CLI Commads

Discussion of the HandBrake command line interface (CLI)
Forum rules
An Activity Log is required for support requests. Please read How-to get an activity log? for details on how and why this should be provided.
Post Reply
jondercik
Posts: 4
Joined: Wed Mar 28, 2007 5:05 pm

CLI Commads

Post by jondercik » Wed Mar 28, 2007 5:08 pm

Hello,

I am new to using Handbrake and I am trying to automate the process using hbcli.exe. I would like to know the correct command line parameters to pass in a script to encode a media file to avi using the mp4 encoder. I do not care about filtering out any chapters. The DVD has been ripped to the hard drive by DVD shrink.

Jim

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9463
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Post by s55 » Wed Mar 28, 2007 5:10 pm

run hbcli --help

jondercik
Posts: 4
Joined: Wed Mar 28, 2007 5:05 pm

Post by jondercik » Wed Mar 28, 2007 5:26 pm

I have done that and I must be doing something wrong. The command line I am using is:

-v -C 2 -i """ & movieDir & """ -o """ & outPutFileName & """"

Jim

jondercik
Posts: 4
Joined: Wed Mar 28, 2007 5:05 pm

Post by jondercik » Wed Mar 28, 2007 5:50 pm

ooh found it. If you use the generate query button, it will tell you the command line it is going to use.

Nice

User avatar
s55
HandBrake Team
Posts: 9463
Joined: Sun Dec 24, 2006 1:05 pm

Post by s55 » Wed Mar 28, 2007 5:51 pm

"C:\Program Files\Handbrake\hbcli.exe" -i "d:\video_ts" -o "C:\VideoOutput.mp4" -e x264 -E faac --crop 0:0:0:0 -B 128 -R 48000 -C 1

This is an example of using it.


If your not sure, use the Query Editor Tab on the windows GUI, It will show you the command to use.

jondercik
Posts: 4
Joined: Wed Mar 28, 2007 5:05 pm

Post by jondercik » Wed Mar 28, 2007 5:53 pm

thank you

Post Reply