Backup profiles?

HandBrake for Windows support
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
Vittorrio
Posts: 2
Joined: Tue Nov 14, 2017 3:07 pm

Backup profiles?

Post by Vittorrio » Tue Nov 14, 2017 3:11 pm

Hi all,
I am hoping to get a decent upgrade for my computer and want to wipe my hard drive and start from scratch where windows is concerned. I was hoping someone could tell me how I can go about backing up my profiles in handbrake as I have them exactly how I want and it's a bit tedious having to input them all over again.
Is this even possible?
Thanks

User avatar
Rodeo
HandBrake Team
Posts: 11912
Joined: Tue Mar 03, 2009 8:55 pm

Re: Backup profiles?

Post by Rodeo » Tue Nov 14, 2017 3:54 pm

Yes, but I don't remember where the presets file is stored under Windows. I'm sure someone will chime in eventually.

Woodstock
Veteran User
Posts: 2665
Joined: Tue Aug 27, 2013 6:39 am

Re: Backup profiles?

Post by Woodstock » Tue Nov 14, 2017 6:49 pm

You can export them to files and save those; that process allows you to save them where ever you want.

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9170
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Re: Backup profiles?

Post by s55 » Tue Nov 14, 2017 7:39 pm

C:\Users\<username>\AppData\Roaming\HandBrake

Note, only when keeping the same version of HandBrake. Otherwise the only option is to redo presets as we don't currently support converting presets between versions

Vittorrio
Posts: 2
Joined: Tue Nov 14, 2017 3:07 pm

Re: Backup profiles?

Post by Vittorrio » Wed Nov 22, 2017 3:00 pm

Great! Thanks guys. That helps a lot

Post Reply