn't even encoding from DVD as far as I can tell.

DexKen
Posts: 10
Joined: Thu Dec 11, 2014 9:08 pm

Re: Fails on some Titles, works fine on others

Post by DexKen » Sat Dec 13, 2014 1:35 pm

Disabling LibDVDNav in advanced settings has cured the probem for me

csmrrp
Posts: 3
Joined: Mon Dec 08, 2014 10:27 pm

Re: Fails on some Titles, works fine on others

Post by csmrrp » Wed Dec 17, 2014 3:03 am

THAT WORKED!
Go into Tools > Options > Advanced. Checkmark the Disable LibDVDNav checkbox.

Post Reply