Search found 11907 matches

by Rodeo
Sun Sep 16, 2018 7:07 pm
Forum: Mac
Topic: Encoding Immediately Ends
Replies: 2
Views: 71

Re: Encoding Immediately Ends

Does the folder "Ready for Subler" exist?
by Rodeo
Thu Sep 13, 2018 6:31 pm
Forum: Mac
Topic: No valid Source when opening H.265 file
Replies: 5
Views: 172

Re: No valid Source when opening H.265 file

This does look like it might be our bug in the MPEG demuxer. Assuming it is indeed, should be fixable, but could you provide a short sample (just a few seconds) source for us to test? You can use Dropbox or similar.
by Rodeo
Thu Sep 06, 2018 8:20 pm
Forum: Windows
Topic: Encoding shifts video 2 frames back
Replies: 31
Views: 576

Re: Encoding shifts video 2 frames back

Try "bframes=0" (without quotes).
by Rodeo
Wed Sep 05, 2018 4:21 pm
Forum: Mac
Topic: Storage size changed
Replies: 13
Views: 360

Re: Storage size changed

The preset may have been configured for maximums of 720x480; Blu-Rays would go to 720xH because they use square pixels, whereas DVDs use not-square pixels and would always fit within 720 by 480, no height reduction needed.
by Rodeo
Tue Sep 04, 2018 1:08 am
Forum: Windows
Topic: Subtitle tracks not present in final output
Replies: 1
Views: 138

Re: Subtitle tracks not present in final output

[19:16:08] scan: checking subtitle 1 [19:16:08] scan: id=0x20bd, lang=English (Wide Screen) [VOBSUB], 3cc=eng ext=1 [19:16:08] scan: id=0x21bd, lang=English (Letterbox) [VOBSUB], 3cc=eng ext=1 [19:16:08] scan: checking subtitle 2 [19:16:08] scan: id=0x22bd, lang=English Closed Caption (Wide Screen)...
by Rodeo
Mon Sep 03, 2018 10:37 pm
Forum: General Questions
Topic: Film grain on bluray, proponents of de-noise, To de-noise or not. Whats your settings?
Replies: 6
Views: 210

Re: Film grain on bluray, proponents of de-noise, To de-noise or not. Whats your settings?

NoobageEncoder wrote:
Mon Sep 03, 2018 9:33 pm
So what your saying is using film/grain presets for encode will cause conflict with nlmeans?
nlmeans is meant to remove grain, the film and grain encoder tunes are meant to preserve grain. The rest is self-explanatory.
by Rodeo
Sun Sep 02, 2018 2:23 pm
Forum: Windows
Topic: How can i make video with Surround Sound?
Replies: 6
Views: 225

Re: How can i make video with Surround Sound?

BradleyS wrote:
Sun Sep 02, 2018 1:37 pm
How this one got past moderation...
Moderator logs will let you know who to blame, if you feel so inclined :)
by Rodeo
Sat Sep 01, 2018 9:35 pm
Forum: *nix
Topic: x265 [info]: using cpu capabilities: none!
Replies: 7
Views: 228

Re: x265 [info]: using cpu capabilities: none!

You can use more launch jobs once you know HandBrake builds correctly, one job is only useful when troubleshooting build-related issues. --quality <value> is correct for constant rate factor ("quality-based") encoding, but (FWIW) then --two-pass --turbo is ignored since quality-based encoding is a s...
by Rodeo
Sat Sep 01, 2018 8:27 pm
Forum: *nix
Topic: x265 [info]: using cpu capabilities: none!
Replies: 7
Views: 228

Re: x265 [info]: using cpu capabilities: none!

alpo wrote:
Sat Sep 01, 2018 8:17 pm

Code: Select all

x265 [error]: requested bitrate is too low. estimated minimum is -2147483648 kbps
You're attempting to encode at 14 kilobits per second…
by Rodeo
Sat Sep 01, 2018 7:43 pm
Forum: *nix
Topic: Titles are scanned, but then do not show up
Replies: 9
Views: 374

Re: Titles are scanned, but then do not show up

[11:04:15] dvd: Region mask 0xff [11:04:15] dvd: Warning, DVD device has no region set libdvdnav: Using dvdnav version 6.0.0 libdvdnav: DVD Title: THE_BIG_BANG_THEORY_S8_DISC_1 libdvdnav: DVD Serial Number: 46F699E1 libdvdnav: DVD Title (Alternative): THE_BIG_BANG_THEORY_S8_DISC_1 libdvdnav: DVD di...
by Rodeo
Sat Sep 01, 2018 7:32 pm
Forum: *nix
Topic: x265 [info]: using cpu capabilities: none!
Replies: 7
Views: 228

Re: x265 [info]: using cpu capabilities: none!

That is odd indeed, but what we probably need in this particular case is a build log (build/log/build.txt). Also the log will be a lot more readable if you build with --launch-jobs=1 ;)
by Rodeo
Sat Sep 01, 2018 7:22 pm
Forum: General Questions
Topic: Video not clear and audio static
Replies: 5
Views: 180

Re: Video not clear and audio static

Handbrake uses a couple of libraries for decoding the structure of VOB and other DVD-related files. There is a separate library that can work with the libraries handbrake uses, that does the decryption and removes some other forms of copy protection. […] that does the decryption but doesn't remove ...
by Rodeo
Sat Sep 01, 2018 7:10 pm
Forum: *nix
Topic: Titles are scanned, but then do not show up
Replies: 9
Views: 374

Re: Titles are scanned, but then do not show up

Also, commercial DVDs are encrypted, and HandBrake doesn't do decryption, you need to use other software for this.
by Rodeo
Fri Aug 24, 2018 7:57 pm
Forum: Mac
Topic: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source
Replies: 16
Views: 373

Re: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source

Thanks for all of your help. Seems a bit out of my league. I was able to open in quicktime, and export giving me a file able to be compressed with handbrake as we search for a more elegant solution. The tl;dr is that your BlackBox software/hardware is creating invalid MP4 files (i.e. it creates an ...
by Rodeo
Thu Aug 23, 2018 8:19 pm
Forum: Mac
Topic: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source
Replies: 16
Views: 373

Re: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source

So BlackMagic is creating invalid files apparently. I wonder how VLC manages to play it correctly?
by Rodeo
Thu Aug 23, 2018 8:18 pm
Forum: Mac
Topic: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source
Replies: 16
Views: 373

Re: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source

Good catch, I didn't have time to actually test it.
by Rodeo
Wed Aug 22, 2018 9:54 pm
Forum: Windows
Topic: burned subtitles doubling
Replies: 5
Views: 225

Re: burned subtitles doubling

Can you provide the SRT file you used above?
by Rodeo
Wed Aug 22, 2018 9:04 pm
Forum: Mac
Topic: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source
Replies: 16
Views: 373

Re: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source

Looks like the audio is being mis-detected as big-endian when it's actually little-endian. Funnily enough, my browser also seems to play static with this sample, when VLC and QuickTime Player seem to detect endianness correctly somehow.
by Rodeo
Tue Aug 21, 2018 4:41 pm
Forum: Mac
Topic: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source
Replies: 16
Views: 373

Re: Audio completely replaced by static upon encoding from H.264 source

Can you provide a short sample of the source we could look at?
by Rodeo
Tue Aug 21, 2018 2:49 pm
Forum: Windows
Topic: Intel QSV option not showing up for i7-8086k
Replies: 4
Views: 204

Re: Intel QSV option not showing up for i7-8086k

You're supposed to get both, and the log confirms your QSV-enabled hardware is detected and should be usable. Not sure why the user interface isn't showing the encoders in the drop-down…
by Rodeo
Tue Aug 21, 2018 2:47 pm
Forum: Mac
Topic: Unable to produce 1080x1080 only 1080x960
Replies: 3
Views: 138

Re: Unable to produce 1080x1080 only 1080x960

HandBrake does automatic cropping by default -- it works well with movies and TV series, but not with atypical sources such as yours.
by Rodeo
Sat Aug 18, 2018 8:35 pm
Forum: General Questions
Topic: Can handbrake fix a DVD error during conversion?
Replies: 5
Views: 134

Re: Can handbrake fix a DVD error during conversion?

I would try MakeMKV to see if it can work around the problem first.
by Rodeo
Sat Aug 18, 2018 7:51 pm
Forum: Command Line Interface And Scripting
Topic: Including ALL subtitles, but only burning in forced ones.
Replies: 11
Views: 225

Re: Including ALL subtitles, but only burning in forced ones.

Woodstock wrote:
Sat Aug 18, 2018 1:51 am
Note that, if the scan doesn't find a usable set of "forced" subtitles, the first regular track will get burned in.
If it does, please post a log -- pretty sure this should be considered a bug.