Where did it go? 3-day encoding gone missing

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
dhmiller
Posts: 15
Joined: Fri Jan 30, 2015 2:19 pm

Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by dhmiller » Sat Feb 24, 2018 8:46 pm

Description of problem or question
HB Win just completed a 3-day encoding and the output file I specified is not in the destination folder nor anywhere else on my computer, as shown in this screenshot:
https://www.dropbox.com/s/9bl8k9pksi060 ... n.jpg?dl=0


Steps to reproduce the problem (If Applicable)
Have not tried another 3 day session due to time constraints

HandBrake version (e.g., 1.0.0)
0.10.2.7286 - 64 version

Operating system and version (e.g., Ubuntu 16.04 LTS, macOS 10.3 High Sierra, Windows 10 Creators Update)
Win 10 64-bit

Error message text or screenshot (If Applicable)
Here is the UI again: https://www.dropbox.com/s/9bl8k9pksi060 ... n.jpg?dl=0

Provide a URL from any image hosting site.
https://www.dropbox.com/s/9bl8k9pksi060 ... n.jpg?dl=0

HandBrake Activity Log ***required*** (see How-to get an activity log)
HandBrake 0.10.2.7286 - 64bit Version
OS: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0 - 64bit
CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2670 v3 @ 2.30GHz
Ram: 65443 MB,
GPU Information:
NVIDIA Quadro K4200 - 22.21.13.8569
Screen: 2560x1440
Temp Dir: E:\
Install Dir: C:\Program Files (x86)\Handbrake
Data Dir: C:\Users\DM\AppData\Roaming\HandBrake\HandBrake\0.10.2.7286

-------------------------------------------
[23:13:55] hb_init: starting libhb thread
[23:13:55] CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2670 v3 @ 2.30GHz
[23:13:55] - logical processor count: 48
[23:13:55] OpenCL: library not available
[23:13:55] Intel Quick Sync Video support: no
[23:13:55] hb_scan: path=H:\VP v9 final 4k uncompressed.mov, title_index=0
libbluray/bdnav/index_parse.c:162: indx_parse(): error opening H:\VP v9 final 4k uncompressed.mov/BDMV/index.bdmv
libbluray/bdnav/index_parse.c:162: indx_parse(): error opening H:\VP v9 final 4k uncompressed.mov/BDMV/BACKUP/index.bdmv
libbluray/bluray.c:2182: nav_get_title_list(H:\VP v9 final 4k uncompressed.mov) failed
[23:13:55] bd: not a bd - trying as a stream/file instead
libdvdnav: Using dvdnav version 5.0.1
libdvdread: Encrypted DVD support unavailable.
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdread:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdnav: vm: failed to read VIDEO_TS.IFO
[23:13:55] dvd: not a dvd - trying as a stream/file instead
Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from 'H:\VP v9 final 4k uncompressed.mov':
Metadata:
major_brand : qt
minor_version : 537199360
compatible_brands: qt
creation_time : 2018-02-21 13:19:04
Duration: 01:00:00.00, start: 0.000000, bitrate: -2147483 kb/s
Stream #0.0(eng): Video: rawvideo, uyvy422, 3840x2160, -313655 kb/s, PAR 3840:3840 DAR 16:9, 30 tbn (default)
Metadata:
creation_time : 2018-02-21 13:19:04
Stream #0.1(eng): Data: tmcd / 0x64636D74 (default)
Metadata:
creation_time : 2018-02-21 13:19:04
[23:13:55] dxva2:DxFindVideoServiceConversion failed
[23:13:55] scan: decoding previews for title 1
[23:14:00] scan: 10 previews, 3840x2160, 30.000 fps, autocrop = 0/0/0/0, aspect 16:9, PAR 3840:3840
[23:14:00] libhb: scan thread found 1 valid title(s)

Use any pastebin website and provide the URL it generates
- or -

Code: Select all

Paste log text between these markers.
[code][/i]

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2848
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by rollin_eng » Sat Feb 24, 2018 8:52 pm

Could you please post your encode logs, instructions can be found here:

https://handbrake.fr/docs/en/latest/hel ... y-log.html

dhmiller
Posts: 15
Joined: Fri Jan 30, 2015 2:19 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by dhmiller » Sat Feb 24, 2018 9:12 pm

Oh, sorry. There were three since I started the job:
https://tinyurl.com/y9q6fvww

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9185
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by s55 » Sat Feb 24, 2018 9:49 pm

The encode never actually started. The first pass ran however you came across a bug in x265 which caused the 2nd pass to fail to start. So no file was ever written.

This was fixed in the newer version of x265 that was included in the 1.0.x series of HandBrake

Short of not using 2-pass, there is no workaround for the old version your using. this will intermittently happen.

dhmiller1
Posts: 16
Joined: Wed Mar 11, 2015 11:48 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by dhmiller1 » Sat Feb 24, 2018 11:03 pm

Wow - I continued to get "progress" reports with percentages and remaining time for the entire three days I thought it was working. I also used Check for Updates before I started and got a message saying No new updates. So maybe some error checking could be added, or maybe check the Updates script since it didn't report a new version.
3 days lost

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9185
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by s55 » Sat Feb 24, 2018 11:37 pm

You only saw the progress for the 1st pass. The first pass is only analysing your source and generating statistics which feed into the 2nd pass which is what actually encodes your source. You were likely in for another 1~3 days of encoding had it actually not failed the first pass.

With regards to the upgrade checker. It is no longer available for older versions since they do not support TLS 1.1 or later that's now mandatory to securely connect to the site with HTTPS.

dhmiller1
Posts: 16
Joined: Wed Mar 11, 2015 11:48 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by dhmiller1 » Thu Mar 01, 2018 2:26 pm

I am now doing a new render with Windows Nightly 2018022600158 using H.265 - it has been running for three days. The new file in the destination directory says 0 KB, however - should I see the actual file size as the process is running or will it stay at 0 KB until it is completed? I do not want to have the same problem again with no file created after all this time. HB reports that it is doing the second of 2 passes and is 73% complete, but the file size does not change as the hours pass.

User avatar
BradleyS
Moderator
Posts: 1355
Joined: Thu Aug 09, 2007 12:16 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by BradleyS » Thu Mar 01, 2018 2:35 pm

This is actually fairly normal on most systems.

User avatar
BradleyS
Moderator
Posts: 1355
Joined: Thu Aug 09, 2007 12:16 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by BradleyS » Thu Mar 01, 2018 2:37 pm

To clarify, it is somewhat typical for the underlying operating system to report small file sizes until the encode is complete. If HandBrake’s progress is, well... progressing, then this is fine.

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2848
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by rollin_eng » Thu Mar 01, 2018 2:41 pm

Try right clicking on the file and selecting properties.

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9185
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by s55 » Thu Mar 01, 2018 5:29 pm

It's dubious. Windows usually reports some size in a few minutes at most.

The only scenarios where I can think it wouldn't (and depends on scenario) Write Caching and Network Shares (depending on type)

I assume your "E" drive is local and not RAID?

If there was write failures, HandBrake would stop almost immediately on the 2nd pass so it would be one of the above or Windows just being broken.

dhmiller1
Posts: 16
Joined: Wed Mar 11, 2015 11:48 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by dhmiller1 » Thu Mar 01, 2018 8:58 pm

So the answer is -- started on Feb 27th and finished today. Got the file size for the first time after the Queue finished (10 GB). So a Windows thing or an HB thing, not sure. Doesn't matter, since all I really wanted was to be sure there was an actual file at the end of the process.
Thanks for the suggestions and advice.

rollin_eng
Veteran User
Posts: 2848
Joined: Wed May 04, 2011 11:06 pm

Re: Where did it go? 3-day encoding gone missing

Post by rollin_eng » Thu Mar 01, 2018 9:03 pm

It’s a Windows thing.

I sometimes see it where it won’t update the Windows explorer view, but right clicking and looking at the file properties will show you the current size.

Post Reply