Search found 58 matches

by PaulF
Mon Mar 06, 2017 3:51 am
Forum: Bugs
Topic: Can't scannig MPEG-TS
Replies: 3
Views: 1981

Re: Can't scannig MPEG-TS

I run Hanbrake on TV show transport streams every day with no problems. I found a couple differences: Me HandBrake 1.0.3 (2017022500) - 64bit You HandBrake 1.0.2 (2017012200) - 64bit Me [19:29:01] - Intel microarchitecture Haswell You [14:30:17] - Intel microarchitecture Ivy Bridge It's quite annoyi...
by PaulF
Sun Dec 25, 2016 2:02 am
Forum: Bugs
Topic: [fixed]Audio doesn't align with video using Direct Show
Replies: 3
Views: 1124

Re: Audio doesn't align with video using Direct Show

It's possible that BTV doesn't handle variable framerate encoding correctly. Try setting constant framerate on the video tab. I run a batch file after every recording. I thought I was doing constant rate, by using "-r 30" in the CLI command line. Then I read the fine print in the help. Adding "--cf...
by PaulF
Sat Dec 24, 2016 2:14 am
Forum: Bugs
Topic: [fixed]Audio doesn't align with video using Direct Show
Replies: 3
Views: 1124

[fixed]Audio doesn't align with video using Direct Show

I'm not sure what to do with this. The video and audio are only out of sync when I play it on Beyond TV. It could be a BTV problem, but it is not supported anymore. BTV uses Direct Show filter codecs and I am not sure if Direct Show is still supported either. Since you probably can not reproduce thi...
by PaulF
Thu Dec 22, 2016 3:06 am
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

Re: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams

Two days later and it now works!! :D I marked it as "fixed"
by PaulF
Sun Dec 18, 2016 9:31 pm
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

Re: [invalid]CCs missing in h.264 transport streams

Still being tracked under https://github.com/HandBrake/HandBrake/issues/390 As far as we are aware, LibAV 12 didn't add support for 708 subtitles. Only 608 Also, not checked if we actually have to write any code to extract 608 from libav or not yet. I saw that issue and simply forgot to check the s...
by PaulF
Sun Dec 18, 2016 8:13 pm
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

Re: [invalid]CCs missing in h.264 transport streams

I saw the the commit yesterday. I couldn't believe how much work that in involved, Well dome. I tried the Dec 18th nightly. Did the commit make that build? If so it didn't find the CC in a h.264 stream. I can post the activity log if you want. The only weird things I noticed were auto crop was way o...
by PaulF
Sun Oct 16, 2016 7:27 am
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

Re: [invalid?]CCs missing in h.264 transport streams

The reason I am revisiting this is that the FX channel went H.265 and I would like burn subtitles for the upcoming season of Fargo. All the other shows I burn are still mpeg streams. I tried the latest nightly because the suggestion to upgrade libav submitted shortly after this thread has been commi...
by PaulF
Mon Jul 11, 2016 6:42 pm
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

Re: [invalid]CCs missing in h.264 transport streams

Thanks. I was just curious and don't really need it, now. All the shows I save are still mpg streams.

I have been putting off setting up a tool chain so I can learn by tweeking,
by PaulF
Mon Jul 11, 2016 6:25 am
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

Re: [invalid]CCs missing in h.264 transport streams

http://git.libav.org/?p=libav.git;a=commitdiff;h=b0017579 But we haven't yet updated to libav git master and may still need to wire it up. That git entry is exactly one year old. Now I am really confused. Both ffmpeg and libav did h264 CCs last July. Are you in the middle of switching from switchin...
by PaulF
Fri Jul 08, 2016 11:52 pm
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

Re: [invalid]CCs missing in h.264 transport streams

I decided to look at the source because I am curious about a how the CC type is detected and maybe how the burn-in font is chosen.

While googling around to figure out where to look, I noticed that ffmpeg fixed the h264 CCs
https://trac.ffmpeg.org/ticket/2885

Is libav part of ffmpeg or separate?
by PaulF
Mon Jun 20, 2016 9:41 pm
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

Re: CCs missing in some h.264 transport streams

Thank you! That explains every thing. I didn't know some HD channels are still mpg streams so now I can tell if a channel will have captions ahead of time. I can will record the SD channel if captions are needed. I will edit the title. BTW some streams compress file size 3 to 1 to 264 mp4 and the co...
by PaulF
Sat Jun 18, 2016 7:55 pm
Forum: Bugs
Topic: [fixed]CCs missing in h.264 transport streams
Replies: 16
Views: 3256

[fixed]CCs missing in h.264 transport streams

Please describe the problem in as much detail as possible: Comcast switched to h.264 and most shows/channels work great, but some have missing CCs. VLC and ccextract find them. A:) Is this a fixable bug? or B:)How can I determine if they are unsupported 708 captions? What are the steps to reproduce...
by PaulF
Wed Mar 09, 2016 8:00 am
Forum: Windows
Topic: Comcast changed to H.264
Replies: 3
Views: 594

Re: Comcast changed to H.264

I fixed the video by changing the audio codec after debugging an audio problem with 60fps streams. ffdshow audio and video codecs did not work together in my case. Go figure.
by PaulF
Tue Mar 08, 2016 11:09 pm
Forum: Windows
Topic: Comcast changed to H.264
Replies: 3
Views: 594

Re: Comcast changed to H.264

Pass-thru video = not going to happen. There are other (free) tools that will do that already. The encode log that goes with this scan log would be helpful. Many streaming sources have inconsistent streams, as part of the redundancy built into broadcasting. A packet's time stamp could be in the pas...
by PaulF
Tue Mar 08, 2016 8:25 pm
Forum: Windows
Topic: Comcast changed to H.264
Replies: 3
Views: 594

Comcast changed to H.264

Comcast is now streaming H.264 and I am having problems. None of the problems are caused by Handbrake, but I am looking for advice or handbrake setup changes that would help. I use Beyond TV PVR software which uses Direct Show codecs. I use the ffdshow video decoder and it works for the streams. but...
by PaulF
Sun Feb 21, 2016 8:53 am
Forum: Bugs
Topic: [invalid]Caption markup is missing on pass thru (burn in OK)
Replies: 3
Views: 523

Re: [invalid]Caption markup is missing on pass thru (burn in OK)

I seemed to remember that in my test cases, generated MKV files did positioning correctly on VLC I tried an MKV preview and it played with positioning in VLC using the ssa codec. The tx3g codec used by VLC for MP4 caption streams apparently is the problem or tx3g format is the limiting factor.
by PaulF
Sun Feb 21, 2016 8:06 am
Forum: Bugs
Topic: [invalid]Caption markup is missing on pass thru (burn in OK)
Replies: 3
Views: 523

Re: Caption markup is missing on pass thru (burn in OK)

With this build, subtitle positioning should be preserved, even when passing through to MP4. But not many players support MP4 Timed Text positioning flags, so it could be that your player is ignoring them… Thanks. I was guessing it had to be something to do with MP4. I didn't consider VLC not doing...
by PaulF
Sun Feb 21, 2016 4:54 am
Forum: Bugs
Topic: [invalid]Caption markup is missing on pass thru (burn in OK)
Replies: 3
Views: 523

[invalid]Caption markup is missing on pass thru (burn in OK)

When I pass thru DVD captions to an MP4 all of the captions are centered. If I do burn in, instead, the caption appears under the person speaking. Is this a Handbrake "feature" or an MP4 limitation? I have used burn in for a long time and I am very happy with the mark up. I am trying to help someone...
by PaulF
Thu Jul 16, 2015 7:16 am
Forum: Development
Topic: NVIDIA Opens Up OpenACC Toolkit for academia developers
Replies: 6
Views: 3698

Re: NVIDIA Opens Up OpenACC Toolkit for academia developers

No, they're not useful, and even nVidia gave up on doing video encoding on the GPU cores. Interesting, thanks. It is supposed to speed up filtering. I guess filtering video frames is a small percentage of the total CPU load. I also worked on vector processors that filtered seismic data to find oil....
by PaulF
Wed Jul 15, 2015 11:26 pm
Forum: Development
Topic: NVIDIA Opens Up OpenACC Toolkit for academia developers
Replies: 6
Views: 3698

Re: NVIDIA Opens Up OpenACC Toolkit for academia developers

The context is I know you do multi-cores or you do Intel Video Synch. Some Nviida chips have 256 cores and have done a teraflop benchmark. I was wondering if that would be useful for transcoding. The record I was referring to was ASCII Red doing a teraflop when I worked on it at Intel. I have no clu...
by PaulF
Wed Jul 15, 2015 8:46 pm
Forum: Development
Topic: NVIDIA Opens Up OpenACC Toolkit for academia developers
Replies: 6
Views: 3698

Re: NVIDIA Opens Up OpenACC Toolkit for academia developers

s55 wrote:Ok?
I thought it might be be interesting to someone. Apparently not.

I'm wondering if it generates decent code. I worked on a large multi-cpu system in a past life. These guys out bench marked my old room sized system
by PaulF
Thu May 07, 2015 6:23 pm
Forum: Bugs
Topic: Problem with embedded subs
Replies: 11
Views: 1372

Re: Problem with embedded subs

OK, I still don't get it. The sub has to be displayed at the time the picture is displayed so the sub is embedded in the appropriate video frames. There is no text or time stamps anymore. Asking about file names can be annoying(especially for Apple users) and a little insulting when you spout all th...